Facebook Pixel Sportdog.gr | Ματσάρα στη Λάρισα - Το... γύρισε μόνος του από το 0-2 με δύο πέναλτι ο Ουάρντα
| 2020-01-22 17:13:00

Ματσάρα στη Λάρισα - Το... γύρισε μόνος του από το 0-2 με δύο πέναλτι ο Ουάρντα

Sportdog Team
Ματσάρα στη Λάρισα - Το... γύρισε μόνος του από το 0-2 με δύο πέναλτι ο Ουάρντα

Ντάουντα και Ουάρντα «πλήγωσαν» τις πρώην (2-2).

Ο ένας αποχώρησε από την ΑΕΛ κακήν-κακώς πριν από 10 μέρες και φρόντισε να αποδείξει στην πρώην ομάδα του, πόσο μεγάλο λάθος έκανε για την απόφασή της, σκοράροντας δύο γκολ.

Ο άλλος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό από τον Παναιτωλικό, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πετύχει τα δύο γκολ με τα οποία η ΑΕΛ πήρε τελικά έναν ανέλπιστο βαθμό.

Ο λόγος για τους Αμπιόλα Ντάουντα και Αμρ Ουάρντα αντίστοιχα που έγραψαν την ιστορία του ματς στο «AEL FC Arena», στο τελικό 2-2 ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό. Ο Νιγηριανός επιθετικός είχε δώσει… αέρα δύο τερμάτων (28’, 63’) στους Αγρινιώτες, με τον ίδιο να φτάνει στα τρία τέρματα σε μόλις δύο εμφανίσεις (καμία 90λεπτη) επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των φιλοξενούμενων στο σημερινό ματς, ωστόσο από ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Κέβιν (77’) και ένα ακόμα του Ντουάρτε (84’), ο Ουάρντα έκανε το «2 στα 2» χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Το ματς

Θα περίμενε κανείς ότι η ΑΕΛ έχοντας μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά ματς , θα έβλεπε αυτό το ματς κόντρα στον προτελευταίο Παναιτωλικό ως μία ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, ωστόσο οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που μπήκαν πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση και είχαν τις πρώτες καλές ευκαιρίες του αγώνα.

Ο Ντάουντα έστειλε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 10’ με σουτ έξω από την περιοχή (απέκρουσε ο Κρίστινσον), ωστόσο στο 28’ κανείς δεν βρήκε απάντηση στην προσπάθεια του Νιγηριανού, που μπήκε μέσα στην περιοχή, πέρασε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων και παρά το γεγονός ότι έφτασε σε πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για πρώτη φορά.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρος, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία, όταν στο 34’, ο Ρόσα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κρίστινσον σε νέα επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς, έφερε την πίεση στα καρέ του Παναιτωλικού, αλλά πέρα από μία φλύαρη (όπως αποδείχθηκε) υπεροχή και κάποιες στατικές φάσεις με φάουλ ή κόρνερ, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την πραγματική απειλή προς την εστία του Κνετ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 63’ ο Ντάουντα και πάλι «χτύπησε». Συγκεκριμένα, από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Νιγηριανός απευθείας με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον, δείχνοντας ότι ο Παναιτωλικός θα μπορέσει να πάρει τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος ο Παναιτωλικός… κατάφερε να ξαναβάλει στο ματς την ΑΕΛ. Στο 77’ ο Κέβιν έκανε ένα εντελώς αχρείαστο πέναλτι, αφού βρέθηκε με απλωμένο χέρι στην περιοχή και ο Ουάρντα μείωσε σε 2-1. Η μείωση του σκορ έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους και τελικά μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο Ντουάρτε ανέτρεψε στο 84’ τον Ουάρντα, ο Αιγύπτιος ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 2-2, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 89’ ο Παναιτωλικός έμεινε και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τσιγγάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον – Καρανίκας, Μόρας, Μιχαήλ, Μούζεκ – Κάτσε (46? Βινίσιους), Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς – Μπούστος, Ουάρντα, Παπάζογλου (63? Νούνιτς).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ – Τζανακάκης (79? Ντουάρτε), Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν – Σιέστεντ, Τσιγγάρας – Ντίας, Άλβαρεζ (87? Ντάλσιο), Ρόσα – Ντάουντα (80? Μπαΐροβιτς).

Πηγή: sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags