Facebook Pixel «Σε λίγο θα θυμίζουν ΑΕΚ, μόνον οι φανέλες»
| 2011-01-26 23:15:00

«Σε λίγο θα θυμίζουν ΑΕΚ, μόνον οι φανέλες»

«Σε λίγο θα θυμίζουν ΑΕΚ, μόνον οι φανέλες»

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει την αγωνιστική συρρίκνωση της ΑΕΚ σε περίπτωση που φύγουν οι Σκόκο και Μπλάνκο.

Με την κατάσταση που επικρατεί στην «Ένωση», αναρωτιέμαι αν το καλοκαίρι φύγει ο Μπλάνκο και η διοίκηση κάνει κανένα «μαγικό» να πουλήσει και τον Σκόκο, ποιοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα θυμίζουν πως αυτή η ομάδα είναι η ΑΕΚ; Πιθανώς να πείσουν τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο να παίξουν για έναν ακόμα χρόνο, αλλά αυτό δεν θα αλλάζει και πολύ την ουσία της κατάστασης. Η «Ένωση» εκτός από τα χάλια στα οικονομικά της , παρουσιάζει πλέον και ένα ρόστερ που σαν ποδοσφαιριστές δεν έχει παρά ελάχιστα σημεία αναφοράς. Αν χαθούν κι αυτοί, τότε μόνον οι φανέλες και το έμβλημα θα θυμίζουν ΑΕΚ.

Πάντοτε είχα άκρως επικριτική στάση για την διοίκηση του Ντέμη Νικολαϊδη. Είχα ξεκαθαρίσει πως κατά την άποψη μου η ομάδα του 2007-08 ήταν για μια χρήση και από εκεί ξεκίνησε το χοντρό λάθος. Ωστόσο δεν θα μπορούσα να περιμένω ποτέ, πως η «Ένωση» θα συρρικνωθεί σε τέτοιο σημείο, από αγωνιστικής άποψης. Οι περισσότερες μεταγραφές που έγιναν αυτή την τριετία, ήταν η μία χειρότερη από την άλλη και για πολλές απ’ αυτές δαπανήθηκαν και καλά, για τα δεδομένα της ΑΕΚ, χρήματα. Απορία προκαλεί, πως σχεδόν όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκ, θα φέρουν και κάποιο «λαβράκι». Εκείνη που δεν πετυχαίνει μεταγραφή της προκοπής με τίποτα, είναι μόνον η «Ένωση».

Το ρόστερ χρόνο με τον χρόνο απαξιώνεται όλο και περισσότερο. Σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε ένας 19χρονος, όπως και αν λέγεται, να θεωρείται από κάποιους αναγκαίο να μείνει, μιας και η ομάδα στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον μεγάλο σε κλάση, αλλά και ηλικία Τραϊανό Δέλλα. Όσο η ΑΕΚ θα απαξιώνεται, τόσο ακόμα και κάποια αξιόλογα παιδιά σαν ταλέντα, που θα έχουν ωστόσο πρώτιστο μέλημα τα χρήματα, θα αξιώνουν από την ΑΕΚ παράλογα ποσά. Το ίδιο ισχύει και για ποδοσφαιριστές, όπως ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος πλέον είναι υποχρεωμένος να πάρει την κατάσταση στα πόδια του και να σηκώσει την ομάδα πολλές φορές στα δύσκολα για να κάνει απόσβεση.

Το ρόστερ της ΑΕΚ, δεν χρειάζεται μονάχα νέο αίμα, αλλά και ποιοτική ενίσχυση. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί άμεσα, θα μιλάμε κατά πάσα βεβαιότητα, τη νέα σεζόν για την χειρότερη ομάδα της ιστορίας της. Αν και η φετινή ομάδα, δεν απέχει και πολύ απ’ αυτόν τον χαρακτηρισμό…

Πηγή: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags