Facebook Pixel «Μας σέβονται... ποδοσφαιρικά»
| 2012-02-22 18:09:00

«Μας σέβονται... ποδοσφαιρικά»

«Μας σέβονται... ποδοσφαιρικά»

Την εκτίμηση της Γερμανίας έχει η ποδοσφαιρική Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε στην έως τώρα παρουσία του στο γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς επίσης και στην Εθνική Ελλάδος.

Ο Παπασταθόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το πώς αντιμετωπίζονται οι Έλληνες στη Γερμανία: «Δεν είναι πολύ καλή περίοδος για έναν Έλληνα στο εξωτερικό. Η φήμη μας δεν είναι τόσο καλή όσο παλιά. Μας σέβονται, αλλά όχι τόσο πολύ όσο στο παρελθόν. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι γι' αυτό δεν φταίει ο λαός. Αυτό τους λέω κι εγώ συνέχεια. Πώς ό,τι λένε στον κόσμο, το κάνει. Του λένε να ζήσει με 500 ευρώ και το κάνει».

Για την Εθνική και το Euro: «Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Το παν είναι να είμαστε όλοι οι παίκτες γεροί μέχρι τότε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από άποψη ομάδας. Θα πάμε καλά».

Για την πορεία του στη Βέρντερ: «Προσωπικά είμαι πολύ καλά. Είναι μια πολύ καλή χρονιά και για μένα και για την ομάδα, αν σκεφτούμε ότι έχουμε ρίξει πολύ τον μέσο όρο ηλικίας και βρισκόμαστε στην πέμπτη θέση. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έπαιξα ως δεξί μπακ, τώρα παίζω πια στόπερ και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου. Έχουμε κάποιες συζητήσεις για το αν θα μείνω, αλλά έχουμε καιρό μπροστά μας, όταν τελειώσει το πρωτάθλημα. Προς το παρόν απολαμβάνω τις εξαιρετικές συνθήκες -και ειδικά τα γήπεδα που στη Γερμανία είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά».

Για τις διαφορές του γερμανικού με το ιταλικό πρωτάθλημα: «Η Bundesliga είναι πιο ελεύθερο πρωτάθλημα, ενώ η Serie A επικεντρώνεται περισσότερο στην τακτική. Εδώ είναι της λογικής "θα φάμε ένα, θα βάλουμε δυο". Αυτό προσφέρει θέαμα και φέρνει κόσμο στο γήπεδο».

Για τα οικονομικά προβλήματα πολλών ελληνικών ομάδων και ειδικά της ΑΕΚ: «Τα πράγματα ήταν αναμενόμενο ότι θα φτάσουν σε αυτό το σημείο με την κρίση της χώρας γενικότερα. Τι να πεις και τι να μην πεις. Οι παίκτες που παίζουν σε αυτές τις ομάδες είναι ήρωες. Το να αγωνίζονται με τόσα οφειλόμενα τους τιμάει και δείχνει πόσο τιμούν τη φανέλα μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως είναι η ΑΕΚ».

Για το πώς βλέπουν οι Γερμανοί το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Οι Γερμανοί θεωρούν ότι ως χώρα έχουμε πολύ ταλέντο και εκτιμούν την Εθνική μας. Η φήμη της Εθνικής, βέβαια, ανέβηκε στα χρόνια του Ρεχάγκελ, αλλά και τώρα πιστεύουν ότι μπορούμε να πάμε καλά στο Euro. Από 'κει και πέρα, βλέπουν τον ΠΑΟΚ που είναι μια καλή ομάδα με νέους παίκτες και ο Ολυμπιακός, που είναι η μόνη μεγάλη ελληνική ομάδα με τόση σταθερότητα».

Για το ματς με τη Χέρτα του Ρεχάγκελ: «Όντως, θα δω τον Ρεχάγκελ στο ματς που έχουμε σε δυο βδομάδες. Του εύχομαι τα καλύτερα, να πετύχει τους στόχους του με τη νέα του ομάδα, αλλά στο μεταξύ μας παιχνίδι θα χάσει».

Για το φετινό Champions League: «Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Είδαμε τη Νάπολι τι κατάφερε με την Τσέλσι. Εκτός της Μίλαν, όλα τα άλλα ματς νομίζω ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Για το αν το σύστημα της Νάπολι με τρία στόπερ μπορεί να εφαρμοστεί και στην Εθνική μας: «Δυο χρόνια στη Τζένοα παίζαμε με τρία στόπερ. Δεν το βρίσκω αναχρονιστικό, απλά πρέπει να ξέρεις να το παίζεις. Η απόφαση είναι πάντα του προπονητή. Το κύριο είναι να φτάσουμε όλοι υγιείς στο Euro. Όλα τα άλλα θα τα βρει ο κ. Σάντος».

Για τις ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Ρούμπιν και του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε: «Είχα εικόνα του Ολυμπιακού από το ματς με τη Ρούμπιν. Είναι πολύ καλή ομάδα, ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, έχει αρχή και τέλος. Νομίζω ότι απλά θα πρέπει να παίξει το παιχνίδι του. Όλα είναι υπέρ του και αν είναι σοβαρός, θα περάσει πολύ εύκολα. Όσο για τον ΠΑΟΚ, όντως μπορεί να εκμεταλλευτεί την απουσία του Ντι Νατάλε, που είναι ο πιο σημαντικός παίκτης για την Ουντινέζε. Είναι πολύ καλή ομάδα, πάντως και επικίνδυνη ανά πάσα στιγμή κι αυτό κάνει δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags