Facebook Pixel «Δεν υπάρχει ΑΕΚ χωρίς Δέλλα και Λύμπε»
| 2011-02-05 23:31:00

«Δεν υπάρχει ΑΕΚ χωρίς Δέλλα και Λύμπε»

«Δεν υπάρχει ΑΕΚ χωρίς Δέλλα και Λύμπε»

Απογοητευμένος από τους παίκτες του εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την ήττα της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ από τον Άρη. Ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε πως κάποιοι παίκτες δεν ξέρουν να παίζουν χωρίς την παρουσία των Δέλλα και Λυμπερόπουλου και πρόσθεσε, πως αν οι δύο τους φύγουν το καλοκαίρι, δύσκολα θα… υπάρξει ομάδα μετά.

«Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να πω άλλα λόγια αλλά βλέπουμε μια ομάδα που φτάνει δύο φορές στην περιοχή μας και πετυχαίνει δύο γκολ. Είναι πολύ δύσκολο όταν αμυντικά δεν λειτουργούμε σωστά και δε μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλύτερο. Είναι απίστευτο 2-3 παίκες να μην μπορούν να συνεχίσουν λόγω της κούρασης. Το είχα ξαναπεί ότι αν λείπει ένας 35χρονος παίκτης δεν υπάρχει άμυνα... Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ΄τι δεν παίζουμε μόνο στις προπονήσεις και τις ευκαιρίες τις χάνουν μόνοι τους. Είμαστε επαγγελματίες και είναι δυστύχημα να μη δίνεις στην ομάδα τη δυνατότητα να κερδίσει από δικά σου λάθη και αυτό έχει γίνει 2-3 φορές», ανέφερε αρχικά ο Χιμένεθ.

Για τις δικές του ευθύνες:«Όταν υπάρχει μια ήττα ο προπονητής είναι υπεύθυνος. Αλλά όλοι αυτοί που δεν έπαιξαν σήμερα, ήταν επειδή μου είπαν ότι δεν είναι 100% έτοιμοι. Όσοι είναι 100% έπαιξαν. Δεν είναι ξεκάθαρη η διαφορά κάποιων παικτών με κάποιων άλλων. Αυτό που έχω ξεκάθαρο είναι ποιοι πρέπει να παίζουν συνέχεια. Θα ήθελα να υπολογίζω στον Δέλλα, τον Λύμπε, τον Καφέ αλλά θα πρέπει να βρεθούν λύσεις γιατί αυτοί είναι στο τέλος της καριέρας τους και κάθε φορά που λείπουν δημιουργείται πρόβλημα στην ομάδα».

Για το πόσες αλλαγές θα ήθελε να κάνει: «Επειδή δεν επιτρέπεται, δεν ξέρω πόσες αλλαγές θα έκανα. Σήμερα το πρόβλημα ήταν στην άμυνα όπως και με τον Παναθηναϊκό και τον Βόλο. Η ΑΕΚ έχει πολύ σημαντικούς παίκτες και κάποιοι άλλοι που πρέπει να καταλάβουν ότι χωρίς τη βοήθεια αυτών των σημαντικών, χάνουν κι αυτοί την αξία τους. Λύση είναι μία. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παρακαλάμε να μη χάνουμε παίκτες που πρέπει να είναι πάντα στην 11άδα».

Για το ποιοι παίκτες δεν πήγαν καλά: «Οσοι έπαιξαν ήταν 100% έτοιμοι αλλά είναι διαφορετικό να προπονούμαστε και διαφορετικό να μην καταλαβαίνουν ότι όταν μπαίνουν στο ΟΑΚΑ μπαίνουν με τη φανέλα της ΑΕΚ και όχι με το φανελάκι της προπόνησης. Δεν πρόκειται να θάψω ονομαστικά κανένα παίκτη αλλά τα λάθη είναι από το ίδιο σημείο. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι».

Για το αν είναι έτοιμοι οι Μίτσελ και Ματέος: «Σίγουρα οι Μίτσελ, Ματέος δεν είναι στο 100%. Αν ήταν, ο ένας θα ήταν στη Μπέρμιγχαμ και ο άλλος στη Ρεάλ. Αλλά αν δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να βάλουμε Δέλλα ή Λύμπε, πρέπει να τους βάλουμε για να πάρουν ματς. Αυτά όμως γίνονται το καλοκαίρι στην προετοιμασία. Τώρα μπορούμε να βάλουμε μόνο κάποια μπαλώματα».

Για τον λόγο που δεν ξεκίνησε ο Σάχα: «Τον Σάχα δεν τον έβαλα σήμερα γιατί δεν είχα τέτοια διάθεση. Θεωρώ ότι ο Αραμπατζής είναι εξίσου καλός τερματοφύλακας».

Για το δίδυμο Ντιόπ – Γκέντσογλου: «Συμφωνώ ότι με Ντιόπ-Γκέντσογλου είμαστε αργοί στον άξονα. Ηταν 1-1 το σκορ, παίζαμε με δύο επιθετικούς και δύο εξτρέμ. Χάνουμε τον Μάκο και μόνο ο Γκέντσογλου μπορούσε να παίξει εκεί. Υποχρεώθηκα να βάλω τον Ντιόπ στο ημίχρονο γιατί μου είπε ότι δεν ήταν 100% έτοιμος για βασικός. Θα ήταν λίγο τρέλα να βάλω τον Ντιόπ μόνο του στα αμυντικά χαφ, στην κατάσταση που είναι. Χάνοντας τον Μάκο, μόνο ο Γκέντσογλου μπορούσε να μπεί».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις της Ένωσης: «Το καλοκαίρι πρέπει να φέρουμε παίκτες που θα μπορούν να προσφέρουν και όχι να ψάχνουμε να βρούμε απελπισμένα ποδοσφαιριστές που δε θα έχουν πολλά παιχνίδια, όπως κάναμε τώρα τον Γενάρη. Πιστεύω οι Δέλλας, Λύμπε θα συνεχίσουν και του χρόνου αλλιώς η ΑΕΚ θα χρειαστεί πολλά λεφτά για να τους αντικαταστήσει. Είναι πάρα πολύ σημαντικοί και εγώ την ΑΕΚ δεν τη βλέπω χωρίς αυτούς τους δύο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags