Facebook Pixel Πρόβλημα με το EURO2012 στην Ουκρανία
| 2011-02-03 12:07:00

Πρόβλημα με το EURO2012 στην Ουκρανία

Πρόβλημα με το EURO2012 στην Ουκρανία

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να χαθεί η διοργάνωση του EURO2012 σε Ουκρανία και Πολωνία, με κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ να πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα! Κρίσιμες οι επόμενες ώρες, σκέψεις για… Γερμανία.

Την ώρα που η επίσημη UEFA τηρεί σιγήν ιχθύος, δημοσιεύματα σε Ουκρανία και Πολωνία, κάνουν λόγω πως ο κίνδυνος να χαθεί η διοργάνωση του Euro 2012 είναι πλέον μεγάλος!

Μπορεί η UEFA στη «βιτρίνα» της να αποκρύπτει την πιθανότητα να αλλάξει η φιλοξενία της διοργάνωσης έστω και κάτι λιγότερο από 500 ημέρες, από την πρώτη σέντρα του Euro, όμως η διορία που είχε δώσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία διά στόματος Μισέλ Πλατινί στην Ουκρανία για να σταματήσουν οι πολιτικές παρεμβάσεις στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ουκρανικής χώρας εκπνέει αύριο και όπως τονίζεται στον διεθνή τύπο λύση στο πρόβλημα δεν έχει βρεθεί!

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες!

Σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση είναι πιθανό να οδηγηθεί η UEFA καθώς είναι γνωστό πως στο συγκεκριμένο ζήτημα των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στα θέματα των εκάστοτε ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών είναι αμείλικτη. Έτσι, η διορία που είχε δώσει πριν μερικές ημέρες η UEFA στην Ουκρανία να λύσει το θέμα αυτό ώστε να της δοθεί το «πράσινο» φώς για τη συνδιοργάνωση του επικείμενου Euro με την Πολωνία λήγει αύριο και τα ουκρανικά μέσα κάνουν λόγω πως ο κίνδυνος είναι τεράστιος!

Αύριο μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη από κλιμάκιο της UEFA, καθώς οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μια και ο χρόνος πιέζει. Αν πάντως δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες ώρες και η UEFA δεν «χαριστεί» στους Ουκρανούς τότε φαίνεται πως φαίνεται πως τα πράγματα θα εξελιχθούν εντελώς εκτός προγράμματος.

Σκέψεις για… Γερμανία!

Πάντως μια τέτοια αλλαγή δεν θα ικανοποιήσει εκτός από τους Ουκρανούς και την ίδια την UEFA καθώς θα είναι σα να αναιρεί την εμπιστοσύνη της στους Ουκρανούς κατά την ανάθεση των αγώνων, ενώ ήδη έχουν γίνει πολλές διαδικασίες στην κατεύθυνση της φιλοξενία και των ετοιμασιών που θα αλλάξουν τον σχεδιασμό του Euro 2012 κατά 360ο μοίρες! Όπως μάλιστα τονίζεται αν τελικά η Ουκρανία χάσει τη φιλοξενία, αυτή ίσως να πάει στη Γερμανία καθώς είναι μια χώρα γειτονική της συνδιοργανώτριας Πολωνίας ενώ διαθέτει έτοιμες όλες τις υποδομές!

Τις επόμενες ημέρες πάντως θα μάθουμε αν οι απειλές της UEFA και ο ουκρανικός φόβος μετατραπούν σε πραγματικό «τέλος» στο ουκρανικό όνειρο για το Euro, ή αν βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές! Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως σε περίπτωση τιμωρίας της Ουκρανίας, εκτός από το Euro, θα χάσουν και τη συμμετοχή των ουκρανικών συλλόγων αλλά και της Εθνικής ομάδας σε κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags