Facebook Pixel Αν πίστευε όπως ο προπονητής της... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-10-20 20:49:00

Αν πίστευε όπως ο προπονητής της... (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν πίστευε όπως ο προπονητής της... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ μπορούσε αποτέλεσμα στη Μόσχα αλλά το κατάλαβε αργά. Η Λοκομοτίβ τη νίκησε 3-1 και την υποχρέωσε σε τρίτη ήττα στο Europa League. Το γκολ ο Σιαλμάς (88΄), δοκάρι ο Μπέλεκ (85΄).
 

Την τρίτη ήττα της στους ομίλους του Europa League πραγματοποίησε η ΑΕΚ στη Ρωσία. Οι "κιτρινόμαυροι" αν και το πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο (0-0) δεν είχαν την πίστη του Νίκου Κωστένογλου για το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο λύγισαν, με τους Ρώσους να επικρατούν 3-1. Σίτσεφ (47', 71'), Καϊσέδο (93') τα γκολ των Ρώσων. Η ΑΕΚ είχε μειώσει με τον Σιαλμά στο 88'.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλά στο ημίχρονο, δεν φοβήθηκε σε καμία περίπτωση τη Λοκομοτίβ, η οποία όπως φάνηκε είχε μεγάλο άγχος στις προσπάθειές της. Η ελληνική ομάδα είχε ρυθμό, ένταση στο παιχνίδι της και πάθος, κάτι που έλειπε από προηγούμενες αναμετρήσεις. Φαίνεται πως τα λόγια του Νίκου Κωστένογλου και η προετοιμασία που κάνει πριν από τα ματς, έπιασε τόπο. Μάλιστα οι “κιτρινόμαυροι” λίγο έλειψε να προηγηθούν στο σκορ, αν ο Μπέλεκ δεν σπαταλούσε την ευκαιρία του 15' όπου βγήκε τετ α τετ με τον Γκιγιέρμε. Πριν τη συγκεκριμένη φάση βέβαια είχαν απειλήσει και οι Ρώσοι, με τον Σίτσεφ, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον Αραμπατζή. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν θετικός στις επεμβάσεις του και όποτε τον χρειάστηκε η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά, δήλωνε παρών (32', 39'). Η Λοκομοτίβ πάντως ανάκτησε τα ηνία του αγώνα μετά τη συμπλήρωση του ημίωρου, καμιά από τις προσπάθειές της όμως δεν καρποφόρησαν, αφού το στήσιμο των “κιτρινόμαυρων” και η γενική τους αμυντική λειτουργία “κατέστρεψε” κυριολεκτικά το παιχνίδι τους. Ειδικά ο Κοντοές με τον Βάργκας προσέδωσαν ιδιαίτερο εκνευρισμό στους επιθετικούς της Λοκομοτίβ (βλέπε Μαϊκόν), ενώ εξίσου καλοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα ήταν οι Κάλα, Μανωλάς, Γκέντσογλου. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει...

Τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα για την ΑΕΚ στην επανάληψη. Με τη συμπλήρωση δύο λεπτών η Λοκομοτίβ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Σίτσεφ (ύστερα από σέντρα του νεοεισερχόμενου Ομπίνα), εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία της “κιτρινόμαυρης” άμυνας. Στη συνέχεια η ομάδα του “Δικέφαλου αετού” πίεσε για να φέρει το ματς στα ίσια, με χαρακτηριστικότερη εκ των ευκαιριών αυτή του Μπερνς (54'), αλλά οι Ρώσοι στο 71' έσβησαν κάθε ελπίδα για κάτι καλύτερο από την Ένωση. Ο Σίτσεφ εξελίχτηκε σε... εκτελεστής, αφού με δεύτερο προσωπικό του τέρμα από το σημείο του πέναλτι, αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ πάντως το πάλεψε μέχρι το τέλος. Δεν το παράτησε το παιχνίδι, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο 85' είχε δοκάρι με τον Μπέλεκ, ενώ στο 88' ισοφάρισε με τον Σιαλμά και συνέχιζε να πιέζει για να φέρει το ματς στα ίσια. Στις καθυστερήσεις όμως οι Ρώσοι ξαναχτύπησαμ Αυτή τη φορά με τον Καϊσέδο, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε, απέκρουσε ο Αραμπατζής και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης με νέο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Λήξη αγώνα

90'+3' Γκολ για τη Λοκομοτίβ. 93' Ο Καϊσέδο έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε, ο Αραμπατζής απέκρουσε  και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1

88' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, ο Σιαλμάς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

85' Δοκάρι από τον Μπέλεκ! Ο Καμερουνέζος είδε τον Γκιγιέρμε εκτός εστίας, σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος πορτιέρο την μπλόκαρε.

81' Kεφαλιά του Μανωλά άουτ.

78' Τρίτη αλλαγή για την Λοκομοτίβ. Ο Λοσκόφ στη θέση του Ιγκνάτιεφ

74' Κίτρινη κάρτα στον Ντα Κόστα.

73' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Σιαλμάς αντί του Λαγού.

71' Γκολ για τη Λοκομοτίβ: Ο Σίτσεφ ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

70' Πέναλτι για τη Λοκομοτίβ, ύστερα από ανατροπή του Σίτσεφ από τον Καράμπελα.

66' Σέντρα σουτ του Σίσκιν, η μπάλα πέρασε άουτ.

66' Αλλαγή για τη Λοκομοτίβ: Ο Καϊσέντο αντί του Ίμπρισιτς.

65' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο πέρασε στη θέση του Μπερνς.

62' Κίτρινη στον Ίμπρισιτς

61' Αποκρούει σε κόρνερ ο Αραμπατζής, ύστερα από σουτ του Ζαπατέρ, ο οποίος προσπάθησε να τον κρεμάσει.

61' Σουτ του Κάρλος μπλόκαρε ο Γκιγιέρμε.

59' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Έξω ο Βάργκας, μέσα ο Καφές.

58' Ο Κάλα έδωσε το γκολ στο πιάτο στους Ρώσους αλλά ο Σίσκιν σε κενό τέρμα την έστειλε άουτ.

55' Κακό σουτ του Βάργκας εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου. Αρχίζει να πιέζει η ΑΕΚ.

54' Ωραίο σουτ του Μπερνς μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

47' Γκολ για τη Λοκομοτίβ: Όλιγωρία στην ελληνική άμυνα, ο Ομπίνα έβγαλε σέντρα από αριστερά, με τον Σίτσεφ από κοντά να πετυχαίνει το 1-0 με κεφαλιά.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους

46' Αλλαγή για τη Λοκομοτίβ: Ο Ομπίνα αντί του Μαϊκόν.

45' Λήξη ημιχρόνου

39' Έγκυρη έξοδο του Αραμπατζή προ του Σίτσεφ. Θετικές επεμβάσεις από τον Έλληνα τερματοφύλακα. Είναι ευκαιρία του φέτος να καθιερωθεί και μέχρι στιγμής το καταφέρνει μία χαρά.

38' Φάουλ σε καλή θέση για τους Ρώσους, ύστερα από φράγμα του Καράμπελα

37' Ευκαιρία για τη Λοκομοτίβ, το πλασέ του Μαϊκόν ύστερα από σέντρα δεν ήταν καλό και έφυγε άουτ.

36' Μακρινό σουτ του Γκλουσάκοφ, ο οποίος είδε τον Αραμπατζή εκτός εστίας, ευτυχώς για την ΑΕΚ η μπάλα πέρασε άουτ.

33' Σουτ του Μαϊκόν, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Μανωλά και έφυγε κόρνερ.

32' Επικίνδυνη φάση για την ΑΕΚ, με τον Αραμπατζή να διώχνει σε κόρνερ, ύστερα από σέντρα-σουτ του Γιαμπάεφ.

22' Καλό σουτ του Βάργκας δεξιά της περιοχής η μπάλα πέρασε άουτ.

15' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μπέλεκ βγήκε τετ α τετ με τον Γκιγιέρμε, αλλά ο τερματοφύλακας της Λοκομοτίβ έδιωξε.

12' Δύσκολη απόκρουση του Αραμπατζή σε επικίνδυνο σουτ του Σίτσεφ! Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα για λογαριασμό της Λοκομοτίβ.

1' Έναρξη αγώνα

Οι συνθέσεις:

Λοκομοτίβ Μόσχας (Ζοσέ Κουσέιρο): Γκιγιέρμε, Ζαπατέρ, Μπούρλακ, Γκλουσάκοφ, Ίμπρισιτς, Σίτσεφ, Ιγκνάτιεφ, Ντα Κόστα, Σίσκιν, Γιανμπάεφ, Μαϊκόν

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Γκέντσογλου, Καράμπελας, Λαγός, Βάργκας, Μπερνς, Χοσέ Κάρλος, Μπέλεκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags