10/02/11 - 18:07

«Δεν έστειλα εγώ τον ‘Γαύρο’ στον εισαγγελέα»

Με ανακοίνωση του ο γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής, διευκρίνισε πως ουδέποτε ζήτησε ο ίδιος από τις εισαγγελικές αρχές τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την εφημερίδα «Γαύρος».

«Δεν έστειλα εγώ τον ‘Γαύρο’ στον εισαγγελέα»
39.145views 0shares

Μάλιστα, τόνισε ότι σαν δημόσιος λειτουργός, δέχεται την κριτική, ακόμη και αν αυτή είναι επιθετική ή κακόβουλη, ενώ τονίζει πως το θέμα της πυροδότησης της βίας από τον οπαδικό Τύπο, είναι πρωτίστως θέμα των δημοσιογραφικών επαγγελματικών ενώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πάνου Μπιτσαξή:

«Πληροφορήθηκα ότι διατάχθηκε από τον Αθλητικό Εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση για δημοσιεύματα της εφημερίδας “Γαύρος” που περιέχουν χαρακτηρισμούς εναντίον μου.

Προς άρση οποιασδήποτε παρερμηνείας οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

1.Ουδέποτε υπέβαλλα έγκληση, μήνυση ή αναφορά για το θέμα αυτό κατά της ως άνω εφημερίδας ή οποιασδήποτε άλλης εφημερίδας.

2.Ουδέποτε ζήτησα προφορικά, άμεσα ή έμμεσα από την Εισαγγελική αρχή να παρέμβει για το θέμα αυτό. Η ενέργεια του κ. Αθλητικού Εισαγγελέα είναι αυτεπάγγελτη και προϊόν της δικής του κυριαρχικής εκτίμησης των σχετικών δημοσιευμάτων.

3.Αποτελεί για μένα πάγια θέση αρχής ότι, ο δημόσιος λειτουργός οφείλει να εκτίθεται σε κριτική ακόμα και όταν αυτή είναι δριμεία, επιθετική ή και κακόβουλη.

4.Το θέμα της άμεσης ή έμμεσης πυροδότησης της βίας από τον οπαδικό τύπο είναι βεβαίως θέμα διαχρονικά υπαρκτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως με δεοντολογικούς κανόνες των δημοσιογραφικών επαγγελματικών ενώσεων.

Για το ζήτημα αυτό η ΓΓΑ έχει ήδη αναπτύξει διάλογο με τον ΠΣΑΤ σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση».
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ