Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Βόμβες Κούγια: "Υποβιβασμός Ξάνθης - Συντριπτικά τα στοιχεία για ΠΑΟΚ - Στημένο το περσινό πρωτάθλημα"
| 2020-01-28 18:03:00

Κούγιας: "Υποβιβασμός για Ξάνθη - Συντριπτικά τα στοιχεία για ΠΑΟΚ - Στημένο το περσινό πρωτάθλημα"

Sportdog Team
Κούγιας: "Υποβιβασμός για Ξάνθη - Συντριπτικά τα στοιχεία για ΠΑΟΚ - Στημένο το περσινό πρωτάθλημα"

Σχόλιο-φωτιά για τις τελευταίες εξελίξεις. Ποια η πιθανή τιμωρία.

ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Για το νομικό κομμάτι της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Αλέξης Κούγιας και ισχυρίστηκε πως είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει με την παρέμβαση της κυβέρνησης, τόνισε πως τα στοιχεία είναι συντριπτικά και ανέφερε πως ο Δικέφαλος πέρυσι έπαιζε φιλικά με τους Ακρίτες και ότι το πρωτάθλημα ήταν στημένο!

«Είμαι 46 χρόνια δικηγόρος δεν έχω ποτέ ακούσει, ποτέ ξανά τέτοια αντανακλαστικά για τον υποβιβασμό μιας ποδοσφαιρικής ομάδας η οποία ποδοσφαιρική ομάδα παρέβη βάναυσα το νόμο και προσπάθησε να αλλοιώσει το χαρακτήρα ενός υγιούς πρωταθλήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Για τα στοιχεία που εξετάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο κ. Κούγιας εξήγησε ότι «επειδή μας ακούνε άνθρωποι, θα πρέπει με αυτοσεβασμό πρώτα από όλα και νομικό αυτοσεβασμό και προσωπικό αυτοσεβασμό να πούμε αυτό που συμβαίνει πραγματικά και το πρώτο που συμβαίνει είναι κάτι πρωτοφανές».

Αναφορικά με τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν εις βάρος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, ο γνωστός ποινικολόγος ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με αυτά «ο ΠΑΟΚ αγόρασε τη Ξάνθη, και την αγόρασε από πρόπερσι». «Έχει παίξει παιχνίδια μαζί της τα οποία ουσιαστικά ήταν φιλικά παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ ανήκαν ήδη στον ΠΑΟΚ και δεν ανακοινώθηκε ποτέ ότι έχουν δοθεί δανεικοί ή έχουν πουληθεί αλλά δεν έγινε ποτέ καμία μεταγραφική κίνηση ώστε να πάνε στον ΠΑΟΚ, που σημαίνει δηλαδή ότι το προηγούμενο πρωτάθλημα ήτανε στημένο», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζοντας πως αν δει κάποιος τη διαφορά του πρωταθλήματος και δει τους πόντους που κέρδισε ο ΠΑΟΚ μόνο από την Ξάνθη, ο κ. Κούγιας τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν και άλλες ομάδες και τι θα δείξει μια διαφορετική έρευνα και πρόσθεσε κατηγορηματικά πως «για αυτού του είδους την παράβαση ο νόμος είναι απόλυτος».

Παράλληλα εξήγησε ότι «όταν κάποια ποδοσφαιρική εταιρεία αγοράσει μια άλλη ποδοσφαιρική εταιρεία- και αυτό δεν μπορεί να το κάνει, θέλει να την αγοράσει- απαγορεύεται» και πως «αν την αγοράσει παρά την απαγόρευση υποβιβάζεται».



Και συνέχισε διευκρινίζοντας: «Η εταιρεία η άλλη που την αγόρασε κάποιος και δεν έχει γνωστοποιήσει αυτή τη μεταβίβαση των μετοχών, είτε σε παρένθετο πρόσωπο ή απευθείας, υποβιβάζεται και αυτή με διαφορετική αιτιολογία. Άρα στην προκειμένη περίπτωση ο νόμος ήταν σαφής, τα στοιχεία είναι συντριπτικά και προέρχονται από επίσημες αρχές άρα η μόνη κύρωση που θα μπορούσε να υπάρχει και υπάρχει και δεν υπάρχει δικαστής να την αλλάξει παρά μόνο αν είναι ένας παράνομος δικαστής, ένας δικαστής που δεν εφαρμόζει το νόμο, ένας άνθρωπος που παραβαίνει τον όρκο του, ήταν ο υποβιβασμός της Ξάνθης. Και στο πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο που θα πάει μετά την άσκηση της πειθαρχικής διώξεως που σήμερα θα κάνει ο κ. Σιμιτζόγλου και στο δευτεροβάθμιο που είναι πάλι τακτικοί δικαστές. Οι δικαστές αυτοί αν δεν εφαρμόσουν το νόμο διαπράττουν αδίκημα παραβάσεως καθήκοντος και πιθανώς και κατάχρηση εξουσίας και εκτός από την ποινική κύρωση που έχουν χάνουν και τη δουλειά τους. Άρα ήταν μονόδρομος αυτή η έκδοση αυτής της αποφάσεως. Η απόφαση που εξεδόθη από τα μέλη της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού τους οποίους τους ξεφτίλισαν από τότε που βγήκε η απόφαση, ήταν συντριπτική 4 ψήφοι έναντι 1 άρα ως προς την ενοχή, και επειδή και η ΑΕΛ της οποίας είμαι ιδιοκτήτης παρενέβη και έχω και 46 χρόνια δικηγορίας και μια νομική αξιοπρέπεια, σας λέω ότι δεν έκανε τίποτα άλλο η επιτροπή παρά να εφαρμόσει το νόμο. Από εκεί και πέρα αρχίζει η πολιτική παρέμβαση».

Σύμφωνα με τον έμπειρο ποινικολόγο ο μοναδικός τρόπος για να μην εφαρμοστεί αυτή η κύρωση, γιατί όπως είπε και ο κ. Κούγιας «αυτό που προβλέπεται από το νόμο είναι το ελάχιστο υποβιβασμός», είναι το μέγιστο της κύρωσης, δηλαδή «η εξαφάνιση από τα πρωταθλήματα».

Επιπρόσθετα εξήγησε πως «το ένα είναι υποβιβασμός στη Β Εθνική, η μεγαλύτερη κύρωση είναι να εξαφανιστεί από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα όπως έχει γίνει κατ’ επανάληψη από την UEFA σε περιπτώσεις στοιχηματισμού ομάδων που στήνουν παιχνίδια πχ Σκεντερμπέου της Αλβανίας ή και άλλες ομάδες ή όπως έχει γίνει στην Ιταλία με τον υποβιβασμό της Μίλαν και της Γιουβέντους».

Για το γεγονός ότι από τη στιγμή που η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στη συνέχεια θα κριθεί στο δικαστήριο, ο κ. Κούγιας απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν κρίνεται αλλά είναι δεσμευτική».

Στην ερώτηση για το πως μπορεί να σταθεί η ύπαρξη μιας νομοθετικής παρέμβασης πριν την απόφαση του δικαστηρίου, ο ποινικολόγος απάντησε πως «στέκεται γιατί σύμφωνα με το σύνταγμα και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο κώδικας ποινικής δικονομίας εφαρμόζεται πάντοτε η επιεικέστερη διάταξη». «Αυτό που έγινε κατά σωρεία σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος αδικήματα την 01/07/19 εφαρμόστηκε ο νέος ποινικός κώδικας, ενώ υπήρχαν σε εξέλιξη υποθέσεις εφαρμόζεται πλέον η επιεικέστερη πρόβλεψης και εδώ στην προκειμένη περίπτωση ότι θα προβλεφθεί με το νέο νόμο...», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Αναφορικά με το πολιτικό κομμάτι του θέματος, δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο» και εξήγησε πως «η Ξάνθη υποβιβάζεται χωρίς να υπάρχει εκεί κανένας ενδοιασμός». «Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος εάν τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ», ωστόσο την ίδια στιγμή έθεσε το κρίσιμο ερώτημα «γιατί η Ξάνθη απέκρυψε την μεταβίβαση έπρεπε να το έχει κάνει εντός 10 ημερών». «Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει καμία υπερασπιστική γραμμή που να τη σώζει», συμπλήρωσε.

Ακόμη σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ ότι «εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, δηλαδή Μπανανία η Ελλάδα», ο κ. Κούγιας τόνισε ότι «τα στοιχεία είναι συντριπτικά» και μαρτυρούν άλλα. Παράλληλα εξήγησε ότι στην προκειμένη περίπτωση «η νέα νομοθετική πρόβλεψη μπορεί να εφαρμοστεί η οποία μπορεί να προβλέπει αφαίρεση βαθμών ή μπορεί να καταργήσει και εντελώς, ως παράβαση την πολυιδιοκτησία». «Είναι κυρίαρχη η ελληνική Βουλή μπορεί να ψηφίσει ότι θέλει, είναι θέμα νομικής και πολιτικής αξιοπρέπειας του καθενός που θα ψηφίσει», πρόσθεσε.

Τέλος όσον αφορά με την παραίτηση Ζαγοράκη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχασε η Βενετιά βελόνι. Νομίζω ότι κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της κυβέρνησης με την παραίτηση Ζαγοράκη, από αυτή την στιγμή δεν κοιμάται κανείς στην κυβέρνηση», κατέληξε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eπίθεση Καραπαπά για κυβέρνηση, ΠΑΟΚ - Post με απίστευτες εκφράσεις - Χαμός στα social (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags