Facebook Pixel Την τιμητική τους οι Βάσκοι (ΦΩΤΟ)
| 2011-11-26 00:25:00

Την τιμητική τους οι Βάσκοι (ΦΩΤΟ)

Την τιμητική τους οι Βάσκοι (ΦΩΤΟ)

Την τιμητική τους έχουν τις τελευταίες μέρες οι πρώην ποδοσφαιριστές της Μπιλμπάο που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Δείτε τα δημοσιεύματα της βασκικής έκδοσης της Mundo Deportivo.

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού στη Μασσαλία, αλλά και το πρόσφατο ντέρμπι των «αιωνίων» δεν πέρασαν απαρατήρητα στη Χώρα των Βάσκων.

Δείτε τα φωτορεπορτάζ από τη βασκική έκδοση της αθλητικής εφημερίδας Mundo Deportivo.

Η παροικία των «πρώην» της Αθλέτικ Μπιλμπάο που αγωνίζονται φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων στη Χώρα των Βάσκων. Εκτός από τον Σαριέγκι που ήδη διανύει την πέμπτη χρονιά του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, φέτος προστέθηκαν οι Γέστε και Ορμπάιθ στον Ολυμπιακό, παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο Μπιλμπάο.

Έτσι η τοπική έκδοση της Mundo Deportivo φιλοξένησε τις τελευταίες μέρες φωτορεπορτάζ τόσο για το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου, όσο και για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στη Γαλλία επί της Μαρσέιγ στην πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τίτλο «ο Φραν Γέστε πρωταγωνιστής στο Τσάμπιονς Λιγκ», η Mundo Deportivo αναφέρει: «Ο Φραν έζησε μια μεγάλη βραδιά την περασμένη Τετάρτη στον αγώνα ανάμεσα στην Ολιμπίκ Μαρσέιγ και τον Ολυμπιακό. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 60’ ως αλλαγή μαζί με τον Φετφατζίδη και στο 82’ έδωσε μια καταπληκτική πάσα με εξωτερικά φάλτσα στον συμπαίκτη του, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ με εντυπωσιακό βολέ».

Στο κυριακάτικο φύλλο της (20-11), η Mundo Deportivo δημοσίευσε φωτογραφίες από τους τρεις πρώην παίκτες της Μπιλμπάο που αγωνίστηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τίτλο «Ντέρμπι με ερυθρόλευκο άρωμα» (η Μπιλμπάο έχει τα ίδια χρώματα στη φανέλα της με τον Ολυμπιακό), προσθέτοντας στη συνέχεια του ρεπορτάζ:

«Ισόπαλο έληξε το clásico ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (1-1) με μεγάλη βασκική παρουσία. Ο Γιόσου Σαριέγκι, αρχηγός του Παναθηναϊκού, έπαιξε σε όλο το παιχνίδι και στο τέλος αγκάλιασε τον Φραν Γέστε, ο οποίος επανήλθε στην αγωνιστική δράση στο δεύτερο ημίχρονο, αντικαθιστώντας τον Πάμπλο Ορμπάιθ, που είχε ξεκινήσει βασικός, αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω ενοχλήσεων».

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags