Facebook Pixel «Παρ’ το πάνω σου γιατί εμείς… δεν το έχουμε»
| 2011-01-27 21:17:00

«Παρ’ το πάνω σου γιατί εμείς… δεν το έχουμε»

«Παρ’ το πάνω σου γιατί εμείς… δεν το έχουμε»

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του στο gazzeta.gr για την επιλογή Μπάχα αλλά και για τις άλλες κινήσεις που κάνει η ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου και τα συνεχόμενα λάθη των Αδαμίδη και Γκρέταρσον.
 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Μανόλο Χιμένεθ και τη δουλειά που κάνει ακόμη και εκτός των… γραμμών του δικού του αγωνιστικού χώρου. Ο Ισπανός τεχνικός προσπαθεί να κάνει όσο πιο εύκολη γίνεται τη δική του ζωή (και της ΑΕΚ ευτυχώς) και κινείται για να λύνει κάθε αγωνιστικό πρόβλημα που προκύπτει.

Κάτι που αποδείχτηκε από την επιλογή του αφενός να υποδείξει στους διοικούντες την ΑΕΚ τον Ναμπίλ Μπάχα και αφετέρου (παρατηρώντας τη δεδομένη αδυναμία του Γκρέταρσον να πετύχει ένα deal) να επικοινωνήσει μαζί του και να τον κλείσει. Κι επειδή διάβασα σχόλιο οπαδού (όχι σε αυτό το site) που ανέφερε: «Σε ποια γλώσσα τα είπαν οι δυο τους αφού ο ένας είναι Ισπανός και ο άλλος από το Μαρόκο», να σημειώσω τα αυτονόητα, ότι δηλαδή ο 29χρονος επιθετικός βρίσκεται στην Ισπανία από το 2007, άρα προφανώς και γνωρίζει να μιλάει την ισπανική γλώσσα.

Πρέπει να σταθούμε λίγο στην κίνηση της ΑΕΚ να επιχειρήσει να κάνει δικό της τον Μπάχα (όπως όλα δείχνουν θα το πετύχει αλλά με τόσα που έχουν γίνει ας περιμένουμε λίγο) διότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με παρουσία στο ισπανικό πρωτάθλημα από το 2007 και έχει 109 συμμετοχές στο ενεργητικό του. Αν υπάρχει κάτι που προκαλεί ερωτήματα είναι μόνο τα γκολ που έχει σημειώσει με τις παραπάνω παρουσίες του στην Μάλαγα (για επιθετικό δεν είναι πολλά τα 24, αλλά και πάλι η Μάλαγα δεν είναι τοπ κλαμπ για να σκοράρει συνέχεια ένας φορ).

Πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είχε καταφέρει να ξεχωρίσει σε ένα ακόμη δυνατό πρωτάθλημα, αυτό της Πορτογαλίας από όπου ξεκίνησε την καριέρα του.

Θα με ρωτήσει κάποιος: «Και καλά ρε Τσακίρη, πού ξέρεις εσύ αν θα αποδειχθεί καλός παίκτης και θα παίξει μπαλάρα στην ΑΕΚ;». Σαφέστατα και δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό διότι δεν είμαι ο Νοστράδαμος. Θεωρώ όμως μία κίνηση με το λιγότερο δυνατό ρίσκο αποτυχίας με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Ταυτόχρονα πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αναμένεται να αποκτηθεί ως ελεύθερος και όχι με «ενοίκιο» δανεισμού και επιπρόσθετα έξοδα…

Και μετά τα θετικά μαντάτα για τον Μανόλο Χιμένεθ και την ΑΕΚ σε ό,τι αφορά την ενίσχυσή της στην γραμμή κρούσης (μεγάλο μπράβο στον Ισπανό τεχνικό που δουλεύει καθημερινά αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα τηρώντας απόλυτα την υπόσχεσή του) ας ρίξουμε μία ματιά και στα αρνητικά που αφορούν το θέμα της απόκτησης ενός ικανού στόπερ. Στο συγκεκριμένο θέμα το ένα… ναυάγιο διαδέχεται το άλλο! Η πρώτη περίπτωση αφορά τον Γιον Φιόλουσον.

Στην ΑΕΚ επικοινώνησαν το deal με τον Φιόλουσον (χωρίς να έχουν αποσπάσει την υπογραφή του ποδοσφαιριστή), έμειναν στο «παγωτό» μετά το «όχι» του Ισλανδού στόπερ που δεν είχε καλό… feeling για την Ενωση και την ίδια ώρα που από την ΑΕΚ έλεγαν ότι δεν έρχεται διότι είναι έγκυος η γυναίκα του (που βρίσκεται στον 6ο μήνα κύησης)! Μεγάλη γκάφα του Γκρέταρσον ο οποίος στο θέμα του στόπερ έχει απόλυτο ποσοστό αποτυχίας. Κι αυτό διότι ακολούθησε η περίπτωση του Κάσιο! Επίσης το όνομά του μοιράστηκε από την ΠΑΕ ως «κλεισμένος» για τους «κιτρινόμαυρους» και όμως ακολούθησε μία μεγαλοπρεπής χυλόπιτα από τον Βραζιλιάνο στόπερ (που αν πιστέψουμε τους Βραζιλιάνους δεν είναι επιπέδου ομάδας που διεκδικεί την είσοδό της στα πλέι οφ, πόσο μάλλον σε σύλλογο που θέλει να πρωταγωνιστεί).

Με τον Πουλίδο τα «όχι» του Αστέρα πέφτουν σαν… καταιγίδα και όμως η ΑΕΚ συνεχίζει να προσπαθεί για τον 32χρονο στόπερ μία ομάδας που κινδυνεύει να πέσει κατηγορία (στα ματς με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ο Ισπανός στόπερ ήταν τραγικός αλλά γενικά κάνει καλή σεζόν).

Πραγματικά αφού δεν είναι ικανοί σ’ αυτό το κομμάτι οι Αδαμίδης και Γκρέταρσον (δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι στο οποίο είναι ικανός ο Ισλανδός παλαίμαχος άσος) γιατί δεν λένε στον Χιμένεθ: «παρ’ το πάνω σου γιατί εμείς δεν το έχουμε»; Εκείνοι ξέρουν…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags