Facebook Pixel «Ο ηγέτης Σκόκο χάθηκε στη μετριότητα της ΑΕΚ»
| 2011-02-11 21:44:00

«Ο ηγέτης Σκόκο χάθηκε στη μετριότητα της ΑΕΚ»

«Ο ηγέτης Σκόκο χάθηκε στη μετριότητα της ΑΕΚ»

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου μέσα από το blogτου σχολιάζει τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις του Νάτσο Σκόκο, σημειώνει τα λάθη του Μανόλο Χιμένεθ και εξηγεί γιατί τα ντέρμπι που ακολουθούν, αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία του Αργεντινού.

Την Κυριακή συμπληρώνονται 12 εβδομάδες από την ημέρα που ο Νάτσο Σκόκο πέτυχε ένα… «κανονικό» γκολ. Σύμφωνοι, κανονικά είναι και τα δύο που έχει σημειώσει στα τελευταία 15 επίσημα ματς από την άσπρη βούλα, αλλά κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ δεν του έδωσε το πιο μεγάλο συμβόλαιο που θα μπορούσε να διαθέσει για να βάζει δύο πέναλτι κάθε δυόμισι μήνες, σωστά;

Το τελευταίο (νορμάλ) γκολ που έχουμε να θυμόμαστε ήταν πραγματικό όμορφο. Το πέτυχε στις 21/11/2010 απέναντι στην Καβάλα, δίχως ασφαλώς να βοηθήσει σε κάτι την επιστήμη καθώς η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1. Μάλιστα προερχόταν από τραυματισμό και με το τέρμα εκείνο όλοι αναφωνήσαμε… επιτέλους επέστρεψε! Που να φανταζόμασταν ότι θα περάσουν 12 εβδομάδες χωρίς άλλο γκολ που θα φέρει τη σφραγίδα του;

Το «μπούκωμα» του κατά τεκμήριο ποιοτικότερου ποδοσφαιριστή που διαθέτει η Ενωση ασφαλώς και σχετίζεται με τον τρόπο που αγωνίζεται η ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί το πιο δυνατό όπλο που διαθέτει στη φαρέτρα του και ασφαλώς του αναλογεί σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την αγωνιστική πτώση του Αργεντινού. Ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει γίνει 7 φορές αλλαγές στα συγκεκριμένα 15 ματς στα οποία δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με άλλον τρόπο πλην των (δύο) εκτελέσεων πέναλτι.

 Ο ηγέτης που… δεν βγάζει στο γήπεδο

 Τον Σκόκο τον ξεχωρίσαμε για την ικανότητά του να κάνει το απρόβλεπτο και όχι για τη διάρκεια στο παιχνίδι του, στοιχείο το οποίο άλλωστε ουδέποτε χαρακτήριζε την καριέρα του. Μας ξεσήκωσε με τα υπέροχα τέρματα που πέτυχε απέναντι σε όλες (ανεξαιρέτως) τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, μας έδωσε το πάτημα να τον χαρακτηρίσουμε ως «ξεχωριστό» ακριβώς επειδή απέδιδε στο γήπεδο αυτό που οι άλλοι δεν έχουν στο ρεπερτόριό τους.

 Αυτός ο Σκόκο αναζητείται… Χαμένος μέσα στη μετριότητα της ΑΕΚ, μοιάζει ανήμπορος να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του και να σε εξελιχθεί στον ηγέτη που δείχνουν οι αριθμοί στο ηγεμονικό συμβόλαιό του.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι σε κάθε ματς έχει επάνω του δύο και τρεις αντιπάλους να του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Σάμπως κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει όμως και με τον Βϊερίνια στον ΠΑΟΚ; Γιατί εκείνος ανταποκρίνεται με τέτοιο τρόπο στη μεγάλη πρόκληση και καταφέρνει να ηγείται; Ίσως κι επειδή τέτοιος (δηλαδή ηγέτης) γεννιέσαι, δεν γίνεσαι…

 Η ώρα να μιλήσει

 Στα ντέρμπι που έρχονται, αρχής γενομένης αυτό με τον Παναθηναϊκό και ακολούθως τα τρία απέναντι στον ΠΑΟΚ (ένα για το πρωτάθλημα και δύο για το κύπελλο) κι ένα ακόμα κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Σκόκο πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του. Οφείλει να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις που δικαιολογημένα υπάρχουν από εκείνον, καλείται να εξελιχθεί στον ηγέτη που η ΑΕΚ έχει ανάγκη.

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται ως «φτιαγμένος» και αποφασισμένος να ανταποκριθεί. Δείχνει ότι αντιλαμβάνεται πως δεν βοηθά όσο πρέπει την ομάδα του και αφήνει υποσχέσεις ότι θα συνέλθει. Θα είναι ευχής έργο για την ομάδα του, διότι πολύ φοβάμαι ότι με τον Σκόκο στην κατάσταση που βρίσκεται τις τελευταίες 12 εβδομάδες, η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς στα πέντε ντέρμπι που ακολουθούν.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags