Facebook Pixel Τρελό σχόλιο Σωτηρακόπουλου για Κλοπ και Λίβερπουλ! «Πονάει αλλά...»
| 2020-01-20 23:45:00

Τρελό σχόλιο Σωτηρακόπουλου για Κλοπ και Λίβερπουλ! «Πονάει αλλά...»

Sportdog Team
Τρελό σχόλιο Σωτηρακόπουλου για Κλοπ και Λίβερπουλ! «Πονάει αλλά...»

Το άγχος για δεκαετίες μάστιζε τις προσπάθειες του συλλόγου!

Είναι οριστικό! Η Λίβερπουλ μπορεί να χρειάζεται τριάντα βαθμούς ακόμα μαθηματικά για να τελειώσει την αναμονή τριάντα ετών χωρίς πρωτάθλημα ωστόσο ουσιαστικά μετά τη νίκη με τον διαχρονικά μεγαλύτερο αντίπαλο της, τη Μάντσεστερ Γιουναιτεντ η ομάδα του Κλοπ είναι ήδη η πρωταθλήτρια για τη σεζόν 2019-20. Γραφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος στο england365.gr

Ο Ρόι Κιν το είπε στο Skysports με το που έληξε το ματς του Ανφιλντ πως αυτή η Λίβερπουλ μόλις ολοκληρώσει τη χρόνια παιρνοντας τον τίτλο έχει όλα τα συστατικά να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια. «Με πονάει που το λέω αλλά είναι απόλαυση να τους βλέπεις να παίζουν, είναι μια πλήρης ομάδα και ο Φαν Ντάικ, είναι ενας απίστευτος παικτης» τόνισε ο επι σειρά ετών εμβληματικός αρχηγος της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ.

Οι αριθμοί τρομάζουν! Καμιά ομάδα ποτέ στα μεγάλα πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχει ξεκινήσει σεζόν με τα στατιστικά της φετινής Λίβερπουλ. Αν υπολογίσουμε και το τέλος της περσινής περιόδου σε σύνολο 95 πόντων διαθεσίμων από τις 3 Μαρτίου και μετά η Λίβερπουλ έχει πάρει 93! Είναι εξωπραγματικό και εκεινο που τη μεταβάλλει στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι η σταθερότητα της.

Εδώ και 40 ματς είμαι αητττητη και από τον Μάιο του 2018 μόνο μια φορά έχει ηττηθεί σε εκεινο το ματς με τη Σιτι στις 3 Ιανουαρίου του 2019. Δεν έχει δεχτει γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια ενώ έχει 19 σερί εντός έδρας νικες κάτι που μεταβάλλει το Ανφιλντ σε φρούριο.

Η νίκη επι της Γιουνάιτεντ που ήρθε με 2-0 αλλά με το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Σαλάχ δεν ήταν το πιο δύσκολο ματς που έχει κερδίσει η πρωτοπόρος φέτος αλλά νοητικά και ψυχολογικά ήταν αυτό που χρειαζόταν για να ξεκλειδώσει όλο αυτό το άγχος που για δεκαετίες μάστιζε τις οποιες προσπάθειες του συλλόγου!

Πάντα για τη Λίβερπουλ η οποία επικράτηση επι της Γιουναιτεντ θα είναι γλυκεια και αυτό που συνειδητοποιεί κάποιος βλέποντας τους πανηγυρισμούς χτες είναι πως και για τους παίκτες σημαίνει πάντα το ίδιο οπως όλα τα προηγούμενα χρόνια για οσους προηγήθηκαν. Το κλειδί για τη τωρινή φουρνιά ήταν η ανατροπή του ημιτελικού με την Μπαρτσελονα ένα ματς που έδωσε την ευκαιρία να πάει στη Μαδρίτη και να πάρει τελικά το Champions League.

Αυτος ο πρώτος τίτλος της εποχής Κλοπ αποδεικνύεται πως ήταν ο καταλύτης στο να λυθεί πλήρως σε νοητικό επίπεδο η ομάδα και τώρα πια να βγάζει αυτή την υπερχειλιζουσα αυτοπεποίθηση που οπως είπε και ο προπονητης της Σεφιλντ Γιουναιτεντ Γουάιλντερ «σε υπνωτίζει και ζητάς να περιορίσεις τη ζημιά απεναντι τους».

Σε μια σεζόν λοιπόν όπου όχι αρχές Απριλίου τότε στα τέλη του μήνα και αν όχι εκεί σίγουρα τότε τον Μάιο η Λίβερπουλ θα έχει κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστοριας τα πέτρινα χρόνια και ο Κλοπ θα έχει ολοκληρώσει αυτό που υποσχέθηκε όταν πρωτοπάτησε στο Μέρσεϊσαϊντ τον Οκτώβριο του 2015.... turning doubters to believers!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags