Facebook Pixel «Λάθος να κριθεί για την φετινή χρονιά ο Χιμένεθ»
| 2011-01-28 03:05:00

«Λάθος να κριθεί για την φετινή χρονιά ο Χιμένεθ»

«Λάθος να κριθεί για την φετινή χρονιά ο Χιμένεθ»

OΓιώργος Γαλάτσης σχολιάζει μέσα από το blogτου την επικαιρότητα της ΑΕΚ, στέκεται στην σημαντικότατη παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ και σημειώνει πως η φετινή χρονιά δεν είναι… δικιά του.

Ο Σκόκο, ο Μπλάνκο, ο ''άλφα'', ο ''βήτα''... Να μείνει αυτός, να ανανεώσει ο άλλος, να έρθει ο Γεωργιάδης, ο Πουλίδο, ο ''τάδε'' ο ''δείνα''... Ασκήσεις ''επί χάρτου'' ή για την ακρίβεια...να είχαμε να λέγαμε στο ποδοσφαιρικό μας ''καφενείο''.

Έτσι όπως διαμορφώνεται ο ''χάρτης'' στην ΑΕΚ με τα πενιχρά έσοδα και τις μηδαμινές επενδύσεις, αν δεν υπήρχε στον πάγκο της ομάδας ο Μανόλο Χιμένεθ θα μιλούσαμε σήμερα για το ''απόλυτο μηδέν''.

Στους 4 μήνες της παρουσίας του στον ''κιτρινόμαυρο πάγκο'' αν θέλει κανείς μπορεί να καταλογίσει...τα χίλια μύρια στον Ισπανό για να τον μειώσει στα μάτια του μπερδεμένου ΑΕΚτζή.

Μπορεί να του χρεώσει ότι πήρε την ΑΕΚ στο -5 από την κορυφή και την έχει σήμερα στο -15, ότι παρουσιάζεται αντιφατικός στις δηλώσεις του, ότι λαϊκίζει, ότι ''καίει'' τους παίκτες του στην προπόνηση.

Από την άλλη μπορεί να του βρει άλλες τόσες δικαιολογίες. Ότι παρέλαβε ένα μέτριο ρόστερ με ''χτυπητές'' αδυναμίες, ότι βγήκε για πρώτη φορά από τη χώρα του για να πέσει...στον λάκο των λεόντων και πολλά άλλα.

Είμαι της άποψης, λοιπόν, ότι θα 'ναι λάθος να οδηγηθεί η κουβέντα για τον Χιμένεθ στα άκρα! Και θα 'ναι ακόμη μεγαλύτερο λάθος να κριθεί και να κατακριθεί ο Ισπανός για τα...πεπραγμένα της φετινής χρονιάς.

Πριν καταπιαστεί κανείς με τον Χιμένεθ πρέπει να δει...τι βρίσκεται πίσω από τον Χιμένεθ! Να δούμε μαζί;

*Μια ομάδα ποδοσφαιριστών, στην οποία το ακριβότερο περιουσιακό της στοιχείο, ο Νάτσο Σκόκο, θα παίξει όποτε το θυμηθεί και που οι πιο συνεπείς ποδοσφαιριστές της (πλην της αποκάλυψης της φετινής χρονιάς, του Γρηγόρη Μάκου, όπου...όλως τυχαίως τον ξεχάσαν οι επικριτές του...) είναι...τα γερόντια της (στα χρόνια), ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Τραιανός Δέλλας...

 * Ένας ''κουρασμένος'' μέτοχος (Πέτρος Παππάς) κι ένας ξενιτεμένος μέτοχος (Νίκος Νοτιάς)...

*Τεχνικός διευθυντής από...την Ισλανδία! Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, μια ομάδα να 'χει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή έναν Ισλανδό και στη θέση του προπονητή, έναν Ισπανό. Το αντίθετο...αντέχεται, αλλά αυτό με τίποτα!!

Άρα; Αν δεν είναι ο Μανόλο Χιμένεθ ό, τι πολυτιμότερο έχει τούτη τη στιγμή η ΑΕΚ τότε ποιος είναι; Αν δεν παραδώσουν σ' αυτόν τον άνθρωπο τα ''κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος'' τότε ποιος πρέπει να τα κρατάει;

Θα συμφωνήσω ότι η προπονητική καριέρα του Μανόλο είναι πολύ σύντομη και ότι τώρα ''κολλάει'' τα πρώτα του ''ένσημα'' σ' αυτό το χώρο, ωστόσο μόνον αυτός μπορεί να δώσει όραμα και προοπτική σε τούτη την ομάδα. Μόνον αυτός μπορεί να ξέρει τον τρόπο για την αγωνιστική αναγέννηση, κανένας άλλος!!

Και ο λόγος είναι πολύ απλός: Ο Χιμένεθ ήταν μέσα σε εκείνο το team που εκπόνησε το πλάνο για την αναγέννηση της Σεβίλης ''από τις στάχτες της'' στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτός ξέρει, αυτός έζησε ''από μέσα'' το ''θαύμα'' της ομάδας του Χουάντε Ράμος, κι αυτός είναι τώρα στον πάγκο μιας ΑΕΚ που θυμίζει την παραπαίουσα (και καταχρεωμένη) Σεβίλη της 10ετίας του '90!

Επίσης, αυτός είναι που έπεισε τους Μίτσελ και Μπάχα να έρθουν στην ΑΕΚ την ώρα που η ομάδα κόντεψε να γίνει περίγελος με την ιστορία ενός Ισλανδού πιτσιρικά που ήρθε, δοκιμάστηκε, άρεσε αλλά στο τέλος...δεν είχε καλό προαίσθημα και γύρισε στην πατρίδα του.

Άρα το καλύτερο που 'χει να κάνει ο Αδαμίδης είναι να ''καθαρίσει'' το τοπίο γύρω από τον Χιμένεθ, να τον...απαλλάξει από τους...ειδικούς της μπάλας και να τον αφήσει να δουλέψει με την ησυχία του, με τα σωστά και τα λάθη του. Να στελεχώσει εκείνος το τμήμα σκάουτινγκ ή να επιλέξει εκείνος ποιος από τους Έλληνες σκάουτερ κάνει για την ΑΕΚ. Να ''πάρει πάνω του'' το...παιχνίδι με τις ακαδημίες της ΑΕΚ.

Τουλάχιστον έτσι η ομάδα έχει καλές πιθανότητες να γλιτώσει από τους εξωαγωνιστικούς διασυρμούς και να βρει τον δρόμο της...

*Ο Σταύρος Αδαμίδης που δεν έχει κλείσει έναν χρόνο στην προεδρική καρέκλα (δεν υπολογίζεται το 2μηνο που μπαινόβγαινε στην ΠΑΕ ώς εν δυνάμει πρόεδρος), με ό,τι συνεπάγεται αυτό...

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags