Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Χαμός με Μαρινάκη-Σαββίδη και απίστευτες ατάκες! "Καρφιά" Μελισσανίδη – "Εσύ θα πας φυλακή..."
| 2020-01-22 23:56:00

Χαμός με Μαρινάκη-Σαββίδη και απίστευτες ατάκες! "Καρφιά" Μελισσανίδη – "Εσύ θα πας φυλακή..."

Sportdog Team
Χαμός με Μαρινάκη-Σαββίδη και απίστευτες ατάκες! "Καρφιά" Μελισσανίδη – "Εσύ θα πας φυλακή..."

Οι αποφάσεις των Big-4 και ο... πόλεμος για τη διαιτησία.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Μεγάλη ένταση, πολλά... καρφιά και κάποιες αρχικές συμφωνίες για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδόσφαιρο ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά στην συνάντηση των BIG-4 που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και κράτησε περίπου 4 ώρες.

Οι βασικές αποφάσεις που προκύπτουν από την συνάντηση των Δημήτρη Μελισσανίδη, Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζου και Ιβάν Σαββίδη, με τον Υφυπουργό, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, και τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA, έχουν να κάνουν με τις εκλογές στην ΕΠΟ και την διαιτησία. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, οι εκλογές στην Ομοσπονδία για νέο πρόεδρο θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο, ενώ αποφασίστηκε να έχουν και περισσότερους ξένους διαιτητές, ακόμα και σε ματς που δεν είναι ντέρμπι, ενώ θέλουν μόνο ξένους στα πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα, παρά τη σύγκλιση απόψεων σε κάποια θέματα, δεν έλειψαν και εντάσεις, κυρίως ανάμεσα στους Μαρινάκη και Σαββίδη. Το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών δεν ήταν καθόλου καλό και παρότι δεν ξέφυγε η κατάσταση σε κανένα σημείο, υπήρξαν πολλά... καρφιά μεταξύ τους. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού στην ομιλία του και διαβάζοντας ένα έτοιμο κείμενο 10 σελίδων, έκανε λόγο για σκάνδαλο στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθη, για ευνοϊκές διαιτησίες μόνο υπέρ του ΠΑΟΚ και για ομάδες που... ελέγχει ο Σαββίδης. Από την πλευρά του το «αφεντικού» του Δικεφάλου αναφέρθηκε σε δανεικούς των Πειραιωτών και τους ζήτησε να... ρίξουν λεφτά και να αφήσουν τα «κλάματα».

Ιδιαιτέρως «αιχμηρή» ήταν όμως και η τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική σε FIFA/UEFA. Κάποια στιγμή, ο Λευτέρης Αυγενάκης έβαλε το θέμα των εκλογών στην ΕΠΟ σε σχέση με την ψήφο των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και για το ενδεχόμενο να βρεθεί ένας «πιο δημοκρατικός τρόπος για να γίνονται οι εκλογές». Μαζί του, φέρεται να συμφώνησε και ο Ζόραν Λάκοβιτς που άφησε κάποια υπονοούμενα για τις Ενώσεις, μιλώντας για λόμπι!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης του απάντησε: «Δηλαδή οι εκλογές στην FIFA και την UEFA πώς γίνονται; Πώς βγάζετε πρόεδρο εσείς; Έρχεται παπάς και κάνει κλήρωση; Εσείς δεν κάνετε lobbying; Τα πιο ισχυρά λόμπι σε εσάς είναι! Είστε μήπως αγγελικά πλασμένοι; (σ.σ. ανέφερε και συγκεκριμένες υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα των τελευταίων ετών σε FIFA/UEFA). Τόσα χρόνια που είστε εδώ, τι έχετε πετύχει; Εμείς οι τέσσερις που είμαστε εδώ, πληρώνουμε για το ποδόσφαιρο. Ενώ εσείς πληρώνεστε! Εγώ αρνούμαι το καπέλωμα! Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΠΟ»!

«Εσύ θα πας φυλακή...»

Τρομερή ένταση υπήρξε πάντως και ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έκανε ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ, μίλησε για σκάνδαλα κακοδιαχείρισης και σε κάποια αποστροφή του λόγου του είπε προς τον Γραμμένο “Τι είναι αυτά που λες, δεν υπάρχουν αυτά που λες, θα πας φυλακή για αυτά που έχεις κάνει...”.

Πάντως, και οι τέσσερις προφανώς θεωρούν πως η συνάντηση τους και τα όσα ειπώθηκαν, είναι πολύ πιθανό να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και για αυτό όλοι μαζί αποφάσισαν να υπάρξει κι άλλο ραντεβού, πριν το τέλος σεζόν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Big-4 θα συναντηθούν ξανά πριν τα πλέι οφ!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΩΤΟ-αποκάλυψη: Οι σημειώσεις Αλαφούζου-Σαββίδη! Απίστευτος Ιβάν... ζωγράφιζε στην συνάντηση

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags