Facebook Pixel Οι λόγοι που την… κάνει ο Φρέιτας
| 2011-01-29 18:41:00

Οι λόγοι που την… κάνει ο Φρέιτας

Οι λόγοι που την… κάνει ο Φρέιτας

Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ σχετικά με τους λόγους που ο Κάρλος Φρέιτας αναμένεται να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Η απογοήτευσή του για το διοικητικό «μπάχαλο» και τα «επιθετικά» δημοσιεύματα.

Μετά τον Νικόλα Πατέρα, τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον Νίκο Νιόπλια και τον Κώστα Αντωνίου, ο Κάρλος Φρέιτας ήρθε να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των αποχωρήσεων από τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής ανακοίνωσε την απόφασή του στον Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος προσπάθησε να τον μεταπείσει, χωρίς όμως να μπορέσει να του αλλάξει άποψη.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους λόγους που ο Φρέιτας αποφάσισε να αποχωρήσει από το «τριφύλλι» και που φυσικά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα δημοσιεύματα και με την κριτική που δέχθηκε με εξευτελιστικούς ενίοτε χαρακτηρισμούς. Πάντως, για όσους ήταν κοντά στον Φρέιτας η απόφασή του αυτή ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η ατάκα του στην Παιανία κατά τη χθεσινή συνέντευξη του Φερέιρα, όπου ξεκαθάριζε, «έχω κουραστεί από όλη αυτή την κατάσταση».

1. Δεμένα χέρια

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός είναι απαγορευτική για έναν τεχνικό διευθυντή να δουλέψει. Από τη στιγμή που το μπάτζετ για μεταγραφές είναι ανύπαρκτο και η άποψη του προπονητή είναι πως αφού κανείς δεν έρχεται, δεν γίνεται να παραχωρηθούν και παίκτες που λογίζονται ακόμη και ως τρίτες επιλογές, ο ρόλος του Φρέιτας ήταν περιορισμένος.
Όπως έλεγε χαρακτηριστικά τις τελευταίες μέρες, «δεν θα κάτσω να πληρώνομαι και να νιώθω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω».

2. «Τρελαμένος»

Αν σκεφτούμε τι έχει γίνει από το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, είναι λογικό για έναν άνθρωπο που ήρθε από την Πορτογαλία και τα έχει δει όλα σε οκτώ μήνες, να μην μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό το... μπάχαλο. Στο μυαλό του Φρέιτας βρίσκονταν τον τελευταίο καιρό οι διοικητικές αλλαγές, οι αλλαγές στη στάση του κόσμου προς την ομάδα και γενικά όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δεν αφήνει περιθώρια στο «τριφύλλι» να παλέψει για τους στόχους του.
Θεωρούσε εδώ και καιρό ότι αυτή η μάχη πολύ δύσκολα θα καταλήξει στο «πράσινο στρατόπεδο». Όχι γιατί δεν πίστευε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά γιατί μία ομάδα χωρίς διοίκηση, χωρίς πρόεδρο, χωρίς να είναι μια «γροθιά», δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει μακριά.

3. Η ανακοίνωση

Η σύσκεψη των Γόντικας, Φρέιτας και Φερέιρα μόλις έχει τελειώσει. Το gazzetta.gr σας μεταφέρει την άποψη του πορτογαλικού διδύμου για «λύσεις που θα θέλαμε να ζητήσουμε, αλλά λόγω της κατάστασης δεν μπορούμε» και το απόγευμα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναρτά στο επίσημο σάιτ... διάψευση του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Μια δήλωση, την οποία ποτέ ο Φρέιτας δεν συνυπέγραψε. Εξάλλου αυτή ήταν και είναι η άποψή του. Όπως και του προπονητή. Ότι στα χέρια τους δεν βρίσκονται οι απαιτούμενες λύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πορτογάλος δεν ήταν σύμφωνος με τη διάψευση του... αυτονόητου, για αυτό και ο ίδιος ποτέ δεν διέψευσε αυτά τα λεγόμενα.

4. Τα δημοσιεύματα

Μπορεί τα δημοσιεύματα εις βάρος του να έχουν παρουσιαστεί ως η νούμερο ένα αιτία που φεύγει από τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν είναι η «καθαρή» αλήθεια. Σίγουρα, όμως, η κριτική που δέχθηκε από μερίδα του Τύπου ήταν ένας από τους λόγους που τον έκαναν να σκεφτεί την αποχώρησή του.

Απόψεις όπως «πάει στην Παιανία για φραπέ και τσιγάρο» και «κλαίνε τα λεφτά τους στον Παναθηναϊκό» είχαν φτάσει στα αυτιά του και δεν μπορούσε να καταλάβει πώς γίνεται αυτός να φταίει για μια κατάσταση για την οποία άλλοι ευθύνονται. Χώρια ότι ποτέ δεν είχε καμία προστασία από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΠΑΕ, το οποίο στην ουσία ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να προστατέψει τον τεχνικό διευθυντή.

«Σε αυτή την κατάσταση ο καθένας προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω ότι δεν φταίει αυτός. Ότι πάντα φταίει κάποιος άλλος», έλεγε στους συνεργάτες του. Εξάλλου για την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός σε όλα τα επίπεδα, οι ευθύνες του μπροστά στις ευθύνες άλλων αγγίζουν το ελάχιστο.

Πηγή: Gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags