Facebook Pixel O Καλόπουλος είναι εκτός τόπου και χρόνου
| 2011-12-25 14:16:00

O Καλόπουλος είναι εκτός τόπου και χρόνου

O Καλόπουλος είναι εκτός τόπου και χρόνου

Τίτλοι τέλους για τον διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλο, ο οποίος αφού επέστρεψε για ένα μόνο ματς, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Γράφει ο Δήμος Μπουλούκος.

Με μια δακρύβρεχτη επιστολή, κι αφού παρουσιάζει τον εαυτό του ως άνθρωπο που εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα και δέχτηκε τόνους λάσπης, παίρνει τη σφυρίχτρα του και φεύγει, αφήνοντας μας έρημους και μόνους…

Απορώ γιατί έπρεπε σώνει και καλά να έρθει ο (ποδοσφαιρικός) κόσμος ανάποδα, προκειμένου να νιώσει δικαιωμένος διαιτητεύοντας ξανά, έστω για μία μόνο φορά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η παρουσία του και μόνο θα προκαλούσε – όπως και έγινε, τελικά – έντονες αντιδράσεις!

Είναι προφανές, όμως, ότι ο Καλόπουλος είναι εκτός τόπου και χρόνου, άρα δεν μπορώ να ζητάω να σκεφτόταν λογικά και να απέφευγε αυτή τη ρημάδα την επιστροφή, που και επεισόδια δημιούργησε σε έναν ανύποπτο αγώνα Κυπέλλου (ΑΕ Ποντίων – Skoda Ξάνθη), που και «πόλεμο» προκάλεσε μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και, κυρίως, έχωσε ακόμα πιο βαθιά στο λάκο της ανυποληψίας, το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην επιστολή του ο Καλόπουλος μιλάει για ένα λάθος που έκανε στο περσινό ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και βρίσκει την εύκολη διαφυγή στον επόπτη του, ο οποίος -όπως γράφει- πήρε λάθος απόφαση. Προφανώς αναφέρεται στο κανονικό γκολ του Κατσουράνη που δεν μέτρησε! Ωστόσο ακόμα και μετά από τόσο καιρό δεν μπορώ να καταλάβω πώς μιλάει για ένα μόνο λάθος. Για το γκολ της νίκης του Ολυμπιακού με τον Πάντελιτς σε θέση οφσάιντ, δεν λέει κουβέντα! Για τα σφάλματα του σε όλο το ματς, σιωπή!

Επιλεκτική είναι η μνήμη του και στο θέμα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Η περσινή, η οποία τον έβαλε στη «ναφθαλίνη» για τις αποφάσεις του στο ντέρμπι ήταν η κακιά, ενώ η τωρινή που τον επανέφερε στη δράση, τον δικαίωσε. Ωστόσο, το γεγονός ότι για την επιστροφή του παρακάμφθηκαν με σκανδαλώδη τρόπο η ποινική δικαιοσύνη κι ο αθλητικός εισαγγελέας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, μάλλον δεν του λέει τίποτα…

Οσον αφορά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, λέει ότι ακούστηκε το όνομα του σε μια τηλεφωνική συνομιλία ανθρώπων που δεν γνωρίζει. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω και να προσθέσω ότι φυσικά και δεν είναι ένοχος από τη στιγμή που δεν έχει αποδειχθεί τίποτα. Πριν από τη δίκη ισχύει πάντα το τεκμήριο της αθωώτητας! Πρέπει μόνο να γνωρίζει, όμως, αφού επικαλείται στο τέλος της επιστολής την βαρύγδουπη έκφραση «καβαφικοί βάρβαροι», ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια!

Δεν αμφισβητώ, κλείνοντας, ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του. Σίγουρα θα την είχε ακόμα πιο καθαρή, εάν απέφευγε να κινήσει γη και ουρανό για να επιστρέψει έστω και για ένα παιχνίδι, προκαλώντας τόσο σημαντικά προβλήματα.

Υ. Γ. Ο Καλόπουλος δεν πρέπει να νιώθει τόσο μόνος. Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, πρέπει να νιώθει σαν το αγαπημένο παιδί της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, παρότι δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά του…

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags