Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Πολιτική απόφαση για ΠΑΟΚ - Ήθελαν να χυθεί αίμα στην Τούμπα - Συνεννόηση ΑΕΚ και Ολυμπιακού" (Vid)
| 2020-01-28 01:27:00

"Πολιτική απόφαση για ΠΑΟΚ - Ήθελαν να χυθεί αίμα στην Τούμπα - Συνεννόηση ΑΕΚ και Ολυμπιακού" (Vid)

Sportdog Team
"Πολιτική απόφαση για ΠΑΟΚ - Ήθελαν να χυθεί αίμα στην Τούμπα - Συνεννόηση ΑΕΚ και Ολυμπιακού" (Vid)

Μ. Γκαγκάτσης: "Εθνικό θέμα...- Καμία πολυιδιοκτησία".

Για πολιτική απόφαση με εντολή του Λευτέρη Αυγενάκη έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής «Δίκης», ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Μιλώντας στην τηλεοπτική «ΔΙΚΗ» του OPEN έκανε... επίθεση στον Υφυπουργό Αθλητισμού λέγοντας μεταξύ άλλων πως η είσηγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του Δικεφάλου για τη υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη, ήταν με δική του «εντολή» και τόνισε πως ήθελε να χυθεί αίμα στην Τούμπα και για αυτό έβγαλαν ανακοίνωση όταν ξεκίνησε το ματς με τον Βόλο.

Από εκεί και πέρα, σχολίασε την ανακοίνωση του Ολυμπιακού και τόνισε πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει γίνει ο... εφιάλτης του Βαγγέλη Μαρινάκη και των Πειραιωτών, ενώ ανέφερε επίσης πως οι «Ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε συνεννόηση με την ΑΕΚ!

Αναλυτικά:

Για το timing της απόφασης, κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, είπε: «Ήθελαν να χυθεί αίμα. Ο μόνος λόγος που μπορεί να δημοσιεύτηκε εκείνη την ώρα η απόφαση ήταν για να προκαλέσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση».

Ο κ. Γκαγκάτσης έκανε λόγο για μεροληψία: «Σαφώς και υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν τα υπομνήματα σε τόσο μικρό διάστημα. Ο κ.Τζουλάκης έχει τοποθετηθεί από τον κύριο Αυγενάκη, είχε παλιά εμπλοκή στο παραδικαστικό. Για ποιο λόγο από τα επτά μέλη της Επιτροπής ψήφισαν τα πέντε. Για πιο λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Τζουλάκης πίεσε να βγει σήμερα η απόφαση».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τη δήλωση του, ακόμη είπε: «Ο Αυγενάκης παίζει ένα θέατρό. Αμέσως μετά βγήκαν τα ΜΜΕ που πρόσκειται στον Ολυμπιακό και του επιτέθηκαν. Θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών του. Κατάλαβα ότι λέει ότι δεν υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση του Αυγενάκη, εμείς δεν έχουμε ακόμη την απόφαση, μόνο το δελτίο Τύπου. Δεν είναι δυνατόν δύο από τα τρία μέλη που ψήφισαν για υποβιβασμό να είναι ορισμένοι από τον κύριο Αυγενάκη».

Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Είναι αστείο ο Ολυμπιακός να μιλάει για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όταν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις όπως της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου. Αυτή η υπόθεση έχει μάρτυρες κι ευτυχώς είναι εν ζωή. Ο κ.Αυγενάκης και ο κ.Μαρινάκης βλέπουν στους εφιάλτες τους τον κ.Σαββίδη, που έσπασε το απόστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την ημέρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία βγαίνει μια απόφαση που κρατά όμηρο τον ΠΑΟΚ. Ο κ.Σαββίδης έκανε ξανά πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια και αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο κ.Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός».

Σε ερώτηση για το αν έχει ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ, ο κ.Γκαγκάτσης απάντησε: «Που έχει ευνοηθεί φέτος ο ΠΑΟΚ από την διαιτησία αν ήταν χαλίφης στη θέση του χαλίφη θα έχανε πριν από δύο χρόνια το πρωτάθλημα στα χαρτιά;»

Σε συνέχεια της τοποθέτησης για τη διαιτησία: «Η βαθμολογία έχει αλλοιωθεί φέτος υπέρ του Ολυμπιακού. Η φετινή διαιτησία είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα...»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης πήρε θέση και για την ατάκα ο «δικός μας Γραμμένος», σημειώνοντας: «Έχουμε πει πώς ακριβώς το είπε ο κ.Σαββίδης, σαφώς ο ΠΑΟΚ έχει στηρίξει τον κ.Γραμμένο, όπως τον στήριξαν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, μέχρι εκεί».

Για τις σχέσεις με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ: «Υπάρχει κοινή συνεννόηση με τον Παναθηναϊκό απέναντι στην λαίλαπα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ είναι με τον εαυτό της και υπάρχει μια προσέγγιση με τον Ολυμπιακό».

Για το ότι συντάθηκε η Λάρισα με τον Ολυμπιακό: «Ο κ.Κούγιας έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο που προστατεύει την ομάδα του και θα συνεχίσει να την προστατεύει. Το ότι δώσαμε δύο παίκτες δανεικούς στον κύριο Κούγια είναι κάτι διαφορετικό. Ο κ.Κούγιας συντάχθηκε με τον Ολυμπιακό επειδή η Ξάνθη είναι ανταγωνίστρια της ΑΕΛ για την είσοδο στα Play Off»
Για το αν η εισήγηση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική: «Μπορεί τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό να μιλούν για δεσμευτική απόφαση, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει και προηγούμενο με ανατροπή εισήγηση της ΕΕΑ. Φυσικά θα προσφύγουμε και στα διοικητικά, αλλά και στα αθλητικά δικαστήρια, γιατί υπάρχει ένα θέμα που δεν υφίσταται ουσιαστικά»

Για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα είναι πρωτόγνωρες... Ο κόσμος είναι σοκαρισμένος με βάση μια απόφαση αστήριχτη. Ο ΠΑΟΚ της προσφυγιάς έχει δεχθεί πολλούς πολιτικούς διωγμούς, ένας ακόμη είναι και ο σημερινός. Σαφώς υπάρχουν εκατομμύρια ΠΑΟΚτσήδες στον κόσμο που κανείς δεν μπορεί να τους πει τίποτα για την αξιοπρέπεια και το δίκαιο τους. Το θέμα είναι ότι είναι πολιτική απόφαση και το θέμα πλέον είναι εθνικό, αθλητικό και πολιτικό. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάρτησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ το πανό την ώρα του αγώνα. Ο κ.Μαρινάκης και ο κ.Αυγενάκης την ήξεραν την απόφαση και πιστεύω πλέον ότι είναι εθνικό θέμα.Έρχεται ο κ.Αυγενάκης με εντολή του κ.Μαρινάκη να ρίξει τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει θέση, το θέμα δεν είναι απλά δικαστικό, είναι εθνικό και πολιτικό».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Είναι η ντροπή της Ελλάδας, ντροπή της Κρήτης, ντροπή του Ηρακλείου. Είναι ντροπή που εκπροσωπεί αυτή την Κυβέρνηση. Αντί να μας μιλήσει για την υπόθεση του κ.Τζήλου, που σέρνεται εδώ και έναν χρόνο, ασχολείται με το ότι ένας συγγενής του κ.Σαββίδη αγόρασε το ξενοδοχείο που μένει η Ξάνθη. Όλο το σκηνικό γίνεται -σύμφωνα με τον κ.Γκαγκάτση- για να πάρει ο Ολυμπιακός πρωτάθλημα με προεδρικό διάταγμα. Δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει πολυϊδιοκτησία»

Για τους δανεικούς και τις σχέσεις του Ολυμπιακού με άλλες ομάδες: «Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι που σταμάτησε η χρηματοδότηση της Nova στον Βόλο μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, τα έχει καταγγείλει ο κ.Μπέος. Ακόμη και αύριο εμείς θα συμφωνούσαμε για έναν περιορισμό των δανεισμών. Θέλουμε να μπει περιορισμός στους δανεισμούς και να υπάρχουν Β' ομάδες στην Super League2».

Για την συμμαχία ΑΕΚ-Ολυμπιακού: «Υπάρχει συννενοήση και μετά την εκλογή Λυσάνδρου. Η συμμαχία ήταν όσον αφορά τις εκλογές της Λίγκας».

Για τον Αυγενάκη, είπε: «Ο κ. Αυγενάκης ήταν σε κοπή πίτας στις Μοίρες Hρακλείου πριν από λίγη ώρα. Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο και αυτός κόβει πίτες. Είναι εκτός πραγματικότητας. Οχι πως ήταν ποτέ εντός. Γίνεται τις κακομοίρας, αν το θεωρεί το θέμα εύκολο, που είναι ένα εθνικό θέμα. Δεν νομίζω να έρθει στη Θεσσαλονίκη να κόψει πίτα, εκτός αν έρθει όλη η αστυνομία να τον προστατεύσει. Ξαναλέω είναι ντροπή της Κρήτης».

Για το VAR: Εμείς ήμασταν πρωτοστάτες να έρθει το VAR, να έρθουν οι ξένες διαιτητές. Με το VAR γίνονται λάθη, αλλά διορθώνονται και πολλά λάθη. Υπάρχει πίεση από μίντια, ομάδες, προς τους διαιτητές, όμως είναι δέσμευση της Κυβέρνησης ότι μέχρι την έναρξη των πλέι οφ, να έχει μπει η γραμμή του οφσάιντ. Δεν κοστίζει πολλά. Αν η Πολιτεία δεν πλήρωνε το ποσό θα έπρεπε να το χρηματοδοτήσουμε εμείς σαν ΠΑΕ. Δεν ξέρω τι πλήρωσαν οι κάθε χώρες. Εμείς είμαστε υπέρ του VAR.

Για την ΦΙΦΑ, την επιτροπεία και τους ξένους διαιτητές: «Πολύ σωστά θα έρθει ξένος αρχιδιαιτητής. Κανένας Ελληνας δεν μπορεί να αντέξει την πίεση και την τοξικότητα. Η Διεθνής επιτροπεία δεν προσέφερε κάτι αυτά τα χρόνια πέρα από δικαιολογίες. Να υπάρχει έλεγχος από την ΦΙΦΑ, όχι όμως επιτροπεία όπως υπήρχε αυτή την τριετία. Δεν απέδωσε αυτά που έπρεπε να αποδώσει».

Για την ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού χαρακτήρισε Ρώσο ρατσιστικά τον κ. Σαββίδη. Θα πω συγχαρητήρια σε ρεπόρτερτης ΑΕΚ τον κ. Κετσετζόγλου, όπως είπα και πριν για έναν άλλον που αντέδρασε στην ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατά του κ. Σαββίδη. Ο Ολυμπιακός είναι υποκινητής της βίας».

Για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού: «Καταδικαστέο το γεγονός από όπου κι αν προέρχεται. Πιστεύω πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά».

Για το αν ήταν αφέλεια του ΠΑΟΚ να πάει στη συνάντηση των Big4: «Σε καμία περίπτωση. Ξέρετε πως ανάμεσα στους ιδιοκτήτες οι χαρακτηρισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο. Την πρόσκληση συνυπογράφει ο κ. Αυγενάκης, αυτή προέρχεται από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ και τον κ. Λάκοβιτς. Δεν είμαι εύκαιρος να σας απαντήσω αν πάμε στην επόμενη. Δεν μπορούμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Αυγενάκη. Είναι εντολοδόχος του Μαρινάκη. Δεν θα καθίσουμε μαζί του. Με τον κ. Μαρινάκη είναι θέμα του κ. Σαββίδη αν θα καθίσει μαζί του».

Για την Φορταλέζα και αν ισχύει ότι κ. Σαββίδης θέλει να την αγοράσει: «Ισχύει ναι».

Για την πρόταση της τουρκικής εταιρείας για την κατασκευή της νέας Τούμπας: «Ναι υπάρχει επίσημη πρόταση, ισχύει. Οπως φαίνεται με την απόφαση του κ. Αυγενάκη, θεωρούν πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι πρώιμο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι αντιδράσεις είναι πρωτόγνωρες. Δεν έχουν συμβεί ξανά στα χρονικά».

Για την διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ και αν συμφωνεί να αναλάβει κάποιος από το 2004: «Είναι ευχής έργον κάποιος από το 2004 να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Υπάρχει πρόεδρος τώρα και δεν θέλω να πω κάτι. Εχει έξι μήνες θητείας ο κ. Γραμμένος και δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags