Facebook Pixel «Δεν έστειλα εγώ τον ‘Γαύρο’ στον εισαγγελέα»
| 2011-02-10 18:07:00

«Δεν έστειλα εγώ τον ‘Γαύρο’ στον εισαγγελέα»

«Δεν έστειλα εγώ τον ‘Γαύρο’ στον εισαγγελέα»

Με ανακοίνωση του ο γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής, διευκρίνισε πως ουδέποτε ζήτησε ο ίδιος από τις εισαγγελικές αρχές τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την εφημερίδα «Γαύρος».

Μάλιστα, τόνισε ότι σαν δημόσιος λειτουργός, δέχεται την κριτική, ακόμη και αν αυτή είναι επιθετική ή κακόβουλη, ενώ τονίζει πως το θέμα της πυροδότησης της βίας από τον οπαδικό Τύπο, είναι πρωτίστως θέμα των δημοσιογραφικών επαγγελματικών ενώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πάνου Μπιτσαξή:

«Πληροφορήθηκα ότι διατάχθηκε από τον Αθλητικό Εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση για δημοσιεύματα της εφημερίδας “Γαύρος” που περιέχουν χαρακτηρισμούς εναντίον μου.

Προς άρση οποιασδήποτε παρερμηνείας οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

1.Ουδέποτε υπέβαλλα έγκληση, μήνυση ή αναφορά για το θέμα αυτό κατά της ως άνω εφημερίδας ή οποιασδήποτε άλλης εφημερίδας.

2.Ουδέποτε ζήτησα προφορικά, άμεσα ή έμμεσα από την Εισαγγελική αρχή να παρέμβει για το θέμα αυτό. Η ενέργεια του κ. Αθλητικού Εισαγγελέα είναι αυτεπάγγελτη και προϊόν της δικής του κυριαρχικής εκτίμησης των σχετικών δημοσιευμάτων.

3.Αποτελεί για μένα πάγια θέση αρχής ότι, ο δημόσιος λειτουργός οφείλει να εκτίθεται σε κριτική ακόμα και όταν αυτή είναι δριμεία, επιθετική ή και κακόβουλη.

4.Το θέμα της άμεσης ή έμμεσης πυροδότησης της βίας από τον οπαδικό τύπο είναι βεβαίως θέμα διαχρονικά υπαρκτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως με δεοντολογικούς κανόνες των δημοσιογραφικών επαγγελματικών ενώσεων.

Για το ζήτημα αυτό η ΓΓΑ έχει ήδη αναπτύξει διάλογο με τον ΠΣΑΤ σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags