Facebook Pixel "Βασίλισσα" της Αφρικής η Ζάμπια!
| 2012-02-13 01:39:00

"Βασίλισσα" της Αφρικής η Ζάμπια!

"Βασίλισσα" της Αφρικής η Ζάμπια!

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό, η Ζάμπια επικράτησε 8-7 της Ακτής στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε το 1ο Copa Africa της ιστορίας της. Έχασε πέναλτι στην κανονική διάρκεια ο Ντρογκμπά, είχε δοκάρι ο Φ. Κατόνγκο στην παράταση.

Στο πρώτο 25λεπτο η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ παραλίγο να εκμεταλλευθεί την ολιγωρία των Ιβοριανών αμυντικών, ωστόσο ο Μπαρί απέκρουσε το χαμηλό σουτ του Σινκάλα, ενώ οι προσπάθειες των Μαγιούκα και Τιοτέ κατέληξαν άουτ και κόρνερ αντίστοιχα. Εξάλλου, ο Καλάμπα προτίμησε να σουτάρει (αδύναμα), παρά να δώσει στον αμαρκάριστο Κατόνγκο.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Ακτή πήρε τα ηνία του αγώνα και σε δύο περιπτώσεις έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Στο 24ο λεπτό το σουτ του Ντρογκμπά πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Γιάγια Τουρέ, έξι λεπτά αργότερα. Η ευκαιρία του Τουρέ και το κλάμα του τραυματία Μουσόντα κατά την αντικατάστασή του ήταν οι δύο πιο έντονες σκηνές του πρώτου μέρους.

Στο τελευταίο 20λεπτο της κανονικής διάρκειας οι Ιβοριανοί άγγιξαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο ο Ντρογκμπά έχασε πέναλτι στο 70' και το σουτ του Βιλφρίντ στο 88' πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Μβένε.

Ως εκ τούτου το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στο 96ο λεπτό ο Φέλιξ Κατόνγκο σημάδεψε το δοκάρι του Μπάρι, ενώ στο 107' και το 116' οι Κονάν και Γκραντέλ αντίστοιχα δεν μπόρεσαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags