Facebook Pixel «Ο ΑΕΚτζής έχει ανοσία στην αδικία»
| 2011-12-25 21:08:00

«Ο ΑΕΚτζής έχει ανοσία στην αδικία»

«Ο ΑΕΚτζής έχει ανοσία στην αδικία»

Την άποψη ότι η ΑΕΚ αποπνέει υγεία εξέφρασε ο τραγουδοποιός και γωνστός Ενωσίτης Παντελής Θαλασσινός.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο aek365.gr

«Παντελή καλησπέρα και ευχαριστώ που μας δέχθηκες. Πώς την βλέπεις φέτος την ΑΕΚ;»

«Την βλέπω υγιή. Μπορεί να μην είναι οικονομική υγιής, αλλά έχει καινούργια παιδιά, παίζουν Ελληνες, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι πάρα πολύ καλή, διότι βλέπουν την προσπάθεια των παικτών και ο κόσμος ενθουσιάζεται. Είμαστε ΑΕΚ και την ακολουθούμε παντού. Οχι όταν δεν πηγαίνει καλά, να μην πηγαίνουμε να την βλέπουμε, αλλιώς θα ήμασταν άλλη ομάδα».

«Εχεις διαρκείας στην ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια. Ποια διαφορά βλέπεις φέτος στη νοοτροπία και στη ψυχολογία του κόσμου σε σχέση με τα προηγούμενα έτη;»

«Η ψυχολογία του κόσμου είναι πεσμένη με όλα αυτά που έχουν γίνει, με το γενικό κακό, με τις αποκαλύψεις... πράγματα που χρόνια ξέραμε, αλλά αποκαλύφθηκαν τώρα. Ωστόσο, οι άμεσα υπεύθυνοι δεν έχουν ακόμα πιαστεί, αυτοί που αποτελούσαν τις παράγκες και που έφτιαχναν τα παιχνίδια δεν έχουν πιαστεί, μόνο εκείνοι που ήταν αυτονόητο ότι έκαναν πράγματα, οι οποίοι είχαν και λερωμένο μητρώο. Ο κόσμος έχει αποθαρρυνθεί και δεν πηγαίνει στο γήπεδο. Παντού, όχι μόνο σε εμάς. Θα δείτε ότι όποια ομάδα δεν πηγαίνει καλά θα φτάσει να έχει 1.000 και 2.000 φιλάθλους στο γήπεδο. Νομίζω ως ΑΕΚ, έχουμε συνηθίσει να αντιστεκόμαστε, έχουμε αποκτήσει ανοσία στην αδικία, διότι είμαστε προσφυγική ομάδα και πάντοτε οι πρόσφυγες αντιμετώπιζαν μια αδικία και μια ανισότητα στις συμπεριφορές. Για αυτό προσπαθούμε να είμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα και πιστεύω ότι όλα κάποτε θα φτιάξουν. Δεν γίνεται να μην φτιάξουν, θα καταστραφούν τα πάντα αν δεν τα φτιάξουν... ακόμα και το ποδόσφαιρο. Μιλάω και για τη ζωή μας, ότι κάποια στιγμή όλα θα φτιάξουν. Θα αποδοθεί ένα δίκαιο και θα αλλάξει η ζωή μας. Ετσι πιστεύω. Θέλω να σκέφτομαι αισιόδοξα.

«Είσαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας φέτος και του Νίκου Κωστένογλου;»

«Σαφέστατα! Ο Νίκος Κωστένογλου είναι ένας πολύ έξυπνος προπονητής και το βασικότερο είναι πως είναι κύριος. Ποτέ δεν προκάλεσε κανέναν. Είναι φίλος μου και γνωρίζω καλά ότι είναι πολύ έξυπνος και έχει πολύ... μάτι. Οταν βλέπουμε παιχνίδι δίπλα δίπλα ξέρει τι θα γίνει...

«Τι προβλέπεις όσον αφορά στα διοικητικά της ΑΕΚ;»

«Είναι ένα πράγμα πολύ δύσκολο, διότι η ΑΕΚ είναι χρεωμένη, όπως και πολλές άλλες εταιρίες. Δεν γίνεται να σώσουμε μια εταιρία όταν αυτή είναι χρεωμένη. Λυπάμαι που το λέω άλλα ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε από την αρχή. Αν είχαμε πάει στη Δ' Εθνική πιστεύω ότι θα είχαμε περισσότερους φιλάθλους και επίσης θα ήμασταν και πιο υγιείς. Ομως να γίνονταν πράγματα σωστά και σοφά. Από την αρχή, όχι να την πάρει κάποιος και να την εκμεταλλευτεί. Και οι επενδυτές που λένε χαζομάρες είναι... Ας αφήσουμε τους άλλους να κάνουν εμπόριο κι εμείς ας κοιτάξουμε την ομάδα μας, ας κάνουμε αθλητισμό. Εγώ έτσι το βλέπω. Και να σου πω και κάτι άλλο, για μένα έχουμε πάρει πρωτάθλημα, δεν με νοιάζει το πρωτάθλημα. Εχουμε πάρει πρωταθλήματα. Και το 2007 - 08 για μένα το έχουμε πάρει. Στη συνείδησή μου υπάρχει το πρωτάθλημα αυτό. Απλώς δεν μας απενεμήθη. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια έκκληση σε οποιαδήποτε διοίκηση της ΑΕΚ, να απευθυνθεί στην ΟΥΕΦΑ η οποία είναι ένα γνωμοδοτικό όργανο που θα μπορούσε να ζητήσει ένα πόρισμα για εκείνο το ματς με τον Βάλνερ. Κι αν πουν ότι σωστά έπαιξε ο Βάλνερ τότε να ζητήσουμε πίσω το πρωτάθλημα. Είναι σαφές. Πρέπει να προσδιοριζόμαστε σε τέτοια πράγματα για να ικανοποιήσουμε το λαό της ΑΕΚ, αλλά και για να δώσουμε δίκιο και σε κάποιους ανθρώπους που πάλεψαν τότε. Οπως ο Ντέμης, ο Ζήκος, ο Λυμπερόπουλος και άλλοι που πάλεψαν και έχυσαν αίμα.

«Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και το νέο έτος, θα ήθελα να στείλεις μια ευχή για την ΑΕΚ μας, αλλά και την κοινωνία μας γενικότερα».

«Χρόνια πολλά, υγεία, να είμαστε αισιόδοξοι και όλα θα φτιάξουν, διότι δεν υπάρχει πιο κάτω!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags