Facebook Pixel ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Νίκη με 2-0 για τους Πράσινους
| 2020-01-25 21:24:00

Στα τρία πέναλτι, τα δύο... γκολ! Πέρασε και από τη Λάρισα το "τρένο" του Παναθηναϊκού (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Στα τρία πέναλτι, τα δύο... γκολ! Πέρασε και από τη Λάρισα το "τρένο" του Παναθηναϊκού (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 2-0 για τους Πράσινους από την άσπρη βούλα!

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Στο επεισοδιακό ματς της Λάρισας, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τρία πέναλτι, ευστόχησε στα δύο και πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 επί της ΑΕΛ, φτάνοντας τα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα στη Superleague!

Οι Πράσινοι παρουσίασαν δύο πρόσωπα, αφού κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, όμως αγχώθηκαν στο δεύτερο. Ο Χατζηγιοβάνης άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 24', ο ίδιος αστόχησε σε δεύτερο με κάκιστη εκτέλεση στο 28' και αφού η ΑΕΛ έφτασε... μια ανάσα από την ισοφάριση με το Παπάζογλου στο 75', ο Μπουζούκης "κλείδωσε" τη νίκη του Τριφυλλιού με νέο πέναλτι στο 91'.

Ο Παναθηναϊκός εδραιώθηκε στην 4η θέση με 34 βαθμούς και πλησίασε ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ που έχει 37, ενώ η ΑΕΛ έχασε κι άλλο έδαφος για τα πλέι οφ, μένοντας στην 9η θέση με 24 πόντους.

Η ΑΕΛ δοκιμάζεται στην έδρα του ΟΦΗ το ερχόμενο Σάββατο, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πήρε από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ΑΕΛ του έδωσε χώρο για να την εγκλωβίσει τα καρέ της. Οι Πράσινοι πίεσαν από την αρχή για ένα γρήγορο γκολ, όμως περιορίστηκαν σε μια άκαρπη κυκλοφορία της μπάλας έξω από την περιοχή. Ουσιαστικά στο πρώτο τέταρτο απείλησαν μόνο με δύο σουτ εκτός περιοχής, αλλά οι προσπάθειες του Κουρμπέλη στο 9’ και του Γιόχανσον στο 11’ πέρασαν άουτ.

Το ματς πήρε… φωτιά στο 22’, όταν ο διαιτητής Βρέσκας υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού για μαρκάρισμα του Μόρα στον Ζαχίντ σε μια δύσκολη φάση, κάνοντας έξαλλους τους «βυσσινί». Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι στο 24’.

Στο 27’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, καθώς ο Καρανίκας πάτησε τον Νάγκι μέσα στην περιοχή, όμως αυτή τη φορά ο Χατζηγιοβάνης δεν ευστόχησε. Ο Έλληνας άσος επιχείρησε «σκαφτή» εκτέλεση αλά Πανένκα, όμως ο Κρίστινσον δεν… τσίμπησε, έμεινε στο κέντρο της εστίας του και μπλόκαρε εύκολα την μπάλα!

Η ΑΕΛ αναθάρρησε και ανέβασε ρυθμό μετά το χαμένο πέναλτι, όμως δεν κατάφερε να γίνει απειλητική σε κανένα σημείο. Οι Λαρισαίοι δεν είχαν καθόλου καλή ανάπτυξη και έμοιαζαν… κομμένοι στα δύο, με τους μέσους τους να αδυνατούν να συνεργαστούν με το επιθετικό δίδυμο των Ουάρντα και Παπάζογλου.

Το δεύτερο ημίχρονο «κύλησε» με διαφορετικό τρόπο, αφού η ΑΕΛ πήρε την κατοχή της μπάλας και έγινε πιο επιθετική. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 49’ με τον Πούγγουρα να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και στο 56’ ο Ζαχίντ σούταρε και ανάγκασε τον Κρίστινσον σε δύσκολη επέμβαση. Εντούτοις, οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι στη συνέχεια, με την είσοδο του Μπούστος στο ματς να τους δίνει πνοή.

Ο Αργεντινός έκανε ωραίο σουτ που πέρασε λίγο άουτ στο 56’, ενώ στο 62’ ο Κάτσε σκόραρε έπειτα από λανθασμένη έξοδο του Διούδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ επειδή ο Παπάζογλου επηρέαζε τη φάση όντας εκτεθειμένος. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΛ σημειώθηκε στο 75’, όταν ο Ουάρντα έβγαλε σέντρα και ο Παπάζογλου αστόχησε με κεφαλιά, αν και ήταν ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι!

Ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» τον ρυθμό, μη θέλοντας να ρισκάρει, κράτησε το μηδέν και «καθάρισε» το ματς στις καθυστερήσεις. Ο Ανουάρ κέρδισε τρίτο πέναλτι για το Τριφύλλι στο 89’ έπειτα από κάθετη μπαλιά του Ζαχίντ και ανατροπή από τον Κρίστινσον. Ο Μπουζούκης ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και «κλείδωσε» τη νίκη του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 2-0 στο 91’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γκίας Ζαχίντ δεν σκόραρε, αλλά ήταν και πάλι… όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό. Κέρδισε το πρώτο πέναλτι του Τριφυλλιού και έβγαλε την πάσα, από την οποία προήλθε το τρίτο, ενώ με τις εμπνεύσεις απέδειξε για ακόμα ένα ματς ότι είναι ο ποιοτικός παίκτης της ομάδας του Δώνη.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 3-5-2 αγωνίστηκε η ΑΕΛ του Μιχάλη Γρηγορίου. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κρίστινσον, με τριάδα στόπερ τους Μόρα, Μιχαήλ και Ζίζιτς, δεξί μπακ-χαφ τον Μπέρτο και αριστερό τον Καρανίκα. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Μιλοσάβλιεβιτς, Κάτσε και Γκαζάλ, ενώ οι Ουάρντα και Παπάζογλου αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Διούδης, δίδυμο στόπερ οι Πούγγουρας και Σένκεφελντ, δεξί μπακ ο Γιόχανσον και αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης. Χρήστος Δώνης και Κουρμπέλης πήραν θέση στον άξονα, με τον Νάγκι να καλύπτει το δεξί άκρο και τον Χατζηγιοβάνη το αριστερό. Ο Ζαχίντ έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ, Καμπετσή, που ξεκίνησε αντί του εμπύρετου Μακέντα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Βρέσκας πήρε τη σωστή απόφαση στο δεύτερο και το τρίτο πέναλτι του Παναθηναϊκού, ενώ σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΛ στο 62’. Η πιο δύσκολη φάση του ματς ήταν σίγουρα το πρώτο πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού, αλλά το ριπλέι φαίνεται να δικαιώνει και πάλι τον διαιτητή και τους ανθρώπους του VAR, αφού υπάρχει επαφή του Μόρα με τον Ζαχίντ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Παπάζογλου, Ζίζιτς, Μόρας (46’ Μούζεκ), Καρανίκας (46’ Μπούστος), Μπέρτος, Κάτσε (64’ Βινίσιους), Γκαζάλ.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης (83’ Κολοβέτσιος), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Χ. Δώνης (72’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Νάγκι (60’ Ανουάρ), Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ, Καμπετσής.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 0-1 του Χατζηγιοβάνη

Το χαμένο πέναλτι του Χατζηγιοβάνη

To 0-2 του Μπουζούκη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags