Facebook Pixel ΑΕΚ: Απίστευτα πράγματα με Ολιβέιρα, Αραούχο - Ανατροπή σε 24 ώρες
| 2020-01-28 11:06:00

Απίστευτα πράγματα με Ολιβέιρα - Το ήξεραν στην ΑΕΚ - Ανατροπή σε 24 ώρες - Δανεικός ο Αραούχο!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτα πράγματα με Ολιβέιρα - Το ήξεραν στην ΑΕΚ - Ανατροπή σε 24 ώρες - Δανεικός ο Αραούχο!

Δεν υπήρχε καμία περίπτωση. Τρελή διαρροή. Πότε θα έρθει;

ΑΕΚ: Από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης του ενδιαφέροντος της Γουλβς για τον Νέλσον Ολιβέιρα, το sportdog ήταν το πρώτο μέσο που αντιτάχθηκε στη φημολογία πως ο Πορτογάλος... φεύγει. Πως οι "λύκοι" θα επανέλθουν με νέα βελτιωμένη προσφορά.

Χθες, για πρώτη φορά από τη στιγμή που διαφάνηκε πως σε περίπτωση που ο αγγλικός σύλλογος επιμείνει στη διεκδίκηση του αρχισκόρερ της Ένωσης, οι Κιτρινόμαυροι θα στρέφονταν στον Σέρχιο Αραούχο, με τον οποίο παρουσιάστηκε πλήρης συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Χθες, πάλι, εδώ, καταθέσαμε τις αμφιβολίες μας ως προς τη γενικότερη αίσθηση πως δηλαδή η AΕΚ ανεξαρτήτως της υπόθεσης Ολιβέιρα θα μπορούσε να κινηθεί για τον Αραούχο. Σημερινά δημοσιεύματα και αναφορές του "κιτρινόμαυρου" ρεπορτάζ επισημαίνουν πως το θέμα του "Τσίνο" δεν προχωράει, αφού η Γουλβς δεν επιστρέφει για τον Ολιβέιρα.

Ερωτηματικά. Στην AΕΚ από την πρώτη στιγμή που είχαν τη μόνη τετ-α-τετ επαφή με τους συνεργάτες του Ζόρζε Μέντες δεν είχαν την παραμικρή ένδειξη πως οι "λύκοι" θα επανέλθουν για τον Ολιβέιρα. Καλά καλά ούτε πρόταση δεν έγινε. Απλώς είχαν προηγηθεί μερικές προπαρασκευαστικές επαφές των δύο πλευρών, με τις οποίες γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον, αλλά και η πρόθεση της Γουλβς να ανεβάσει την προσφορά της σε συγκεκριμένο ποσό. Και εφόσον η AΕΚ συζητούσε μόνο για τη ρήτρα του Πορτογάλου φορ, γνώριζαν και στην Ένωση πως deal δεν μπορεί να γίνει.

Από εκείνο το βράδυ λοιπόν της προπερασμέρνης Κυριακής, οι "κιτρινόμαυροι" γνώριζαν αρμοδίως πως η Γουλβς δεν θα επιστρέψει. Επαναλαμβάνουμε, καλά καλά δεν κατατέθηκε πρόταση. Για ποιον λόγο τότε άνοιξε θέμα Αραούχο; Και άντε, επειδή στις μεταγραφές τίποτα δεν είναι δεδομένο, μπορεί να γίνει δεκτό πως στην ΑΕΚ ήθελαν να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Εφόσον όμως όσο περνούσαν οι ημέρες αυτό που γνώριζαν από την πρώτη στιγμή επιβεβαιωνόταν και η Γουλβς δεν έδινε το παραμικρό σημείο ζωής -κάτι που επιβεβαιωνόταν και από τις επαφές των ανθρώπων της AΕΚ...- για ποιον λόγο έγινε η μεταστροφή του αφηγήματος πως δηλαδή μπορεί να προχωρήσει η Ένωση για τον "Τσίνο" ανεξαρτήτως της υπόθεσης του Ολιβέιρα;

Τι μεσολάβησε και σε διάστημα 24 ωρών, αυτό το αφήγημα αναιρέθηκε τελείως και επιστρέψαμε στο αρχικό, πως δηλαδή από τη στιγμή που δεν φεύγει ο Ολιβέιρα δεν γίνεται να έρθει ο Αραούχο; Απόφαση -ξεκαθαρίζουμε- σωστή και κυρίως σύμφυτη με την οικονομική πολιτική της Ένωσης στα μεταγραφικά, πολιτική που αμφισβητήθηκε ευθέως με τη διαρροή πως "πάμε για τον Αραούχο ανεξαρτήτως του Ολιβέιρα".

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει δανεικό τον "Τσίνο" ως το τέλος της σεζόν, αλλάζοντας τους όρους της αρχικής συμφωνίας με τη Λας Πάλμας, η οποία να δεχτούμε πως κυνηγήθηκε για να είναι έτοιμη η Ένωση, παρότι -επαναλαμβάνουμε- γνώριζαν πως η Γουλβς δεν θα επανέλθει. Η Λας Πάλμας δεν το δέχτηκε, game over.

Μέχρι το καλοκαίρι...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags