Facebook Pixel «… κουφάλα νεκροθάφτη»
| 2011-02-07 00:05:00

«… κουφάλα νεκροθάφτη»

«… κουφάλα νεκροθάφτη»

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για τον «αντρικό Παναθηναϊκό» στην Τούμπα και πως θα πάει να τα παίξει όλα για όλα στο Καραϊσκάκη.

«Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη,» φώναξαν ξανά οι παίκτες του Τριφυλλιού. Και ακούστηκε από την Τούμπα ως τον… Πειραιά.

Ο πιο «αντρικός» (εννοείται μαζί με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ) φετινός Παναθηναϊκός πέρασε και από τη Θεσσαλονίκη και έδειξε σε φίλους και εχθρούς ότι θα το πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του, ώστε να τα παίξει όλα για όλα σε μια... μπιλιά στο Καραϊσκάκη.

Το -7 μοιάζει αρκετό, μπορεί να γίνει όμως και λίγο αφού τα «φιλικά» τελείωσαν και πλέον αν είσαι αυτός που πρέπει μπορείς να την τουμπάρεις την κατάσταση. Η γκολάρα του Νίνη ήταν όλα τα λεφτά. Έφτανε και περίσσευε για να πάρεις ένα τεράστιο διπλό και να δείξεις πως είσαι ακόμη εδώ. Τι άλλο θα μπορέσεις να κάνεις θα το δείξει η Ιστορία, θα το βρει η «υπηρεσία» που λέγανε και στον στρατό…

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε στους ξερόλες ότι μπορεί και χωρίς τον Σισέ. Ο Φερέιρα, αυτός ο «παπούλης» που ειρωνεύονταν κάποιοι, σε ένα ακόμη ρεσιτάλ. Έστησε άριστα την ομά,δα ενώ στην πορεία έκανε και εξαιρετική διαχείριση. Ξεκίνησε με Λέτο δεξιά, Λάζαρο αριστερά και Γκοβού σέντερ φορ. Μετά το 0-1 στο 10’ άλλαξε τα άκρα του, ενώ η αποβολή του Σπυρόπουλου τον ανάγκασε να το γυρίσει σε φουλ άμυνα.

Την «πλήρωσε» ο Γάλλος για να βρεις ξανά αριστερό μπακ και στην ουσία ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα σύστημα χωρίς επιθετικό, δηλαδή 4-1-4-0! Στην επανάληψη ο Ιωαννίδης είχε για δέκα λεπτά πρόβλημα με τον «Σάλπι», που του έβγαινε από τα δεξιά (μεγάλη χάρη έκανε πάντως ο Χάβος που τον έβγαλε από την περιοχή), αλλά σύντομα «πάτησε» καλά και… τέρμα η ιστορία.

Η αλλαγή του Καραγκούνη στη θέση του Νίνη, ο οποίος ήθελε ανάσες, ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι. Ο «Κάρα» είναι παλιά καραβάνα, χρόνια στο κουρμπέτι και ξέρει να κρατάει μπάλα, να κερδίζει χρόνο και να εκνευρίζει τον αντίπαλο. Κάπως έτσι την πάτησε και ο Κοντρέρας που κράτησε τον Λέτο, αποβλήθηκε και αν ο ΠΑΟΚ είχε μια ελπίδα να ισοφαρίσει πήγε στην… καμία.

Αποδείχτηκε δε στα τελευταία λεπτά, τότε που αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες, ότι ο Παναθηναϊκός αν δεν έπαιζε με παίκτη λιγότερο θα το έπαιρνε πιο άνετα το ματς, κάτι που φάνηκε και από την τρομακτική ευκαιρία του Κατσουράνη στο φινάλε για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο μόνο διάστημα που οι Πράσινοι τα χρειάστηκαν και σε δυο τρεις περιπτώσεις ήταν σαν να έκλεισαν τα μάτια περιμένοντας το μοιραίο, ήταν σε αυτό που ήταν με δέκα. Εκεί που ο Τζόρβας αλλά και η άμυνα στάθηκαν στο ύψος τους, ενώ είχε και λίγη τύχη, την οποία χρειάζεσαι σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν την είχες... ποτέ φέτος!

Αφήνω τελευταίο τον Τριτσώνη, καθώς παρότι τα έκανε θάλασσα δεν διαμόρφωσε ευτυχώς το αποτέλεσμα. Η πρώτη κάρτα στον Σπυρόπουλο είναι… τουλάχιστον αυστηρή. Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω ότι ήταν κουταμάρα του «Σπυρό» που δεν προστάτεψε τον εαυτό του, μα περισσότερο την ομάδα. Δεν υπάρχει κάρτα και στον Μαρίνο, κάτι που θα μπορούσε να στοιχίσει.


Ο μικρός είχε ήδη πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα με τον Βιεϊρίνια και πολλοί φοβήθηκαν ότι στην επανάληψη θα κάνει… παρέα στον Σπυρόπουλο. Τελικά εξαφάνισε τον Πορτογάλο ο οποίος στην προσπάθειά του να «εκδικηθεί» τον Φερέιρα, δεν είχε καθαρό μυαλό για να απειλήσει. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, έχω πολλά στο μυαλό μου, αλλά και… δρόμο μέχρι την Αθήνα, αφού εδώ στην Τούμπα νύχτωσε για τα καλά. Τα ξαναλέμε λοιπόν μόλις με το καλό επιστρέψω…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags