Facebook Pixel Επτά γκολ από επτά πέναλτι!
| 2011-02-12 09:37:00

Επτά γκολ από επτά πέναλτι!

Επτά γκολ από επτά πέναλτι!

Βούλγαροι και Εσθονοί κάλεσαν την ΟΥΕΦΑ να εξετάσει το ποιόν των διοργανωτών και της Ταϊλανδέζικης εταιρίας Footy Sport International, όπως και του μεσάζοντα μάνατζερ Σεργκέι Προτσένκο.

Μία… περίεργη υπόθεση έχει φτάσει στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ, σχετικά με το φιλικό Βουλαγαρίας – Εσθονίας που έλαβε χώρα στην Αττάλεια την Τετάρτη. Το ματς έληξε ισόπαλο 2-2. Αυτό δεν είναι περίεργο. Και τα τέσσερα γκολ που σημειώθηκαν στο παιχνίδι όμως, προήλθαν από τη βούλα του πέναλτι. Αυτό ίσως να είναι λιγάκι…

Εκείνο όμως που τραβάει την προσοχή είναι ότι ο Ούγγρος διαιτητής ονόματι Κρίστιαν Σελμέζι, νωρίτερα, είχε σφυρίξει τη φιλική αναμέτρηση της Λετονίας με τη Βολιβία. Το σκορ του αγώνα ήταν 2-1 υπέρ της Λετονίας με τα τρία τέρματα του ματς να σημειώνονται με ισάριθμα πέναλτι! Δηλαδή σε δύο συνεχόμενα ματς, επτά γκολ σημειώθηκαν από επτά πέναλτι…

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Βουλαγαρική ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ, όπου όπως αναφέρεται στην σημερινή εφημερίδα GOAL, τόνισε: «Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις τέσσερα πέναλτι σε ένα ματς, αλλά η κατάσταση γίνεται ενοχλητική από τη στιγμή που στον προηγούμενο αγώνα από το δικό μας και τα τρία γκολ πάλι προήλθαν από πέναλτι».

Ο εκπρόσωπος της Εσθονίας, τόνισε από την πλευρά του: «Δεν γνωρίζουμε τον διαιτητή και δεν μπορούμε να πούμε αν ενήργησε εσκεμμένα στον καταλογισμό των πέναλτι. Ειδοποιήσαμε την ΟΥΕΦΑ, η οποία θα ερευνήσει το παιχνίδι. Το φιλικό οργανώθηκε από μία εταιρεία με την οποία δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ξανά, είχαμε πληροφορίες για πιθανό ‘μαγείρεμα’ πριν τον αγώνα, αφού η συγκεκριμένη εταιρεία διοργάνωσε και το φιλικό Λετονίας – Βολιβίας, όπου και εκεί υπήρχε το ίδιο σενάριο», δήλωσε καυστικά ο Μίκελ Ουίμπολεχτ.

Η ΟΥΕΦΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να στείλει ερευνητές για την υπόθεση τόσο στη Σόφια όσο και στο Τάλιν.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags