Facebook Pixel Πάρτυ κι αυτή, πάρτυ και την άλλη!
| 2011-01-27 20:03:00

Πάρτυ κι αυτή, πάρτυ και την άλλη!

Πάρτυ κι αυτή, πάρτυ και την άλλη!

Ο Μίλτος πάει ...μαλλιοκούβαρα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού για το Κύπελλο. Δείτε τι γράφει στο gazzetta.gr...

Να παίζουν την Κυριακή ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ και στον Δικέφαλο να μην ασχολούνται καθόλου(!), είναι σχεδόν πρωτοφανές (αν εξαιρέσουμε το αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των περσινών κλαίει-ωχ). Μέχρι που ο Φερνάντο Χάβος σκέφτεται, λέει, να ξεκουράσει τους Παύλους, τον Γροθία και τον Χονδρέρα, τους ηγέτες του δηλαδή, ενόψει Ολυμπιακού.

Του Παύλου του Γροθία, πάντως, δεν του το είπε, με το φόβο να βρεθεί αντιμέτωπος με το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του...

Η ουσία είναι πως αυτό τον νοιάζει αυτή τη στιγμή τον ΠΑΟΚ. Η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, με κόσμο ή χωρίς. Ακόμα κι αν μετρήσει δύο ήττες φέτος από τον συμπολίτη Άρη, το ζητούμενο, ο στόχος, είναι ο μεγάλος οχτρός! Δεν τον ενδιαφέρει τώρα τον ΠΑΟΚ να είναι δεύτερος στην πόλη του, αρκεί να είναι πρώτος μάγκας στο μεγάλο χωριό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στον Ολυμπιακό, φυσικά, το έχουν πάρει το μήνυμά τους. Μπορεί να ξέρουν ότι το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών έτσι και δεν "πέσει" στο εφετείο η απόφαση για τα γεγονότα του Βόλου, ωστόσο υπάρχει φόβος για τεταμένο κλίμα σε ολόκληρη τη Σαλονίκη. Γι΄ αυτό και ζήτησαν συνοδεία από τον πρώτη στιγμή που θα πατήσει η αποστολή το πόδι της στην πόλη, μέχρι τη στιγμή που θα φύγει. Κι αν γίνει το ματς με κόσμο, θα ζητήσουν και να μπουν οι παίκτες με προσωπικούς αστυνομικούς - φρουρούς στον αγωνιστικό χώρο.

Γιατί τις ξέρουν στον Ολυμπιακό τις μαγκιές που πούλησαν στη φυσούνα του "Καραϊσκάκη" και τις μάπες που έπεσαν, οπότε φοβούνται για αντίποινα... (για τιμωρία δεν φοβήθηκαν, πάντως, γιατί ο ρέφερης είχε γράψει μόνο για ένα κέρμα που έπεσε από τον ουρανό και άφησε σέκο "μόνο για ένα λεπτό" τον βοηθό του, οπότε στην εκδίκαση έψαχναν το κέρμα να το γυρίσουν στον κάτοχό του που το έχασε εν μέσω οικονομικής κρίσης ο φουκαράς).

Βέβαια, για εσωτερική κατανάλωση, διαρρέεται πως οι παίκτες του Ολυμπιακού - τάχα - προτιμούν να είναι γεμάτη η Τούμπα, γιατί "τους φτιάχνει η ατμόσφαιρα" και "θα τους κλείσουν το σπίτι" και άλλα τέτοια ...επικά. Μόνο για ένα λόγο μπορεί να προτιμούν οι παίκτες του Ολυμπιακού να είναι γεμάτη η Τούμπα: να αισθάνονται κουρασμένοι και να ελπίζουν να μην παίξουν όλο το ματς αν καταφέρουν να προηγηθούν. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε δύο εκδοχές:

α) Ο Ολυμπιακός προηγείται με μουσαντό γκολ και το ματς τελειώνει αυτομάτως (για ευνόητους λόγους).
β) Ο Ολυμπιακός προηγείται με καθαρό γκολ και το ματς τελειώνει αυτομάτως (γιατί το αγαπημένο βιβλίο των ΠΑΟΚτσήδων είναι το "Περηφάνεια και Προκατάληψη").

Ωστόσο, μάλλον δεν πάει τόσο μακριά το μυαλό τους. Και, επίσης, αν οι παίκτες προτιμούσαν να παίξουν σε γεμάτη Τούμπα, ο Ολυμπιακός δεν θα έστελνε εκπρόσωπό του στην εκδίκαση των υπόθεσης των επεισοδίων του Βόλου για να βαστάει τα μπόσικα. Έτσι;

Σε κάθε περίπτωση, στον ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για μάχη. Και οι οπαδοί καλούν αλλήλους στο γήπεδο, "σαν να παίζουμε με κόσμο". Μέχρι και από τους καντινιέρηδες ζήτησαν να τα ανοίξουν τα βρόμικα έξω από την Τούμπα, καθότι - σύμφωνα με τη γνωστή παροιμία - "νηστικός Ταλιμπάν δεν χορεύει".

Το καλύτερο, φυσικά, είναι πως οι οργανωμένοι ...απείλησαν όσους δεν πάνε να στηθούν έξω από την Τούμπα, με ποινή στέρησης εισόδου στο ματς με την Τσεσεκά για τη Γιουρολίγκα. Το πώς θα γίνει ο σχετικός έλεγχος, μόνο εκείνοι το ξέρουν κι εγώ το υποψιάζομαι:

α) Θα βάλουν απουσιολόγο τον Μπάμπη τον Σουγιά.
β) Θα κάνουν προσκλητήριο όπως στο στρατό; "Μπάμπης Σουγιάς;". "Διατάξτεεε". "Τσίμπα ένα εισιτηριάκι". "Κώστας Μάτωμας;". "Διατάξτεεε". Τσίμπα κι εσύ ένα εισιτηριάκι". "Βάγγος Κατσαβίδας;". "...". "Τσίμπα ένα...".

Έλα που θέλετε και να το γράψω το τελευταίο. Θα το πω περιφραστικά, υπενθυμίζοντας το κλασικό ανέκδοτο με τον Μπόμπο και τη δασκάλα που ζητά από τα παιδιά να γράψουν ένα ποιηματάκι για να δει αν κατάλαβαν την ομοιοκαταληξία. Τι έγραψε ο Μπόμπος;

Πήγα στην ακροθαλασσιά για να μαζέψω μύδια
και ένα κύμα δυνατό μου έβρεξε τα ...γόνατα.

"Μπόμπο, αυτό δεν έχει ομοιοκαταληξία", είπε η δασκάλα. "Ναι, αλλά αν το κύμα ήταν λίγο πιο δυνατό;"...

Μέχρι ο Κατσαβίδας να δηλώσει "παρών" στο προσκλητήριο και να τσιμπήσει εισιτηριάκι αντί για τα …γόνατα του Σουγιά, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags