Facebook Pixel Έδωσε όνομα ο Βοργιάς!
| 2012-03-07 19:09:00

Έδωσε όνομα ο Βοργιάς!

Έδωσε όνομα ο Βοργιάς!

Το όνομα Αυστραλού ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε πριν 7 χρόνια σε ελληνική ομάδα Α’ Εθνικής και ο οποίος είχε προσεγγιστεί από τον πρόεδρο της ίδιας ομάδας για να έχει μειωμένη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και… αυξημένη στο δεύτερο, σε παιχνίδι για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κατέθεσε ο παλιός διαιτητής, Σωτήρης Βοργιάς, στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο.

Ο Σωτήρης Βοργιάς είχε κληθεί την Τετάρτη να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση των στημένων αγώνων, από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που ανέλαβε πρόσφατα την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παλιός ρέφερι πρότεινε στον ανακριτή να καλέσει για κατάθεση έναν 32χρονο (σήμερα) Αυστραλό ποδοσφαιριστή ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίζεται σε ομάδα της πατρίδας του.

Ο εν λόγω παίκτης –πάντα σύμφωνα με τον κ. Βοργιά- του είχε εκμυστηρευτεί, ότι πριν από 7 χρόνια (άρα τη σεζόν 2004-2005) που αγωνιζόταν στην Ελλάδα σε ομάδα Α’ Εθνικής, τον είχε πλησιάσει ο πρόεδρος του συλλόγου για να τον επηρεάσει ώστε να έχει σκοπίμως αλλοιωμένη απόδοση σε παιχνίδι.

Το επίμαχο ματς είναι διεθνές (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) και ο τότε πρόεδρος της ομάδας του είχε ζητήσει να έχει μειωμένη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο (συγκεκριμένα, να παίρνει τη μπάλα, να την κρατάει στα πλάγια και να μην κάνει σέντρες) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο του είπε να τα δώσει όλα και να παίξει όσο καλύτερα μπορεί!

Ο κ. Βοργιάς, μάλιστα, έδωσε στον ανακριτή και τα στοιχεία του μάνατζερ του Αυστραλού, ο οποίος φέρεται να γνωρίζει τα πάντα για την υπόθεση.

Να σημειωθεί πάντως, ότι η εν λόγω υπόθεση είναι εκτός της δικογραφίας των στημένων ελληνικών αγώνων και αν ελεγχθεί, θα ελεγχθεί ξεχωριστά.

Γενικότερα, ο Σωτήρης Βοργιάς πρότεινε στον ανακριτή να καλέσει ως μάρτυρες ποδοσφαιριστές που έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο, διότι εκείνοι θα αισθάνονται πιο ελεύθεροι για να μιλήσουν και να δώσουν στοιχεία.

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags