Facebook Pixel Εθνική Ελπίδων...πόλο
| 2011-11-11 21:51:00

Εθνική Ελπίδων...πόλο

Εθνική Ελπίδων...πόλο

Με σκορ... 4-5 ηττήθηκε στην Τρίπολη η Εθνική Ελπίδων από την αντίστοιχη της Γερμανίας και πλέον με αυτό το αποτέλεσμα μειώνονται σημαντικά οι ελπίδες της Ελλάδας για πρόκριση στα μπαράζ της διοργάνωσης του Euro 2013.

Το ξεκίνημα της Εθνικής στον αγώνα ήταν από τα καλύτερα στους έως τώρα αγώνες της για την προκριματική φάση. Πήρε αμέσως τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησε την αντίπαλη εστία με μακρινά σουτ των Φετφατζίδη (13΄, 17΄) και Πέτσου (15΄), για να φτάσει στο 1-0 στο 22ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Θάνου Πέτσου.

Το προβάδισμα αυτό, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς η Γερμανία στην πρώτη της καλή στιγμή κατάφερε να ισοφαρίσει στο 28΄ με κοντινό σουτ του Πένιελ Μλάπα. Η Ελλάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μπει εκ νέου μπροστά στο σκορ στο 33΄, όταν ο Γιάννου μόνος απέναντι στον Τραπ πλάσαρε άουτ.

Οι Γερμανοί είχαν δύο λεπτά αργότερα τη δική τους μεγάλη ευκαιρία για γκολ με το οριζόντιο δοκάρι του Μλάπα, για να απαντήσει στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες η ελληνική ομάδα στο 37΄, όταν ο Τραπ απέκρουσε τα σουτ από πλεονεκτική θέση των Φορτούνη και Γιάννου.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας είχε άλλη μια καλή επέμβαση στο 44΄, στο σουτ του Χάρη Μαυρία. Οι φιλοξενούμενοι, που ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, έκαναν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων το 1-2 πάλι με πλασέ του Μλάπα, για να φέρει το ματς στα ίσια στο επόμενο λεπτό ο Κώστας Φορτούνης με κοντινό σουτ (εκμεταλλεύθηκε ασταθή απόκρουση του Τραπ σε εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο β΄ ημίχρονο δημιουργήθηκε από τους φιλοξενούμενους, με το άστοχο σουτ από καλή θέση του Μπάιστερ στο 51΄, όμως στο 53΄ η ελληνική ομάδα έχασε σπάνια ευκαιρία με τους Φετφατζίδη, Φορτούνη και Μαυρία να μην μπορούν να νικήσουν από κοντά τον τερματοφύλακα Μπάουμαν (μπήκε στο 46΄ στη θέση του Τραπ). Η Γερμανία πήρε πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 56΄ με δυνατό σουτ του Εσβάιν από πλάγια θέση. Σε αυτόν τον σπάνιας ομορφιάς αγώνα, η Εθνική μας δεν πτοήθηκε και στο 61΄ ισοφάρισε σε 3-3 με πλασέ του Πέτσου, ύστερα από ασίστ του Κώστα Φορτούνη. Μάλιστα, στο 65΄ χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για γκολ με τον Γιάννου να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή άουτ. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να επιδιώκουν το γκολ της νίκης, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν καλή ευκαιρία στο 76΄ με το άστοχο σουτ του Χόλτμπι, για να απαντήσει με δυνατό άστοχο σουτ ο Πέτσος στο επόμενο λεπτό. Τελικά, αυτοί που πέτυχαν το γκολ της νίκης ήταν οι Γερμανοί με την κεφαλιά του Μπελ στο 87΄.

Στο 90ο λεπτό ο Φορτούνης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό φάουλ στον Χέρμαν, για να ισοφαρίσει σε 4-4 στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βλαχοδήμος με κοντινό σουτ. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με γκολ του Μλάπα στο 94΄ (δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα).

Ο Γάλλος διαιτητής της αναμέτρησης, Ρουντί Μπικέ, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Λαγό, Πέτσο, Βλαχοδήμο, Γιάντσκε, Νόιμαν, Μλάπα, Φουνκ.

ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Σκόνδρας, Ποτουρίδης, Κατσικάς, Λαγός, Γκέντσογλου (88΄ Μαρουκάκης), Μαυρίας (78΄ Μητρόπουλος), Φορτούνης, Γιάννου, Πέτσος, Φετφατζίδης (74΄ Βλαχοδήμος)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τραπ (46΄ Μπάουμαν), Γιάντσκε, Μπελ, Γκιντογκάν, Χόλτμπι, Μλάπα, Λάιτνερ (58΄ Χέρμαν), Εσβάιν, Γιούνγκ, Νόιμαν, Μπάιστερ (69΄ Φουνκ)

*Τον αγώνα παρακολούθησαν 2.448 θεατές.

Πηγή: epo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags