Facebook Pixel ''Πρώτα η ΑΕΚ, μετά το Euro''
Ποδόσφαιρο
| 2011-11-03 21:42:00

''Πρώτα η ΑΕΚ, μετά το Euro''

''Πρώτα η ΑΕΚ, μετά το Euro''

Τίτλους με την ΑΕΚ έθεσε ο Ρότζερ Γκερέιρο ως πρωταρχικό στόχο του και μετά η συμμετοχή του με την Εθνική Πολωνίας στο Euro 2012.

Ο Πολωνός μέσος της Ένωσης μίλησε στο match program του αγώνα με τη Λοκομοτίβ Μόσχας για το Europa League.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του:

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν τελικά έκανες το ευρωπαϊκό ντεμπούτο σου με την ΑΕΚ κόντρα στην Στουρμ Γκρατς;

«Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος όταν επιλέχθηκα στη βασική ενδεκάδα, αν και τελικά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε σε εκείνο το παιχνίδι. Ένας από τους λόγους που άφησα την Λέγκια Βαρσοβίας ήταν γιατί η ΑΕΚ συμμετέχει κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Το ντεμπούτο μου άργησε δύο χρόνια αλλά το σημαντικό είναι ότι έγινε και τώρα περιμένω να πάρω κι άλλες ευκαιρίες στα εναπομείναντα ματς».

Από τη στιγμή που η ομάδα έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες στο Europa League θεωρείς ότι υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση;

«Μαθηματικά έχουμε ακόμα ελπίδες να περάσουμε στους «32». Τις δύο από αυτές τις ήττες δεν τις αξίζαμε βάσει απόδοσης. Τώρα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στα επόμενα τρία παιχνίδια και στο τέλος θα κοιτάξουμε τι βαθμούς συγκεντρώσαμε».

Έχεις περάσει καλές και κακές στιγμές κατά την παρουσία σου στην Ελλάδα. Μετάνιωσες ποτέ που ήρθες στην ΑΕΚ το 2009;

«Σαν άνθρωπος μετανιώνω μόνο για όσα πράγματα δεν έχω κάνει στη ζωή και στην καριέρα μου, ποτέ για όσα έκανα. Κάποια πράγματα δεν έχουν πάει καλά, αλλά πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος υπεύθυνος για αυτό. Ξέρω ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ με στηρίζουν, με χαιρετάνε στον δρόμο και με ενθαρρύνουν. Αυτό με κολακεύει πολύ και προσπαθώ να παίζω όσο καλύτερα μπορώ για χάρη τους».

Την τελευταία διετία έχεις οκτώ ασίστ σε 23 παιχνίδια, νούμερο εντυπωσιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ποιο είναι το μυστικό του καλού πασαδόρου;

«Δεν ήμουν βασικός σε όλα αυτά τα παιχνίδια και ειλικρινά πιστεύω ότι αν είχα πάρει περισσότερες ευκαιρίες ο αριθμός των ασίστ μου θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Ωστόσο μια καλή πάσα δεν εξαρτάται μόνο από εμένα αλλά και από τους συμπαίκτες μου. Πρέπει να βλέπω πως κινούνται μέσα στο γήπεδο για να μπορώ να τους δίνω σωστά τη μπάλα. Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι μόνο το γκολ έχει σημασία στο ποδόσφαιρο αλλά εγώ πανηγυρίζω εξίσου μια επιτυχημένη πάσα που βοήθησε έναν συμπαίκτη μου να σκοράρει».

Μιλώντας για γκολ, πέρυσι δεν κατάφερες να πανηγυρίσεις όπως θα ήθελες αυτό κόντρα στον Ατρόμητο. Περιμένεις με ανυπομονησία να σκοράρεις φέτος;

«Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να σκοράρει. Τόσο στην Πολωνία όσο και στη Βραζιλία πετύχαινα πολλά γκολ, όμως η ΑΕΚ με έφερε στην Ελλάδα κυρίως για να τα δημιουργώ. Επειδή η χώρα περνάει μια πολύ δύσκολη εποχή θα ήθελα ο κόσμος μας να πανηγυρίζει πολλά γκολ και να ξεχνάει για λίγο τα προβλήματά του».

Ποια στοιχεία στο παιχνίδι σου θεωρείς ότι πρέπει να δουλέψεις πιο πολύ;

«Νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθώ στα αμυντικά μου καθήκοντα, να φτιάξω λίγο τα μαρκαρίσματά μου. Από ότι μου λένε στο επιθετικό κομμάτι είμαι καλός γιατί με βοηθάει πολύ η τεχνική μου».

Υπάρχει κάποια εμφάνισή σου με την ΑΕΚ αυτά τα 2.5 χρόνια που να θεωρείς την κορυφαία σου;

«Ξεχωρίζω το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό πέρυσι. Είχα πολλούς μήνες να παίξω αλλά κατάφερα να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση και βοήθησα την ομάδα να κερδίσει με 1-0 παρά τις πολλές απουσίες της».

Πως κρίνεις την πολύ βελτιωμένη φετινή παρουσία του στενού φίλου και συμπατριώτη σου Λεονάρντο;

«Ο Λεό είναι ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο και ποδοσφαιρική ποιότητα. Είναι σημαντικό για αυτόν να νιώθει ότι τον πιστεύουν οι συμπαίκτες του, αυτό βέβαια είναι κάτι που θέλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτως ηλικίας. Φέτος έχει βρει την αυτοπεποίθησή του γιατί ξέρει ότι ακόμα κι αν κάνει μια κακή εμφάνιση θα του δοθεί και δεύτερη ευκαιρία».

Με δεδομένο ότι το EURO του 2012 διεξάγεται στην Πολωνία, στην εθνική της οποίας αγωνίζεσαι, είναι η παρουσία σου σε αυτό ένας από τους βασικούς σου στόχους;

«Ο πρώτος στόχος μου είναι να κερδίσω τίτλους με την ΑΕΚ και ο δεύτερος να συμμετάσχω με την Πολωνία σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην έδρα της. Πιστεύω ότι αν δουλέψω σκληρά και καθιερωθώ στην ομάδα μου θα συμπεριληφθώ στην αποστολή της εθνικής».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags