Facebook Pixel «Ολοι στα καβούκια τους»
| 2011-02-03 01:54:00

«Ολοι στα καβούκια τους»

«Ολοι στα καβούκια τους»

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και γιατί δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις που είχα όλη την εβδομάδα για το παιχνίδι εμπεριείχαν μέσα τη φράση «Τον ΠΑΟΚ δεν τον φοβάμαι όταν βολεύεται με το 0-0».

Το είχα πει στο ραδιόφωνο, το είχα πει στη TV100, το έλεγα όπου σταθώ και όπου βρεθώ. Και η ομάδα με δικαίωσε πανηγυρικά.

Φάση δεν μου έκαναν οι ανύπαρκτοι 95 λεπτά. Ένα ξεψυχισμένο σουτ υπό πίεση του Τοροσίδη ήταν όλο το άγχος που μας προσφέρανε οι… πρωταθλητές.

Την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. ήταν απασχολημένη στέλνοντας ότι μπορούσε στη Θεσσαλονίκη, ΑΕΚτσήδες και υπόλοιπο αστυνομίας πλακωνόταν έξω από το ΟΑΚΑ. Έχουν συμπάθειες οι άνθρωποι.

Το ελικόπτερο, ήταν απασχολημένο να αερίζει το … ξέρετε πιο, του Μάκη Χάβου που πήρε το πτυχίο του Βαλβέρδε σήμερα και μάλιστα στο σβηστό.

Ο Σάλπι, είχε ανάγκη από ένα μεγάλο γκολ στην Ελλάδα και το πέτυχε. Μία φάση πριν έκανε ανούσιο κοντρόλ στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά επειδή είναι ΠΑΟΚ, δεν τον πήρε από κάτω. Όπως δεν πήρε κανέναν μας από κάτω με τα καραγκιοζλίκια που ζήσαμε.

Η πίστη πως θα περάσουμε ήταν έκδηλη και η Τούμπα σήμερα, παρότι άδεια, ήταν Τούμπα. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι «σουιτάκηδες» έκαναν δουλειά. Ήταν μία μεικτή οργανωμένων – «γουνών» και αυτό είναι μία απάντηση για τον διαχωρισμό που έγινε στο Ζάγκρεμπ. Τελικά όλοι ΠΑΟΚ είναι.

Ο Τσιρώνης, αυτό το ανθρώπινο σκάνδαλο, έχει φτιάξει έναν μηχανισμό που είναι να σε τρελαίνει. Μέχρι και τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΕΠΟ είχαν μαζί τους για να κάνουν παιχνίδι.

«Εγώ τους έφερα, ντρέπομαι που είμαι έλληνας και αστυνομικός» μου είπε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας έξω από την Τούμπα. Το κακό είναι πως εγώ ντρέπομαι χρόνια τώρα που είμαι έλληνας, γιατί έχει καταντήσει η χώρα του μαλάκα.

Μία πόλη αναστατώθηκε για το τίποτα. Μπορεί να αναστατώθηκε για να αποδείξει ο κάθε Τσιρώνης την ανάγκη ύπαρξής του σε έναν πλούσιο μηχανισμό. Το ότι είναι ντροπή για το οπαδικό κίνημα της συγκεκριμένης ομάδας η παρουσία του εκεί, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει αυτούς. Σίγουρα όχι εμάς.

Εγώ με τον Μαρινάκη δεν βγάζω σάρα. Είναι οπαδός και στο ποδόσφαιρο αυτή την ιδιότητα την σέβομαι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Ίσως και δικαιολογώ πολλές φορές συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε έναν σκεπτόμενο άνθρωπο. Αλλά είμαι ο τελευταίος που θα κρίνω κάποιον επειδή είναι οπαδός.

Το θέμα είναι από εδώ και στο εξής, να προσπαθήσουμε όλοι μας να πάρουμε απαντήσεις γιατί συνέβη αυτή η ιστορία. Γιατί κουβαλήθηκαν αυτά τα χελωνονιντζάκια με τα παπάκια, προσφέροντάς μας βέβαια, μία εικόνα που σε κάνει να γελάς μέρες; Γιατί κλείστηκαν οι δρόμοι, γιατί έγινε αυτή η γελοία επίδειξη δύναμης της αστυνομίας; Γιατί ξοδεύτηκαν πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ των ελλήνων φορολογούμενων;

Η αστυνομία πρέπει να μας πείσει για αυτή την υπερβολή ως πολίτες. Πρέπει να μας πείσει γιατί έκανε πόλεμο έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Όσο για την ομάδα μας, απλά ας γυρίσουμε σελίδα. Τον Ολυμπιακό κερδίσαμε, όχι τη Μπαρτσελόνα. Σειρά έχει ο δίχως Πατέρα, Παναθηναϊκός. Και με αυτούς έχουμε να πούμε αρκετά.

Πηγή: paok24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags