Facebook Pixel "Αναβάλλεται για λόγου τάξης"
| 2012-02-18 00:28:00

"Αναβάλλεται για λόγου τάξης"

"Αναβάλλεται για λόγου τάξης"

Στην εισήγηση της Αστυνομίας για την πιθανότητα επεισοδίων αποδίδει ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής, την αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Αναλυτικά:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 17 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμφωνη γνώμη της ΔΕΑΒ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής αποφάσισε την αναβολή του αγώνα της 22ης Αγωνιστικής της Super League, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ.
Η εισήγηση της Αστυνομίας προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, το Σάββατο 18-2-2012 και ώρα 17.15, είναι προγραμματισμένη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της «Superleague», η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ.Επειδή μέχρι και σήμερα 17-2-2012 και ώρα 21.00 , η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν κατόρθωσε λόγω οικονομικών προβλημάτων, να σφραγίσει τα εισιτήρια και να τα διαθέσει στους φιλάθλους της, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι οι φίλαθλοι αυτής θα αντιδράσουν δυναμικά προσερχόμενοι στο ΟΑΚΑ και θα επιδιώξουν να εισέλθουν εντός δια της βίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δημιουργήσουν επεισόδια στην αστική περιοχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνουμε για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας την αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης.»

Η Απόφαση του κ. Μπιτσαξή αναφέρει τα εξής:

«Γίνεται δεκτή η εισήγηση της Αστυνομίας με το δεδομένο ότι μέχρι την ώρα σύνταξης της παρούσας Απόφασης (22.00), οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν έχουν ενημερωθεί για την αδυναμία έκδοσης εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση με σφοδρή πιθανότητα την προσέλευση οπαδών, την δημιουργία αντεγκλήσεων, με πρόδηλο κίνδυνο εκ των ως άνω αιτιών να προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια. Κατόπιν αυτών αναβάλλεται η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League), μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ανωτέρω αγώνα θα καθοριστεί σύμφωνα με το Νόμο, από την Διοργανώτρια Αρχή.»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags