Facebook Pixel «Το πρωτάθλημα τέλειωσε…»
| 2011-01-25 20:21:00

«Το πρωτάθλημα τέλειωσε…»

«Το πρωτάθλημα τέλειωσε…»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μέσα από το blog του σχολιάζει τα δύο πέναλτι που πήραν την Κυριακή οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, σημειώνει πως η διαφορά μεταξύ τους είναι μεγάλη και προσθέτει πως το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε…

Και τα δύο πέναλτι που πήραν οι «αιώνιοι» την Κυριακή ήταν τέτοια που δεν θα τα έδινε ποτέ διαιτητής εις βάρος τους. Οπότε η κουβέντα κανονικά τελειώνει εδώ.

Ωστόσο ανάμεσα στα δύο πέναλτι που δεν ήταν την Κυριακή υπάρχει ένα χάσμα. Γιατί η εξήγηση για τη διαφορά βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες  έγκειται στο ότι ο φετινός Ολυμπιακός και χωρίς τη χορηγία του Κουκουλάκη έχει πείσει πως μπορεί να κερδίζει τέτοια ματς εκτός έδρας. Αντίθετα ο  φετινός Παναθηναϊκός δεν πείθει. Όποια άλλη συζήτηση γίνεται είναι εκ των ων ουκ άνευ. Γιατί ο περσινός Ολυμπιακός, που κατέρρευσε στον δεύτερο γύρο και τελικά στα πλέι οφ πήρε τη χειρότερη θέση εδώ και δύο δεκαετίες, δεν θα κατάφερνε να νικήσει σε ένα ματς που θα στράβωνε. Ο φετινός, που δουλεύει με αγωνιστικό πλάνο και έχει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης, θα κατάφερνε να ξεκλειδώσει την άμυνα του Αστέρα έτσι και αλλιώς. Ο Παναθηναϊκός αντίθετα συνεχίζει να προβληματίζει, αφού είναι μονοδιάστατος και ψάχνει μόνο τον Σισέ για να απειλήσει. Και δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να παίζει με έναν τρόπο και να καταφέρνει να κερδίζει διαρκώς. Ειδικά όταν απέναντί της βρίσκει έναν αντίπαλο διαβασμένο και με σωστή κυκλοφορία της μπάλας στα χαφ.

Οπότε ξαναγυρίζουμε στο θέμα των διαιτητών. Είναι κακοί διαιτητές; Η απάντηση εύκολα θα μπορούσε να είναι ναι. Θα ήταν ωστόσο  αβασάνιστη. Ο Κάκκος σίγουρα δεν είναι κακός διαιτητής και παρ' ότι μερικές φορές θεωρεί πως είναι ο πρωταγωνιστής του ματς, επί της ουσίας είναι ό,τι καλύτερο έχουμε στη Λίγκα. Αν θεωρήσουμε πως απλά έκανε λάθος, το προσπερνάμε και πάμε στο επόμενο ματς για να τον δούμε. Αν νομίζουμε πως το έκανε με δόλο, τότε  πρέπει να βγει τώρα από τους πίνακες, όπως συνέβη με τον Δαλούκα.

Το ίδιο ισχύει με τον Κουκουλάκη, που έχει ήδη απασχολήσει με τα τρία πέναλτι που δεν έδωσε στην ΑΕΚ σε ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο γύρο. Αν δεν βλέπει καλά -αν και οφθαλμίατρος-, τότε ας πάει σπίτι του. Αν δεν θεωρούμε πως το έκανε με πρόθεση, τότε το προσπερνάμε και πάμε στο επόμενο ματς.

Αν δεν το καταλάβατε, το ότι έκαναν και οι δύο λάθος μας έσωσε! Γιατί αν είχε νικήσει ο Ολυμπιακός με πέναλτι «μαϊμού» και ύστερα έμενε στο 1-1 ο Παναθηναϊκός χωρίς όμως το λάθος του Κάκκου θα διαβάζαμε τέρατα. Το ίδιο θα γινόταν αν συνέβαινε το αντίθετο. Επίσης θα γινόταν πόλεμος (όπως τότε με τον Δαλούκα) αν οι δύο ομάδες ήταν πιο κοντά στη βαθμολογία. Αν δηλαδή η διαφορά δεν ήταν πέντε που έγιναν επτά, αλλά ένας που έγινε τρεις, να είστε σίγουροι πως δεν θα περνούσε τόσο λάιτ η Κυριακή μας.

Η ουσία είναι πως το πρωτάθλημα τελείωσε. Ποτέ δεν καλύφτηκαν επτά βαθμοί στο ελληνικό πρωτάθλημα ανάμεσα στους δύο μεγάλους, και με τον Ολυμπιακό να έχει το ντέρμπι στην έδρα του τού αρκεί να πάρει αυτό ή να μην το χάσει για να τελειώσει και τυπικά το όλο θέμα. Κάποτε το 1993 ο Παναθηναϊκός κάλυψε διαφορά 11 πόντων από την ΑΕΚ, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να της πάρει τον τίτλο. Η λογική και τα μαθηματικά λένε πως έχουμε ήδη πρωταθλητή που θα μπει στους ομίλους. Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό οφείλουν να κάνουν  σχέδια για το πώς θα κρατήσουν τη δεύτερη θέση και στα πλέι οφ. Γιατί ναι μεν έχει γίνει δύσκολο το να περάσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ ως δευτεραθλητής με τους δύο γύρους προκριματικών, αλλά για το «τριφύλλι» στην παρούσα συγκυρία, με τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, μοιάζει μονόδρομος χωρίς επιστροφή!

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags