Facebook Pixel «Θα… ξεκαπνίσει το ελικόπτερο»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-01 21:39:00

«Θα… ξεκαπνίσει το ελικόπτερο»

«Θα… ξεκαπνίσει το ελικόπτερο»

Με στυλ που θυμίζει… παλιές ελληνικές ταινίες, ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Γιάννης Ραχωβίτσας ανέφερε πως το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για να… ξεκαπνίσει το ελικόπτερο. Διαβάστε ποιες ήταν οι προηγούμενες δύο παρουσίες του στην Θεσσαλονίκη…

Μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία» για τα δρακόντεια μέτρα που έχουν παρθεί, δεν δίστασε να παραδεχθεί ευθέως ότι υπάρχουν πιάσεις, πλην όμως ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να παιχθεί ποδόσφαιρο.

«Ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη για να παιχθεί μπάλα, όπως πρέπει, χωρίς πιέσεις και για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα», είπε ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και πρόσθεσε: «Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Υπάρχουν κάποιες πιέσεις. Δεν πρέπει να σας ξενίσει η παρουσία της αστυνομίας, αφού θέλουμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Όποιος σκεφτεί ότι μπορεί να παρεκτραπεί δεν θα τα καταφέρει. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να αναφερθεί και στην παρουσία ελικοπτέρου (το οποίο, μάλιστα, θα ταξιδέψει από την Αθήνα) πάνω από τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας: «Το ελικόπτερο ανήκει στην αστυνομία. Δεν είναι κακό να έρθει μέχρι τη Θεσσαλονίκη, να... ξεκαπνίσει λίγο».

Εμείς απλά πρέπει να αναφέρουμε, πως ο κ. Ραχωβίτσας έχει βρεθεί στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια μόλις άλλες δύο φορές στην καριέρα του, μία για την υπόθεση Παλαιοκώστα και η άλλη για την Διεθνής Έκεθεση.

Υπενθυμίζουμε και τα μέτρα τάξης που θα ισχύσουν:

1. Θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από 1.700 αστυνομικοί, ανάμεσά τους και διμοιρίες που θα μετακινηθούν από την Αθήνα, τμήματα της ομάδας «Δ», με την παρουσία εισαγγελικών αρχών, μεταξύ των οποίων και ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

2. Στα μέτρα περιλαμβάνεται και η χρήση ελικοπτέρου που θα υπερίπταται του γηπέδου της Τούμπας τις ώρες πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

3. Το πλάνο της συνοδείας της αποστολής του Ολυμπιακού, περιλαμβάνει ισχυρή προστασία με αυτοκινούμενη πομπή αστυνομικών οχημάτων και κλείσιμο των κάθετων δρόμων μέχρι το γήπεδο.

4. Θα υπάρχει «νεκρή ζώνη» σε απόσταση 200 μέτρων περιμετρικά του γηπέδου της Τούμπας.

5. Δεν θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά που λειτουργεί κάθε Τετάρτη ως τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags