Facebook Pixel Βόλος - ΑΕΚ: 1-3
| 2020-01-22 19:09:00

Δικέφαλος Μάχιμος με Καρέρα! Διέλυσε τον Βόλο, φέρτε του τον Ολυμπιακό

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δικέφαλος Μάχιμος με Καρέρα! Διέλυσε τον Βόλο, φέρτε του τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 στο Πανθεσσαλικό.

Βόλος - ΑΕΚ: 1-3

Στην πιο μεστή εκτός έδρας εμφάνισή της, η ΑΕΚ επικράτησε του Βόλου και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα είχαν τον πλήρη έλεγχο και δεν άφησαν σε κανένα σημείο τους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί. Μάλιστα ο Βόλος με το ζόρι περνούσε τη σέντρα, αφού οι κιτρινόμαυροι είχαν κλείσει τους διαδρόμους και με τον Βράνιες σε μεγάλα κέφια, μπλοκαρίστηκε κάθε επιθετική προσπάθεια.

Η Ένωση, η οποία έβγαζε αυτοματισμούς και πολύ υψηλή πίεση στην αντίπαλη περιοχή, ευτύχησε να προηγηθεί στο 9' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λόπες με τον Οικονόμου να σκοράρει με το κεφάλι. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν ορεξάτοι και βρήκαν τους χώρους για ένα δεύτερο γκολ. Στο 25' ο Μπάρκας έβγαλε γρήγορη επαναφορά, η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη που έπιασε σέντρα σουτ, ο Φεράρι έκανε λάθος απομάκρυνση με τη μπάλα να στρώνεται στον Αλμπάνη, ο οποίος από κοντά σημείωσε το 0-2, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση απηλλαγμένη από το άγχος της νίκης μπήκε χαλαρά και έδωσε χώρο στους γηπεδούχους. Έτσι δημιούργησε περισσότερους διαδρόμους και κάπως έτσι προήλθε το 0-3 στο 52'. Ο Λόπες βγήκε στην κόντρα έβγαλε παράλληλη μπαλιά με τον Κλωναρίδη να γράφει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ έχασε σωρεία ευκαιριών με Ντέλετιτς (65', 67'), Σιμάνσκι (75'), Σιμόες (77'), Αλμπάνη (86'), Σβάρνα (87') και Λόπες (93'). Στο 88' Ο Βόλος κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του Γκουαροτσένα με το τελικό σκορ να γράφει 1-3.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Έλντερ Λόπες έβγαλε δύο ασίστ! Του αξίζει ο τίτλος του MVP

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Εκτός αρχικής 11άδας τέθηκε ο Νέλσον Ολιβέιρα, μία κίνηση που δεδομένα φουντώνει τα σενάρια περί πώλησης του στη Γουλβς. Ο Μάσιμο Καρέρα επέμεινε στο 3-5-2 με τον Μπάρκα στο τέρμα και Βράνιες Οικονόμου, Σβάρνα στα στόπερ. Μπακάκης και Λόπες ανέλαβαν ρόλο μπακ-χαφ δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Κόφτης έπαιξε ο Σιμόες, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τον Σαμπανάτζοβιτς με τον Σιμάνσκι που ντεμπούταρε με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αλμπάνης με τον Κλωναρίδης αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Βόλος (Αλμπέρτο Γκαγιέγκο): Γκαραβέλης, Διαμαντής, Κανταμούρο (26' Οικονόμου), Δημόπουλος, Ντεντάκης, Φεράρι (66' Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Ζοάο (46' Τόρες), Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γκουαροτσένα

AEK (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Βράνιες (80' Βασιλαντωνόπουλος), Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς, Σιμάνσκι (79' Μπότος), Αλμπάνης, Κλωναρίδης (61' Ντέλετιτς)

Η ΦΑΣΗ Αυτή του 65'! ο Σιμάνσκι έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Ντέλετιτς, ο οποίος την έστειλε άουτ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στη φάση του γκολ του Οικονόμου υπάρχει ένα τράβηγμα του Αλμπάνη σε αμυντικό του Βόλου. Στο 32' ο Τσαγκαράκης αφού συμβουλεύτηκε το VAR δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Σιμάνσκι, καθώς θεώρησε ότι ο Δημόπουλος πήρε πρώτα τη μπάλα σε τάκλιν που έκανε στον Πολωνό.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ H AEK έχει 37 βαθμούς και πάει ορεξάτη και ανεβασμένη στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, με τον Μάσιμο Καρέρα να τσεκάρει την αγωνιστική ετοιμότητα του νεοαποκτηθέντα Νταμιάν Σιμάνσκι, ο οποίος εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του και είχε συμμετοχή τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό παιχνίδι της Ένωσης. Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει πολλά περισσότερα γκολ, αν αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες που είχαν, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags