Facebook Pixel Μετά την… βόλτα έχει πάρτι!
| 2011-01-30 02:55:00

Μετά την… βόλτα έχει πάρτι!

Μετά την… βόλτα έχει πάρτι!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ στην Ξάνθη και το πάρτι που έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Δανείζομαι τον εύστοχο και επιτυχημένο τίτλο του Gazzetta.gr για τον αγώνα της ΑΕΚ στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα για να ξεκινήσω τούτο το κομμάτι μου: Μετά την βόλτα των ποδοσφαιριστών του Μανόλο Χιμένεθ στα Πηγάδια, έρχεται το πάρτι στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό

Διότι την Τετάρτη πρέπει να στηθεί ένα μεγάλο «κιτρινόμαυρο» πάρτι στο Στάδιο με την ΑΕΚ να κερδίζει και να «κλειδώνει» με αυτόν τον τρόπο την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Ενωση οφείλει για τον κόσμο της να κάνει το τρία στα τρία φέτος με αντίπαλο την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Με αυτόν τον τρόπο είναι δεδομένο πως θα «σβήσει» έστω και λίγη από την τεράστια μουτζούρα της τεσσάρας από τον Ολυμπιακό Βόλου, μίας ήττας εξευτελιστικής και ταπεινωτικής για την ιστορία του μεγάλου αυτού συλλόγου.

Επιπρόσθετα είναι πάντα σημαντικό σε μία σεζόν που κρίνεται απόλυτα αποτυχημένη στο πρωτάθλημα (δυστυχώς ακόμη μία) όταν σου παρουσιάζονται 4 ματς απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να μπορείς να κάνεις το 4 στα 4! Αυτό θα επιδιώξει να κάνει η ΑΕΚ και με τους «πράσινους» έχει πολλές, μα πάρα πολλές πιθανότητες να το πετύχει. Επειδή όμως το πάρτι της Τετάρτης μπορεί να περιμένει ας περάσουμε λίγο στην ΑΕΚ του Χιμένεθ στην Ξάνθη και στον Μίτσελ (αλλά και τον Λεονάρντο).

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ισπανό τεχνικό για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα: ό,τι κατάφερε να πάρει το 100% των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα. Θα σκεφτεί κανείς (και δικαιολογημένα): «Μα καλά μας δουλεύει; Αυτό βρήκε να γράψει;».

Ωστόσο κρίνω ως πραγματικό επίτευγμα να το πετυχαίνει αυτό ένας προπονητής όταν πρόκειται ουσιαστικά για ποδοσφαιριστές που τους έχει μιλήσει με πολύ σκληρή γλώσσα στο παρελθόν και τους έχει ουσιαστικά θέσει εκτός ομάδας! Γεγονός που ισχύει σε περιπτώσεις όπως είναι οι Αργυρίου, Νταντόμο, Λεονάρντο και Εντερ.

Ο,τι ο Χιμένεθ δουλεύει πολύ, αφιερώνει καθημερινά πολλές ώρες για να εξελίξει την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές του, παλεύει σε δύσκολες συνθήκες και με ρόστερ μη αντάξιο της ΑΕΚ, το γνωρίζουμε και σ’ αυτό έχουμε συμφωνήσει όλοι…

Για τον Μίτσελ πρέπει να κάνουμε υπομονή. Στο πρώτο του ματς έδειξε πολλά θετικά στοιχεία: καλές τοποθετήσεις στο χώρο του, γρήγορες αντιδράσεις με την μπάλα στα πόδια, κάθετο παιχνίδι, σωστές μεταβιβάσεις, αντίληψη φάσης και καλός στο ένας εναντίον ενός. Του έλειψε ο ρυθμός και φυσικά η χημεία με την υπόλοιπη ομάδα όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Γι’ αυτό και έκανε δύο πουλήματα μπάλας (από ένα σε κάθε ημίχρονο)… Μακάρι να μην ήταν δανεικός για 6 μήνες μόνο. Θα είχε να κερδίσει πολλά από αυτόν η ΑΕΚ. Οπως θα κερδίσει για παράδειγμα από τον Νταβίδ Ματέος που έρχεται στην Αθήνα για 1,5 χρόνο και όχι για ένα τετράμηνο όπως ο Μίτσελ.

Μπορεί στο γήπεδο να διαψευστώ, αλλά εννοείται πως κρίνω την απόκτηση του Ματέος ως την καλύτερη μεταγραφική κίνηση ενίσχυσης της ΑΕΚ από το περασμένο καλοκαίρι (για να μην πάω πιο πίσω). Ευτυχώς που υπάρχει ο Χιμένεθ να λέμε… Ο Ανδαλουσιανός κόουτς έχει 3 στα 3 στις μεταγραφές (Μίτσελ, Μπαχά και Ματέος). Αλήθεια ο Αρναρ Γκρέταρσον είναι ακόμη στην ΑΕΚ, ή μήπως ακολούθησε τον δρόμο του Φρέιτας;..

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags