Facebook Pixel Όσκαρ και για τον… δικό μας Κλούνεϊ!
| 2011-02-09 22:17:00

Όσκαρ και για τον… δικό μας Κλούνεϊ!

Όσκαρ και για τον… δικό μας Κλούνεϊ!

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης ταξίδεψε στις 7 Φεβρουαρίου στο Aμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του ιδρύματος Λαουρέους.

Σκοπός του ιδρύματος Λαουρέους, ιδρυτής του οποίου είναι ο Νέλσον Μαντέλα, ενώ ανάμεσα στα μέλη του συμπεριλαμβάνονται και διακεκριμένες προσωπικότητες από το Διεθνή χώρο του αθλητισμού, είναι η κινητοποίηση της παγκόσμιας δράσης και η συγκέντρωση χρημάτων για την παροχή βοήθειας σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης συμμετείχε στην πρώτη ποδοσφαιρική αναμέτρηση που διοργανώθηκε στην ιστορία του ιδρύματος Λαουρέους  (Laoureous Football Challenge), η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, με συμπαίχτες κορυφαίες μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως οι Βίτορ Μπαϊα, Τόμας Μπέρτολτ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Ιβάν Ελγκέρα, Πέδρο Παουλέτα, Μανουέλ Σαντσίς, Φερνάντο Κόουτο κ.α.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης αναμέτρησης ήταν ότι πραγματοποιήθηκε σε γήπεδο 8χ8 και χωρίς οφ σαϊτ, ενώ το κάθε γκόλ πριμοδοτούνταν με το ποσό των 10.000$ και η κάθε απόκρουση με το ποσό των 5.000$. Ο κανονικός αγώνας έληξε 11-11 και πήγε στην παράταση, όπου κέρδισε η ομάδα του Μπόμπι Τσάρλντον με γκόλ που πέτυχε ο Φερνάντο Κόουτο. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε στα 500.000$ και θα διατεθεί για τους σκοπούς του ιδρύματος.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης δήλωσε: «Ήταν μια εκδήλωση πολύ καλά οργανωμένη στην οποία είχα τη χαρά να συναντήσω πραγματικά κορυφαίους αθλητές από όλα τα αθλήματα. Όμως το σημαντικότερο σε τέτοιες περιστάσεις είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου ιδρύματος, στον οποίο όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε όπως μπορούμε».

Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της απονομής των Αθλητικών Βραβείων του ιδρύματος Λαουρέους σε κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου αθλητισμού. Η απονομή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας στο ξενοδοχείο Emirates Palace. Μεταξύ των αθλητών που βραβεύτηκαν ήταν ο Ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ, ως κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, η Αμερικανίδα σκιέρ, Λίντσεϊ Βον, ως κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας, ως κορυφαία ομάδα της χρονιάς, ενώ τιμήθηκε και ο μοτοσικλετιστής Βαλεντίνο Ρόσσι. Το βραβείο της καλύτερης προσωπικής επίδοσης (Laureous Lifetime Achievement Award) απενεμήθη στο Ζινεντίν Ζιντάν. 

Τόσο τον αγώνα, όσο και την τελετή βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους μεγάλες μορφές του αθλητισμού όπως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ και ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags