Facebook Pixel Ψάχνεται η γερμανική αστυνομία για τα επεισόδια στο futsal!
| 2012-01-11 00:15:00

Ψάχνεται η γερμανική αστυνομία για τα επεισόδια στο futsal!

Ψάχνεται η γερμανική αστυνομία για τα επεισόδια στο futsal!

Τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου σάλας στο Αμβούργο άφησαν σοκαρισμένους τους οπαδούς, τους διοργανωτές, τους παίχτες, καθώς και τις δυνάμεις ασφαλείας στη Γερμανία. Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει την αξιολόγηση της συνολικής έκθεσης , για να καταφέρει να εντοπίσει τους υποκινητές.


«Οι έρευνες συνεχίζονται. Οι εκθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας έχουν ήδη συγκεντρωθεί σε ένα αρχείο» δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Στη διαλεύκανση της υπόθεσης έχουν ήδη ληφθεί υπόψη βιντεοσκοπήσεις και καταχωρήσεις σε κοινωνικά δίκτυα. Στις ταραχές το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, συμμετείχαν οπαδοί των συλλόγων VfB Lübeck, FC St.Pauli και Hamburger SV. «Αλλά ποιός πέταξε την πρώτη πέτρα, αυτό δεν μπορώ ακόμα να το πω» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

75 τραυματισμοί, 23 καταγγελίες/μηνύσεις ..

Σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας την Κυριακή, συνολικά τραυματίστηκαν 75 άτομα στις συγκρούσεις, εκ των οποίων και 14 αστυνομικοί από τους 314 που βρίσκονταν εκεί , 2 άνθρωποι συνελήφθησαν προσωρινά και 74 τέθηκαν υπό κράτηση. Σε 23 άτομα ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων για παραβίαση της κοινωνικής ειρήνης, βανδαλισμούς και αντίσταση κατά της αρχής. Προκλήθηκαν σημαντικές υλικές καταστροφές από βανδαλισμούς.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως ενδέχεται να διεκδικήσουν αποζημίωση από τους ταραχοποιούς . «Θα καθίσουμε ειρηνικά μαζί με την αστυνομία και θα εκτιμήσουμε την κατάσταση. Αν οι παραβάτες αναγνωρίζονται με οποιονδήποτε τρόπο ή αν εμείς βρίσκουμε αποδείξεις που να οδηγούν ολοφάνερα στους δράστες, θα αναλάβουμε φυσικά δράση» δήλωσε ο συνδιοργανωτής Peter Sander την Κυριακή.

Η διοργανώτρια εταιρία της παραδοσιακής εκδήλωσης, η Sport Peterson Event GmbH, μετά από διαβουλεύσεις με TV και αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής υποστήριζε τη διακοπή του τουρνουά. Τελικά, το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο παιχνίδι του προγράμματος. «Όλοι συμφώνησαν, ότι με το δυναμικό για την αντιμετώπιση της βίας που ήταν διατεθειμένο, κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί πως δεν θα συμβεί κάτι παρόμοιο και πως δεν θα βρεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα ακόμη και παιδιών» δήλωσε ο διοργανωτής του τουρνουά Peter Sander στο ραδιοφωνικό σταθμό NDR 90,3. Ο ίδιος αποκάλεσε τα γεγονότα "εφιάλτη"...Περισσότεροι από 300 "χούλιγκαν" ενεπλάκησαν στην αντιπαράθεση.

Η polizei εμφανίστηκε επίσης σοκαρισμένη από το συμβάν . "Σήμερα είδαμε μια βίαιη συμπεριφορά, την οποία δεν είχαμε δει ποτέ σε τέτοια μορφή" δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας της αστυνομίας Robert Golz την Παρασκευή. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο χώρο είχαν φτάσει 230 "hools" της St.Pauli και περίπου 100 της VfB Lübeck. Οι οπαδοί της VfB Lübeck επιτέθηκαν στην είσοδο του γηπέδου στο προσωπικό ασφαλείας. Αυτοί με τη σειρά τους αντεπιτέθηκαν με γκλομπ και σπρέι πιπεριού...

Η “κλοπή της σημαίας” οδήγησε στη συμπλοκή...

Στην αρένα, οι οπαδοί των δύο συλλόγων είχαν επιδοθεί αρχικά μόνο σε λεκτική μονομαχία. Αλλά κατά τη διάρκεια της δεύτερης συμπλοκής ανάμεσα στην αντιπροσωπευτική ομάδα της Respect United και του εκπροσώπου της δανέζικης FC Nordsjaelland (3:2) η κατάσταση κλιμακώθηκε. Οι οπαδοί της VfB Lübeck εισέβαλαν στο block της St.Pauli και πήραν μια σημαία του Fan club “Ultra St.Pauli” από τα κάγκελα. Ακολούθησε μια συμπλοκή, την οποία οι αστυνομικοί μπόρεσαν να τους σταματήσουν με δυσκολία με τη χρήση γκλομπ και σπρέι πιπεριού. Έτσι όμως, όπως δήλωσε η αστυνομία, τραυματίστηκαν άτομα, τα οποία είχαν μείνει αμέτοχα. Ωστόσο, ούτε με αυτά τα μέσα αποκαταστάθηκε η ηρεμία. Λίγο αργότερα οι οπαδοί και των δύο στρατοπέδων προσπάθησαν να κόψουν στη μέση το μπλόκο των δυνάμεων ασφαλείας και να φτάσουν ο ένας στο block του άλλου. Πετούσαν κύπελλα μπύρας και άλλα αντικείμενα. Οι υπόλοιποι θεατές πήδηξαν τρομαγμένοι από τις θέσεις τους και έφυγαν πανικόβλητοι από την αίθουσα. Ο αγώνας ανάμεσα στη Respect United και την FC Nordsjaelland χρειάστηκε να διακοπεί δύο φορές.

Επεισόδια και στην αίθουσα VIP

Μετά το παιχνίδι, χούλιγκαν προκάλεσαν επεισόδια στο φουαγιέ και έξω από την αίθουσα/γήπεδο. Σπάσανε παράθυρα και προξένησαν ζημιές σε αυτοκίνητα. Επίσης, εισέβαλαν στη VIP αίθουσα στην οποία βρισκόταν εκείνη τη στιγμή παίχτες της VfB Lübeck. Στο γήπεδο μετά το περιστατικό επικρατούσε μια εικόνα καταστροφής. Ο διοργανωτής εξέτασε το ενδεχόμενο να ακυρώσει το τουρνουά αμέσως, αλλά η αστυνομία του συνέστησε να μην το κάνει, καθώς θεώρησε πως έτσι η κατάσταση θα μπορούσε να κλιμακωθεί περισσότερο. Αντί αυτού, οι οπαδοί της VfB Lübeck απομακρύνθηκαν με λεωφορεία μετά το εναρκτήριο παιχνίδι της FC St.Pauli με την πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου σάλας του Αμβούργου SC Condor (5:4). Κάποιοι οπαδοί του Kiezclub έφυγαν επίσης από την αίθουσα, ωστόσο, όχι από αλληλεγγύη προς τους χούλιγκαν της VfB Lübeck, αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία..

ΠΗΓΗ: fcstpauli.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags