Facebook Pixel «Ο Πολέμης… έψησε τους παίκτες»
| 2011-02-02 03:11:00

«Ο Πολέμης… έψησε τους παίκτες»

«Ο Πολέμης… έψησε τους παίκτες»

Ο Κώστας Γουλής σχολιάζει μέσα από το blogτου τις τελευταίες κινήσεις του Αδαμάντιου Πολέμη και αναλύει τι πρέπει να γίνει για να αναλάβει πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της τετραμελούς διοικούσας επιτροπής που ανέλαβε πριν από δύο εβδομάδες να οδηγήσει το «καράβι» του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, ο Αδαμάντιος Πολέμης είχε κρατήσει αποστάσεις από κάθε μορφή «προεδρολογία». Ξεκαθαρίζοντας πως «προτίμησα να είμαι στο... πίσω κάθισμα για να μπορέσω στο μέλλον να πάρω μια απόφαση για την οποία θα είμαι 100% βέβαιος».

Και μολονότι, η δημοσιότητα (η περιβόητη «publicity», όπως είχε πει αγγλιστί) παραμένει ακόμη ο μεγαλύτερός του «εχθρός», είναι πλέον ξεκάθαρο πως κάθε μέρα που περνάει, ο μέτοχος του Παναθηναϊκού (κι ένας εκ των ισχυρότερων εφοπλιστών του χώρου), έρχεται ολοένα και πιο κοντά στην ομάδα.

Και σε κάθε περίπτωση δείχνει να έχει πάρα πολύ «ζεστά» τόσο τον νέο του ρόλο σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον σύλλογο, βγάζοντας προς τα έξω μία θετική διάθεση για το καλοκαίρι. Που μπορεί να τον φέρει (υπό προϋποθέσεις που θα επιθυμούσε ο ίδιος να υπάρχουν), ακόμη και στην προεδρία του Παναθηναϊκού, οδηγώντας τον σύλλογο στην επόμενη (και ιδιαίτερα σκληρή με βάση τους αριθμούς) μέρα.

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό δεν αμφισβητείται από κανέναν κι αυτό. Και ασφαλώς δεν επεδίωξε να τη «διαφημίσει» με το χθεσινό (Δευτέρα 1/2) δείπνο που παρέθεσε στο τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αλλά ακριβώς επειδή έχει μάθει στη ζωή του (και στη δουλειά του) να μην παραιτείται, ακόμη και αν οι πιθανότητες είναι λιγοστές, προσπάθησε να φέρει ακόμη πιο κοντά την ομάδα, σε μία περίοδο που έδειχνε εγκαταλελειμμένη και «αποξενωμένη» απ’ όλους και απ’ όλα.

Να κρατήσει ψηλά το ηθικό και το φρόνημα των παικτών, εν όψει της τελικής ευθείας και των ντέρμπι. Και να δώσει σε όλους να καταλάβουν πως παρά τις δυσκολίες και τη διοικητική τρικυμία που τάραξε συθέμελα τον σύλλογο τον τελευταίο ενάμισι μήνα, υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα σχήμα που στέκεται στο πλευρό της ομάδας και μπορεί να εγγυηθεί την ηρεμία της μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Και όσο κι αν φαντάζει «κλισέ» τα λόγια του όντως «έψησαν» τους παίκτες, τουλάχιστον όπως σχολίαζαν σήμερα το πρωί στις μεταξύ τους συζητήσεις στην Παιανία. «Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 103 χρόνια ζωής και θα πρέπει να ξέρετε ότι έχει περάσει από στιγμές δύσκολες, αλλά και στιγμές δόξας και μεγάλων επιτυχιών. Τώρα η ιστορία του βρίσκεται στα χέρια σας διότι είστε το παρόν του Παναθηναϊκού και έχετε ήδη κατακτήσει ένα νταμπλ, γράφοντας το όνομά σας. Στα δύσκολα που υπάρχουν τώρα είναι δική σας ευθύνη να σας θυμούνται σαν άντρες που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι τέλους.

Εχω μάθει στη ζωή μου ότι καμία μάχη δεν έχει τελειώσει πριν ξεκινήσει. Είσαστε οι πρωταθλητές, έχετε πάρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και δεν πιστεύω ότι θέλετε να τους τα χαρίσουμε έτσι εύκολα, χωρίς να δώσουμε τη μάχη μας με όλες μας τις δυνάμεις...»

Το πιο σημαντικό ζήτημα βεβαίως για τον Αδαμάντιο Πολέμη, εφόσον δει τις σωστές προϋποθέσεις και αποφασίσει να βγει ακόμη πιο μπροστά το προσεχές καλοκαίρι είναι η αντιμετώπιση του κόσμου και η σχέση εμπιστοσύνης που θα πρέπει να υπάρξει. Ο ίδιος εξαρχής κάλεσε όλους τους μετόχους «να βγούμε και να πούμε την αλήθεια στον κόσμο…».

Και αυτό θα επιδιώξει να κάνει και τους επόμενους μήνες, με το όποιο κόστος και αντιδράσεις, μπορεί να προκαλέσει η είσοδος του Παναθηναϊκού σε μία νέα λογική «ΔΝΤ».

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags