Facebook Pixel Συνέντευξη Σάκη Τσιώλη στο sportdog για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Σεμέδο και Big 4!
| 2020-01-26 11:25:00

"Μεγάλη υπόθεση ο Κλωναρίδης - Έτσι είδα Σιμάνσκι - Φορτούνης αντί Ποντένσε - Αλλάξτε εσείς!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μεγάλη υπόθεση ο Κλωναρίδης - Έτσι είδα Σιμάνσκι - Φορτούνης αντί Ποντένσε - Αλλάξτε εσείς!"

Σούπερ ανάλυση Τσιώλη. Τι λέει για Σεμέδο, σε ποιους τα... χώνει.

Πολύ καλή γνώμη σχημάτισε για τον Νταμιάν Σιμάνσκι ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός σχολίασε την απόδοση του Πολωνού στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ στον Βόλο, ενώ για το συγκεκριμένο ματς υπογράμμισε την παρουσία του Κλωναρίδη. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός και την αποβολή του Σεμέδο, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη τη μεσοβδόμαδη συνάντηση των Big4. Μάλιστα, έστειλε ένα πολύ βαθύ μήνυμα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ποια αίσθηση σας δημιούργησε η νίκη της ΑΕΚ στον Βόλο;

«Στο παιχνίδι αυτό η ΑΕΚ βρήκε χώρους. Ο Βόλος ανέβηκε πολύ ψηλά. Για μένα είναι μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι επέστρεψε ο Κλωναρίδης, ένας παίκτης που κατεξοχήν χτυπά στο χώρο. Δούλεψε πολύ καλά την αντεπίθεση στο ανοικτό γήπεδο η Ένωση. Καθάρισε πολύ γρήγορα το παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε διευρύνει το αποτέλεσμα, γιατί ο Βόλος συνέχιζε να παίζει έτσι. Βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς και ο Βόλος ανέβηκε ψηλά. Η ΑΕΚ ήταν σε πολύ καλό δρόμο. Ήταν δεμένη στην άμυνά της, δεν επέτρεψε καθόλου τους επιθετικούς, να δημιουργήσουν προβλήματα. Πήρε μία εύκολη και άνετη νίκη».

Ο Σιμάνσκι που ντεμπούταρε πώς σας φάνηκε;

«Είναι πολύ καλός παίκτης. Έχει αγωνιστική πειθαρχία. Ξέρει τον ρόλο του. Θα βοηθήσει αρκετά την ΑΕΚ σε έναν χώρο που είχε πολλά προβλήματα. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι η τακτική του προσέγγιση. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα, γιατί το δείγμα μας είναι ένα παιχνίδι. Στο ρόλο που τον έβαλαν να παίξει στον Βόλο είδα έναν παίκτη που έπαιζε με εξυπνάδα. Η ΑΕΚ, δεδομένου, ότι έχει ποδοσφαιριστές όπως ο Λιβάγια και ο Μάνταλος που έχουν ελεύθερο ρόλο, θέλει παίκτες που να κρατούν τη θέση τους».

Πώς σχολιάζετε την εμφάνιση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ;

«Ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε. Ο ΟΦΗ είναι πολύ πειθαρχημένος στην αμυντική του συμπεριφορά όταν χάνει την μπάλα. Ο Ολυμπιακός δύσκολα έβρισκε χώρους. Έπαιξαν αρκετά κοντά οι γραμμές του. Ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία και τη δύναμη με τους τρεις χαφ που παίζει να ελέγχει κάθε παιχνίδι που έρχεται. Δύσκολη μεν, δίκαιη δε η νίκη του Ολυμπιακού που δημιούργησε ευκαιρίες. Πιστεύω ότι ο ερχομός του Φορτούνη, τώρα που φεύγει ο Ποντένσε, θα βοηθήσει πολύ. Οι επιθέσεις από την πτέρυγα θα μεταφερθούν στον άξονα».

Ποια άποψη έχετε για την αποβολή του Σεμέδο μετά από την κίνησή του να σπρώξει το ball boy;

«Ο διαιτητής έχει το δικαίωμα, μέχρι να κλείσει το φύλλο αγώνος, ακόμα και στα αποδυτήρια να δώσει κάρτα. Έγινε μία στιγμή εκνευρισμού. Το είδε ο διαιτητής και έπραξε όπως του δίνει δικαίωμα ο νόμος».

Θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό η απουσία του με την ΑΕΚ;

«Είναι ένας παίκτης που βοηθά πολύ και στην οργάνωση του παιχνιδιού, κυρίως στις στατικές φάσεις. Ο Ολυμπιακός όμως έχει πληθώρα παικτών για να καλύψουν αυτό το κενό. Δεν νομίζω ότι με τα τρία χαφ που παίζει ο Ολυμπιακός έχουν βοήθεια οι στόπερ του. Έρχονται λίγες επιθέσεις από τον άξονα του».

Το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός πώς το βλέπετε;

«Η ΑΕΚ ξεκούρασε παίκτες. Είναι σε καλό φεγγάρι. Για μένα είναι ένα παιχνίδι ανοικτό για όλα τα αποτελέσματα. Δεν θα κρίνει και τίποτα, αφού έτσι και αλλιώς στα πλέι οφ θα παιχτεί ο τίτλος».

Ένα τελευταίο σχόλιο για τη συνάντηση των Big4;

«Συναντήθηκαν αλλά όλη η συζήτηση περιστρέφεται για το “εμείς τι κάνουμε”. Θα ηρεμήσετε επιτέλους για να μπει σε μία σειρά το ποδόσφαιρο. Το να αλλάξουμε τη διοίκηση είναι εύκολο. Εσείς θα αλλάξετε; Αυτό είναι το θέμα! Θα αλλάξουν τη νοοτροπία τους οι παράγοντες;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απερίγραπτη γραμμή κρούσης στην ΑΕΚ - Εξέλιξη-τρέλα με Αραούχο - Τριάδα φωτιά με Λιβάγια και...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags