Facebook Pixel «Από τους… τρεις Σισέ, στο… πουλάμε και τον έναν»
| 2011-01-28 20:26:00

«Από τους… τρεις Σισέ, στο… πουλάμε και τον έναν»

«Από τους… τρεις Σισέ, στο… πουλάμε και τον έναν»

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει μέσα από το blogτου για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μιλάει για τις μέρες που ακολουθούν και οι οποίες δεν θα αρέσουν σε κανέναν και ζητάει από τους μετόχους να καθαρίσουν άμεσα το «θολό» τοπίο.
 

Όταν το καλοκαίρι του 2008 οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Ανδρέας Βγενόπουλος, Παύλος Γιαννακόπουλος και Νικόλας Πατέρας έδωσαν τα χέρια για να προχωρήσει το σχέδιο της πολυμετοχικότητας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είχαν ανοιχτεί  σαμπάνιες στα γραφεία του εφοπλιστή.

Ο... αφρός όμως από την σαμπάνια όχι μόνο ξεθύμανε γρήγορα, αλλά ένα κομμάτι της πολυμετοχικότητας ενδέχεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια, όπως δήλωσε στην ανακοίνωση παραίτησης του από το δ.σ. της ΠΑΕ ο Νικόλας Πατέρας! Κάτι που κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πριν από 2,5 χρόνια. 

 Ο κύκλος της πολυμετοχικότητας έχει κλείσει στον Παναθηναϊκό και το τοπίο στα διοικητικά πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα. Γιατί όσο παραμένει θολό και "άρρωστο" (το τοπίο), η ομάδα δεν θα μπορεί να μπει στο σωστό το μονοπάτι που θα την οδηγήσει και πάλι σε επιτυχίες.

Ενα σημαντικό "κομμάτι" της πολυμετοχικότητας, αποχώρησε επειδή όπως υποστήριξε, δεχόταν επιθέσεις από τις οπαδικές εφημερίδες του "τριφυλλιού", κάτι που προσωπικά δεν με πείθει. Ο Νικόλας Πατέρας είχε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του νταμπλ για όσα έκανε εκτός των... γραμμών, αλλά από κει και πέρα διαχειρίστηκε ένα μεγάλο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα (περίπου 160 εκατ. ευρώ) και η ομάδα το επόμενο καλοκαίρι θέλει "γκρέμισμα" και "χτίσιμο" από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει στέρεες βάσεις η ομάδα, η οποία θα πρέπει να αποκτήσει έναν κορμό.

 "Κάηκε" το δίδυμο

 Το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό θα ήταν να είχε για χρηματοδότη τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και πρόεδρο τον Νικόλα Πατέρα που και χρόνο διαθέτει και όρεξη για να τρέχει την καθημερινότητα της ομάδας. Και όπως απέδειξε στην προηγούμενη θητεία του τα κατάφερε μία χαρά σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση που είχε το "τριφύλλι" από την ΕΠΟ και τους διαιτητές. Ομως, φαίνεται πως αυτό το δίδυμο "κάηκε" και ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα σίγουρα δεν θα αρέσει σε κανέναν φίλαθλο της ομάδας: Η διοικούσα επιτροπή (Πολέμης, Νίκας, Γόντικας, Βεκρής) μέσα στον Φεβρουάριο θα παρουσιάσει το πλάνο των περικοπών και μέσα σε αυτό θα υπάρχει ειδική αναφορά για την πώληση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Ετσι, από την εποχή του "θα πάρουμε τρεις Σισέ και δύο Πιζάρο", θα έρθει η μέρα που θα πουληθεί ο... ένας και μονάκριβος Σισέ!

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει το καρπούζι, έχει και το μαχαίρι και πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Ακόμα είναι μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ κι αυτός πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει μετά την επέμβαση του... ΔΝΤ στον Παναθηναϊκό. Είτε θα επιστρέψει στα ηνία της ΠΑΕ, κάτι που ο ίδιος όχι μόνο το διαψεύδει, αλλά δηλώνει πως λειτουργεί ως μέτοχος του 30%, είτε θα στηρίξει τη λύση του Αδαμάντιου Πολέμη.

Οι όποιες εξελίξεις όμως στα διοικητικά πρέπει να γίνουν άμεσα, γιατί ο "αιώνιος αντίπαλος" γιγαντώνεται για τα δεδομένα της Superleague και ο Παναθηναϊκός παραπαίει σε όλα τα επίπεδα. Για να μην υπάρξουν όμως κι άλλοι κραδασμοί στην ΠΑΕ που προκαλούν εμφυλίους, πρέπει ο Ανδρέας Βγενόπουλος να ξεκαθαρίσει κι αυτός αν μένει ή φεύγει από την ομάδα. Γιατί αυτή την περίοδο μάλλον έχει το ένα πόδι μέσα στην ΠΑΕ και το άλλο έξω. Κι αυτό είναι ότι το χειρότερο...                

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags