Facebook Pixel Η ατάκα της χρονιάς από Νταμπίζα!
| 2011-12-12 22:24:00

Η ατάκα της χρονιάς από Νταμπίζα!

Η ατάκα της χρονιάς από Νταμπίζα!

Το ακούσαμε και αυτό στα βραβεία του ΠΣΑΤ. Ο Νίκος Νταμπίζας αφού άσκησε κριτική στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε ξενόφερτo όρο το ''ευ αγωνίζεσθαι''.

Την ατάκα της χρονιάς πέταξε ο Νίκος Νταμπίζας κατά τη βράβευσή του τη Δευτέρα από τον ΠΣΑΤ για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό! Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο οποίος κρέμασε το 2011 τα παπούτσια του αφού δέχτηκε το βραβείο του πήρε τον λόγο, ευχαρίστησε τους αθλητικούς δημοσιογράφους που τον ψήφισαν, στη συνέχεια όμως τους άσκησε αυστηρή κριτική

«Θα ήθελα να πως στους δημοσιογράφους ότι πειράζουν πολύ τον κόσμο με αυτά που γράφουν. Πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα σε όσα δημοσιεύονται», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βετεράνος πλέον ποδοσφαιριστής αφήνοντας αιχμές στον Τύπο.

Καταλήγοντας είπε την ατάκα που σας λέγαμε: «πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Θα χρησιμοποιήσω μία λέξη που μία ξενόφερτη. Να προσέξουμε το ''ευ αγωνίζεσθαι...''».

Να προσέξουμε το... ευ αγωνίζεσθαι.

Παρατηρείτε εσείς κάτι ξένο στις παραπάνω λέξεις;

Μάλλον ο Νίκος Νταμπίζας έχει μπερδευτεί και θεωρεί πιο... ελληνικό τον όρο ''fair play'' επειδή χρησιμοποιείται πιο συχνά στην ποδοσφαιρική διάλεκτο από το αρχαιοελληνικό ευ αγωνίζεσθαι.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags