Facebook Pixel Το 3D μας μάρανε...
| 2012-03-18 23:22:00

Το 3D μας μάρανε...

Το 3D μας μάρανε...

Σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι. Με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0 (51΄ Αμπντούν), το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά στο 83΄ λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι το είχαν διακόψει για 45΄ και στο ημίχρονο!

Ο χειρότερος δυνατός επίλογος γράφεται στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, καθώς το πολυαναμενόμενο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, το ντέρμπι ...τίτλου, ναι μεν "καθάρισε" τον τίτλο για λογαριασμό των ερυθρολεύκων, αλλά εν μέσω δυσάρεστων γεγονότων. Ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς διακόπηκε στο 83ο λεπτό λόγω νέων επεισοδίων από την πλευρά των οπαδών του τριφυλλιού, οι οποίοι νωρίτερα είχαν προκαλέσει και άλλη διακοπή!

Μετά από ένα κακό 1ο ημίχρονο, στο οποίο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 με θέαμα κατώτερο του αναμενομένου, το 2ο μέρος άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς ο διαιτητής Τάσος Κάκος και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων παρέμειναν για περίπου 45 λεπτά επιπλέον της 15λεπτης ανάπαυλας στα αποδυτήρια εξαιτίας νέου ...κύκλου επεισοδίων μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και των δυνάμεων των ΜΑΤ (επεισόδια είχαν γίνει και πριν την έναρξη). Όταν η Αστυνομία εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του 2ου μέρους, ο Κάκος πήρε την απόφαση να επαναρχίσει το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 51΄ με γκολάρα του Αμπντούν, ο Παναθηναϊκός δεν αντέδρασε και στο 83΄, λόγω ρίψης αντικειμένων από τις εξέδρες, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αποχώρησαν και πάλι στα αποδυτήρια, αυτή τη φορά οριστικά... Με γεια μας η 3D μετάδοση του ντέρμπι από τη NOVA...

Για όσους θέλουν να δουν τι έγινε και στον αγώνα, αν υποθέσουμε πως αυτό έχει σημασία, ο sportdog μετά τη διακοπή έχει και ...συνέχεια. Όσα προηγήθηκαν...

Χωρίς εκπλήξεις ο Φερέιρα!

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη στην αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι. Οι “πράσινοι” παρατάχθηκαν με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολποστ και την αμυντική τετράδα αποτελούσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μαρίνος, Σαριέγκι, Καντέ και Σπυρόπουλος. Στα χαφ Σιμάο και Βιτόλο ήταν οι κόφτες με τον Κατσουράνη σε πιο δημιουργικό ρόλο. Στις πτέρυγες ο Κουίνσι ξεκινούσε τις επιθετικές προσπάθειες του τριφυλλιού από δεξιά, ο Ζεκά από αριστερά, τροφοδοτώντας τον μοναδικό προωθημένο Χριστοδουλόπουλο.

Έκπληξη με Μαρκάνο, εκτός Τζιμπούρ και Ιμπαγάσα!

Αν και οι απουσίες των Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ, ιδίως του πρώτου, από την 11άδα του ντέρμπι ήταν κάπως αναμενόμενες, το γεγονός πως ο Βαλβέρδε άφησε εκτός τον Μαρκάνο ήταν μια έκπληξη... Ο Βάσκος τεχνικός παρέταξε τους “ερυθρόλευκους” με τον Μέγερι τερματοφύλακα, Μοδέστο δεξί μπακ, Χολέμπας αριστερό και στόπερ τον Παπαδόπουλος με τον Μέλμπεργκ. Στα χαφ πήραν θέση ο Μανιάτης με τον Ορμπάιθ και τον Μακούν επιτελικό. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν ο Αμπντούν με τον Καζίμ και φουνταριστός ο Μιραλάς.

Προσοχή στην άμυνα λίγες φάσεις...

Το ντέρμπι ξεκίνησε με ευκαιρία από τον Ολυμπιακό αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη! Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν μοναδική φάση στο 2' να ανοίξουν το σκορ με τον Μακούν να μην αξιοποιεί την προσπάθεια και την σέντρα του Μιραλάς από δεξιά. Από εκείνο το σημείο και μετά οι ήταν εμφανές ότι οι δύο ομάδες έδιναν μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους κλείνοντας τους χώρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ότι τα ακραία μπακ τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού έμειναν συνεχώς πίσω και δεν συμμετείχαν στην επιθετική ανάπτυξη.

Όπως ήταν φυσικό, το ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο είχε δυνατές μονομαχίες και πάθος αλλά του έλειπε το γκολ. Οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν ήταν λίγες. Ο Ολυμπιακός έδειχνε βέβαια παραπάνω ορεξάτος τουλάχιστον από ένα σημείο και μετά που κατάλαβε ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει με τίποτα. Οι “πράσινοι” είχαν δύο τελικές προσπάθειες με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο 17' και το σουτ του Κουίνσι στο 44'. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς κανέναν από τους δύο αιωνίους να βρίσκει δίχτυα...

Επεισόδια και 45 λεπτά καθυστέρηση

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι Έλληνες φίλαθλοι γίνανε μάρτυρες επεισοδίων με αποτέλεσμα να διακυβευτεί η διεξαγωγή του αγώνα! Συγκεκριμένα μετά τη λήξη του πρώτου μέρους ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και των ΜΑΤ. Πολλά καθίσματα κάηκαν η ένταση κράτησε αρκετή ώρα όπως και η ανάπαυλα! Ο Κάκος δεν άφηνε τις δύο ομάδες να βγούνε στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο και ύστερα από 45 λεπτά καθυστέρηση και συνεχόμενες συσκέψεις (μεταξύ Κάκου, Superleague και εκπροσώπων των δύο ομάδων) πάρθηκε η απόφαση από τον Κερκυραίο ρέφερι να ξεκινήσει το παιχνίδι γύρω στις 21:15 (αντί στις 20:30), αφού η αστυνομία εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του.

Ντου με Αμπντούν...

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, ο οποίος φάνηκε ανεπηρέαστος από τα επεισόδια! Ο Αμπντούν βρήκε χώρο, τρύπωσε στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με εξαιρετικό πλασέ από τα πλάγια άνοιξε το σκορ (1-0), παγώνοντας το... φλεγόμενο από τα έκτροπα ΟΑΚΑ.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του κέντρου και του παιχνιδιού με την είσοδο του Καραγκούνη. Οι “πράσινοι” εκμεταλλεύτηκαν το χώρο που έδωσε ο Ολυμπιακός, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με οργανωμένες προσπάθειες αλλά με σέντρες από τα άκρα οι οποίες τις περισσότερες φορές εξουδετερώνονταν από τα μπακ των φιλοξενούμενων.

Οριστική διακοπή...

Η εικόνα του ντέρμπι στο δεύτερο μέρος δεν ήταν και πάλι καλή. Το σίριαλ της βέβαια είχε και άλλα... επεισόδια. Στο 83' οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν ξανά στον περίγυρο του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα ο Κάκος να το διακόψει. Αυτή τη φορά όμως η απόφαση του Κερκυραίου ήταν οριστική!


Κίτρινες: Κατσουράνης (25'), Καζίμ (56'), Μοντέστο (70'), Μανιάτης (77')

Γκολ: Αμπντούν (51')

Διαιτητής: Κάκος
Βοηθοί: Βασιλειάδης, Σωτηρόπουλος

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (46' Βύντρα), Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Βιτόλο (57' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Ζέκα, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοντεστό (75' Μαρκάνο), Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Ομρπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Καζίμ (63' Τζιμπούρ), Μιραλάς.

Live η εξέλιξη του αγώνα και όλων των γεγονότων από το ΟΑΚΑ...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags