Facebook Pixel Από παλιάνθρωπος έγινε φίλος του ο Οικονομόπουλος...
| 2012-01-10 21:00:00

Από παλιάνθρωπος έγινε φίλος του ο Οικονομόπουλος...

Από παλιάνθρωπος έγινε φίλος του ο Οικονομόπουλος...

Τα γύρισε ο Μιχάλης Τροχανάς, ο οποίος έκανε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Χάρη Οικονομόπουλου στη χθεσινή Δίκη. Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ τώρα τον αποκαλεί φίλο του. Βλέπετε ο έγκριτος νομικός του είπε χθες να ανακαλέσει, γιατί η αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση είναι μεγάλη...

Κατά την διάρκεια της χθεσινής εκπομπής «Δίκη», όπου το «παρών» είχε δώσει ο δικηγόρος, Χάρης Οικονομόπουλος, παρενέβη τηλεφωνικά ο Μιχάλης Τροχανάς. Μία τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου της ΠΑΕ ΑΕΚ, στην υπόθεση Ψωμιάδη, ήταν αρκετή για να δυναμιτίσει το κλίμα, με τον πρώην ιδιοκτήτη της ΑΕΚ να τον κατηγορεί με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Μάλιστα, υπήρξε εκατέρωθεν απειλή για μηνύσεις. Ωστόσο, αυτή η παρεξήγηση οδεύει προς εκτόνωση και ο Μιχάλης Τροχανάς, με δήλωσή του στο aek365.gr, εξηγεί πως δημιουργήθηκε αυτή η παρεξήγηση.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Τροχανά

«Το 1995, τον Μάιο, ο όμιλος ΣΟΕ αγόρασε το πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ από τους Μελισσανίδη-Καρρά. Επειδή ο τίτλος «Όμιλος ΣΟΕ» δεν ήταν και δεν είναι νομικό πρόσωπο, αλλά ένα γκρουπ περίπου 50 διαφορετικών επιχειρήσεων, η ευαισθησία μου ως Ενωσίτη, με οδήγησε στην απόφαση να ιδρύσω μία ξεχωριστή εταιρία η οποία θα είχε αποκλειστικά μόνο τις μετοχές της ΑΕΚ. Ονόμασα εκείνη την εταιρία ΣΟΕ International ΑΕ. Υπογραμμίζω ότι ο όρος ΣΟΕ ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝ ΑΕ, σημαίνει ένα νομικό πρόσωπο.

Το 1997, τον Οκτώβριο, μεταβίβασα το πακέτο 78,4% των μετοχών της ΠΑΕ, το οποίο όπως προανέφερα ήταν ιδιοκτησία της ΣΟΕ International ΑΕ, στην εταιρία ENIC. Η εταιρία ENIC επέλεξε να είναι πωλητής της ΣΟΕ International ΑΕ, επειδή δεν είχε καμία λειτουργία, αλλά ήταν απλά κάτοχος των μετοχών -holding τις ονομάζουμε αυτές τις εταιρίες- και άρα η ENIC δεν χρειαζόταν κανέναν άλλον έλεγχο κυριότητας των μετοχών, από τον πωλητή. Έτσι ακριβώς συνέβη, και από τον Οκτώβριο του 1997, εγώ δεν διέθετα πλέον ούτε μία μετοχή της ΠΑΕ ΑΕΚ ή της ΣΟΕ International ΑΕ, ενώ το 100% των μετοχών της ΣΟΕ International ΑΕ, ήταν πλέον ιδιοκτησία της ENIC.

Το 2004 η ENIC μεταβίβασε τμήμα αυτών των μετοχών που νομίμως κατείχε, σε κάποια εταιρία συμφερόντων του Μάκη Ψωμιάδη και τοποθέτησε στο μετοχικό συμβούλιο της ΣΟΕ International ΑΕ, τον Χαρίλαο Ψωμιάδη, γιο του Μάκη.

Ο δικηγόρος κ. Χάρης Οικονομόπουλος, που δεν γνώριζε αυτές τις εξελίξεις, αλλά μόνο το όνομα ΣΟΕ, εξελίξεις που ούτε εγώ τις γνώριζα και τις πληροφορήθηκα σήμερα από τον κ. Κυριάκο Θωμαΐδη, στη ραδιοφωνική εκπομπή του, στον ΣΚΑΙ, υπέθεσε λανθασμένα ότι επρόκειτο για τον όμιλο ΣΟΕ και άρα για μένα.

Εξέλαβα αυτή την άποψη που εξέφρασε, ως κακοπροαίρετη και στοχευμένη συκοφαντία εναντίον μου και αυτό το γεγονός και η αγανάκτηση που μου προκάλεσε, με οδήγησαν σε υβριστικές εκφράσεις κατά της ιδιότητας του δικηγόρου που έχει ο κ. Οικονόμουλος.

Μετά από την ενημέρωσή μου, επιβεβαιώνω ότι αισθάνομαι και εγώ, όπως οφείλουν όλοι οι Ενωσίτες φίλαθλοι, θαυμασμό και βαθιά εκτίμηση για τον διακεκριμένο δικηγόρο, κ. Χάρη Οικονομόπουλο, λόγω της επιτυχίας του να φέρει εις πέρας το δαιδαλώδες πρόβλημα που ονομάζουμε στην ΑΕΚ, πρόβλημα Ψωμιάδη. Ο Χάρης είναι πλέον ένας από τους φίλους μου, που τον τιμώ και ο πρώτος επαγγελματίας δικηγόρος που θα ζητούσα τη συνδρομή του για οποιεσδήποτε νομικές μου υποθέσεις.

Επιπλέον πληροφορήθηκα τόσο από την επίσημη ΑΕΚ, όσο και από φίλους του Χάρη, ότι πρόκειται όχι μόνο για σπουδαίο δικηγόρο, αλλά και για έναν θαυμάσιο άνθρωπο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags