23/12/10 - 13:10

Η Χουριέτ για τον θρυλικό Λεφτέρ

Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του θρυλικού Λεφτέρ, που νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, αποτέλεσε την αφορμή για σημερινό άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Η Χουριέτ για τον θρυλικό Λεφτέρ
29.696views 0shares

Με αναφορές, μάλιστα, και στα προβλήματα που αντιμετώπισε ως Έλληνας στην Τουρκία ο τεράστιος αυτός βετεράνος ποδοσφαιριστής, που για ένα φεγγάρι στην δύση της καριέρας του είχε περάσει κι από την ΑΕΚ (το 1964 στα 39 του χρόνια).

«Ο Λευτέρης Αντωνιάδης, ως γνωστόν, είναι ο ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστής μας» γράφει η Χουριέτ: «Η δεκαετία του ’60, όπως συνέβη για όλους τους ελληνικής καταγωγής πολίτες μας, ήταν προβληματική και για τον Λευτέρη. Εξαιτίας του κυπριακού, η Τουρκία και η Ελλάδα είχαν φτάσει στα πρόθυρα του πολέμου. Η κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε να εγκαταλείψουν τη χώρα οι Έλληνες που ζούσαν στην Τουρκία, αλλά δεν είχαν την τουρκική ιθαγένεια. Και έτσι οι Έλληνες έφυγαν. Ο Λευτέρης είχε την τουρκική ιθαγένεια και έτσι έμεινε. Και την είχε τόσο την ιθαγένεια αυτή, ώστε έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φόρεσε 50 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Περαστικά στον Λευτέρη. Με την ευχή να επιστρέψει το συντομότερο στην αγαπημένη του Πρίγκηπο».
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ