Facebook Pixel «Το +7 δεν δίνει σίγουρα τίτλο…»
| 2011-01-27 19:07:00

«Το +7 δεν δίνει σίγουρα τίτλο…»

«Το +7 δεν δίνει σίγουρα τίτλο…»

Ο Νίκος Γαβαλάς μέσα από το blog του σχολιάζει την διαφορά του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό και σημειώνει γιατί πρέπει ο Ερνέστο Βαλβέρδε να ζητήσει από τους παίκτες του να μην είναι αλαζόνες.
 

Σαφώς και η διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας είναι σημαντική και του δίνει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, δεν του εξασφαλίζει τον τίτλο, αφού καλά - καλά δεν έχει διεξαχθεί η 20η αγωνιστική.

Αν γυρίσουμε στο χρόνο πίσω, θα δούμε πως κατά το παρελθόν οι «ερυθρόλευκοι» λίγο έλειψε να μπουν σε περιπέτειες παρά το γεγονός πως περίπου τέτοια εποχή είχαν ξεφύγει με ανάλογη διαφορά στη βαθμολογία.

Πολύ σωστά ο Γιάννης Μώραλης είπε τις προάλλες πως με μία ήττα του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με μία νίκη του Παναθηναϊκού, το +7 θα γίνει +4. Και σοφά σκεπτόμενος, ζήτησε από όλους να μην υπάρχει έπαρση και αλαζονεία, αλλά να συνεχιστεί η δουλειά στις προπονήσεις του Ρέντη ώστε να επιστρέψει ο τίτλος στον Πειραιά.

Στις ένδεκα αγωνιστικές που απομένουν, οι πρωτοπόροι της Σούπερ Λίγκας έχουν να δώσουν αρκετά παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Το ευτύχημα για τους «Πειραιώτες» είναι πως τα ντέρμπι της Αττικής με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ τα έχουν στο σπίτι τους, το γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου στην τρέχουσα περίοδο μετρούν μόνο νίκες.

 Ωστόσο, θα πρέπει να ανηφορίσουν δύο φορές στη Θεσσαλονίκη, για ν' αντιμετωπίσουν τον Αρη και τον ΠΑΟΚ, σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και Τούμπα αντίστοιχα. Τ' άλλα εκτός έδρας παιχνίδια είναι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στη Μαγνησία, τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τέσσερις αγώνες στο Καραϊσκάκη με αντιπάλους απ' τη δεύτερη ταχύτητα του πρωταθλήματος, την Ξάνθη, τον Εργοτέλη, την Καβάλα και τη Λάρισα.

Δικαιολογημένα ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπαθεί να κρατήσει σε εγρήγορση του ποδοσφαιριστές του, λέγοντάς τους στου Ρέντη: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και να μην χαλαρώσουμε. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια. Τώρα κοιτάζουμε μόνο τον αγώνα στο Βόλο».

Πηγή: Novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags