Facebook Pixel Sportdog.gr | Ετοιμάζει άμεση μετακόμιση έδρας η ΑΕΚ! Μια ώρα αρχύτερα στην Αγιά Σοφιά
| 2020-01-29 14:29:00

Ετοιμάζει άμεση μετακόμιση έδρας η ΑΕΚ! Μια ώρα αρχύτερα στην Αγιά Σοφιά

Sportdog Team
Ετοιμάζει άμεση μετακόμιση έδρας η ΑΕΚ! Μια ώρα αρχύτερα στην Αγιά Σοφιά

Γιατί στην Ένωση θέλουν να γλιτώσουν από το ΟΑΚΑ.

Η είδηση της βαριάς τιμωρίας εις βάρος της ΑΕΚ για τα επεισόδια εκτός ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προκάλεσε προβληματισμό την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, η Ένωση κλήθηκε σε απολογία και κινδυνεύει με ποινή κεκλεισμένων των θυρών από 2 έως 4 αγωνιστικές, όταν το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό. Συν τοις άλλοις το βαρύ πρόστιμο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Στην ΑΕΚ θεωρεί, ότι δεν μπορεί να ελέγξει ό,τι συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο. Οι συνεχείς κλήσεις σε απολογία και οι απανωτές τιμωρίες που έχει υποστεί η ΑΕΚ γι'αυτόν τον λόγο έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Και αυτό γιατί στα περισσότερα γήπεδα πέντε μέτρα έξω από την κάθε Θύρα θεωρείται δημόσιος χώρος αλλά ο περιβάλλον χώρος του ΟΑΚΑ εκτείνεται σε πολλαπλάσια ακτίνα με αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε να προκαλεί πρόβλημα και η ΑΕΚ να βρίσκεται συνεχώς κατηγορούμενη πληρώνοντας βαρύτατα πρόστιμα και εκτίοντας τιμωρίες της έδρας.

Η απώλεια εσόδων από τις χρηματικές ποινές είναι πολύ σημαντική. Εκτιμάται δε, ότι μόνο τα πρόστιμα φέτος από τον... περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ είναι τα μισά έσοδα από τις εισπράξεις των εισιτηρίων.

«Δεν γίνεται η ΑΕΚ να πληρώνει για τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και για τη συνολική έκταση της εγκατάστασης που πιάνει τη… μισή Αθήνα και είναι αδύνατο να ελεγχθεί από εμάς» σημείωναν στην ΑΕΚ ενόψει και της απολογίας για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό.

Γι'αυτό στην ομάδα του Δικέφαλου αετού υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για τη μετακόμιση στη Ριζούπολη, μέχρι η ομάδα να μπει στην ιστορική της έδρα, όταν είναι έτοιμη να λειτουργήσει η Αγιά Σοφιά, η οποία είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από το γήπεδο του Απόλλωνα.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags