Facebook Pixel Απλά κορυφαίος… (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-10-26 17:53:00

Απλά κορυφαίος… (ΒΙΝΤΕΟ)

Απλά κορυφαίος… (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές κι έχει γράψει τη δική του ιστορία στα γήπεδα. Ο λόγος για τον Βασίλη Χατζηπαναγή, που γεννήθηκε σαν σήμερα, 26/10/54.

Ο Χατζηπαναγής γεννήθηκε στην Τασκένδη της τότε Σοβιετικής Ένωσης από Έλληνες πρόσφυγες. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Δυναμό Τασκένδης. Τις σεζόν 1972-75 πήγε στην Παχτακόρ κι αργότερα μεταγράφηκε στον σύλλογο με τον οποίο έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία, τον Ηρακλή.

Ήταν από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς και σπεσιαλίστας στα γκολ από κόρνερ. Η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Γηραιό το 1976(κέρδισε τον Ολυμπιακό στα πέναλτι), οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον μεγάλο αυτόν ποδοσφαιριστή. Εντυπωσιακή υπήρξε η συνεισφορά του στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ηρακλή το 1976.

Τη σεζόν 1984-85 κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο, κόντρα στην Αργκές Πιτέστι (1-3, 4-1), με τον Χατζηπαναγή να πετυχαίνει γκολ σε όλους τους γύρους.

Φόρεσε τα «κυανόλευκα» για τελευταία φορά στις 26 Οκτωβρίου 1990, την ημέρα των 36ων γενεθλίων του, στον αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Βαλένθια. Κι όμως, αυτή ήταν η μοναδική συμμετοχή του Χατζηπαναγή σε ευρωπαϊκό μ ατς.

Το 2003,ανακηρύχθηκε κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής των τελευταίων 50 χρόνων από την ΕΠΟ.

Ο «Νουρέγιεφ της μπάλας» το 1976 κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος, αλλά δεν μπόρεσε να αγωνιοστεί αφού είχε πάρει μέρος στις σοβιετικές εθνικές ομάδες Ελπίδων καθώς και στην Ολυμπιακή ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags