Facebook Pixel «Ο Άρης είναι η ευκαιρία του Καστίγιο»
| 2011-01-28 19:10:00

«Ο Άρης είναι η ευκαιρία του Καστίγιο»

«Ο Άρης είναι η ευκαιρία του Καστίγιο»

Ο Παναγιώτης Στεφάνου μέσα από το blogτου σχολιάζει τη μεταγραφή του Νέρι Καστίγιο στον Άρη, εξηγεί γιατί μπορεί ο συγκεκριμένος παίκτης να… απογειώσει την ομάδα και παράλληλα να την βοηθήσει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. 

Το ότι ο Νέρι Καστίγιο έχει πολύ μεγάλη θέληση για να παίξει, επιτέλους, ποδόσφαιρο και να αποδείξει πράγματα στη δεύτερη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές.

Τόσο εμφανές που άφησε ακόμη και τον Γιάννη Μιχαλήτσο με ανοιχτό το στόμα, ακούγοντάς τον να του λέει πριν από περίπου μια εβδομάδα στο Ρύσιο: «Κόουτς, θέλω να μου δώσεις ένα εντατικό πρόγραμμα με διπλές προπονήσεις για να καλύψω το χαμένο έδαφος. Θέλω να μπω στην ομάδα το γρηγορότερο δυνατό!».

Για τον Καστίγιο, ο Άρης είναι η μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε, προκειμένου να γυρίσει ξανά στην ενεργό δράση. Καλή η Αμερική, αλλά το ποδόσφαιρο παίζεται στην Ευρώπη και μέσω των κίτρινων θέλει να αποδείξει πόσο καλά κλωτσάει το τόπι, όπως τότε, αναγκάζοντας τη Σαχτάρ να δαπανήσει για την αφεντιά του εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει από τον Ολυμπιακό. Ίσως αυτός είναι να είναι ο κρυφός του πόθος, να ξαναγυρίσει, δηλαδή, κάποτε στο λιμάνι, όμως τη δεδομένη στιγμή αυτό ουδόλως ενδιαφέρει τον Άρη.

Η σχέση που ξεκινά και έχει ορίζοντα εξαμήνου, είναι αμφίδρομη. Ο μεν Καστίγιο βλέπει τον Αρη ως την τελευταία του ευκαιρία για να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο, ο δε Άρης βλέπει στο πρόσωπό του τον ποδοσφαιριστή που του έλειπε από την αριστερή πτέρυγα από την εποχή Ρεγκέϊρο! Εάν όλα κυλήσουν ομαλά είναι βέβαιο πως και οι δύο πλευρές θα βγουν ωφελημένες απ΄ αυτή τη συνεργασία.

Όσο για το ερώτημα, εάν ο Μιχαλήτσος πρέπει να ρισκάρει και να τον ξεκινήσει την Κυριακή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ; Η απάντηση είναι πως δεν παίρνει κανένα απολύτως ρίσκο! Σε τέτοιου είδους παιχνίδια αυτό που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο είναι η προσωπικότητα του αθλητή και η εμπειρία του από μεγάλες αναμετρήσεις. Και ο Καστίγιο και την προσωπικότητα διαθέτει, αλλά και την εμπειρία. Δόξα τω Θεό με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει φάει τα ντέρμπι με το κουτάλι!

Βεβαίως τίθεται ένα ζήτημα φυσικής κατάστασης, όμως αναμφίβολα μπορεί να ξεπεραστεί. Είναι σίγουρο πως τουλάχιστον 60 ποιοτικά λεπτά ο Μεξικανός μπορεί να τα βγάλει. Επομένως ο Αρης θα έχει για περίπου μία ώρα στη «μηχανή» του ένα θαυμάσιο τεχνίτη και διεμβολιστή από την αριστερή πτέρυγα που όμοιό του δεν είχε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Θα αποκτήσει ζωή η αριστερή πλευρά της ομάδας και όχι μόνο, καθώς ο Καστίγιο (με δεδομένο πως χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια), μπορεί να είναι επικίνδυνος ανά πάσα ώρα και στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου βρεθεί.

Υπάρχει η εντύπωση πως με τον Καστίγιο (και τον Μπομπαντίγια) ο Άρης αλλάζει επίπεδο. Αυτό που μένει είναι να αποδειχτεί κάτι τέτοιο στο γήπεδο και για τον Νέρι η μεγάλη ώρα είναι τώρα ή για την ακρίβεια την Κυριακή στις 19:30, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Καλό παιχνίδι!

Πηγή: Novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags