Facebook Pixel Μόνος στο σπίτι... part 13!
Άλλα Σπορ
| 2010-12-23 19:53:00

Μόνος στο σπίτι... part 13!

Μόνος στο σπίτι... part 13!

Τιμωρίες… non stop για τον Παναθηναϊκό στη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. Σε διψήφιο αριθμό (13) έφτασαν οι ποινές σε όλα τα τμήματα, σε μόλις 4 μήνες δράσης!

Ποινές που προβληματίζουν τους «πράσινους» έντονα, αφού ο αρνητικός αντίκτυπος που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα είναι μεγάλος, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και οικονομικό.

Αφορμή η νέα τιμωρία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με δύο αγωνιστικές, για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου. Όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν πίσω από την εστία του Άλεξ Τζόρβα αρκετά λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης και στο τελευταίο σφύριγμα έκαναν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο. Αναποδογυρίζοντας πάγκους, κλωτσώντας μπάλες και προπηλακίζοντας τους ποδοσφαιριστές, προφανώς νόμιζαν ότι μπορούν να τους αφυπνίσουν.

Αν απέδωσε η προσπάθειά τους ή όχι, λογικά το είδαν στη χθεσινή εμφάνιση της ομάδας τους. Αλλά και στις αντιδράσεις των «πράσινων» πριν τον αγώνα (οι παίκτες έκαναν ζέσταμα μέσα στην τρελή χαρά, με γελάκια κ.λπ.), αλλά και μετά (ο Λέτο κάθισε στη θέση του οδηγού του πούλμαν και… απειλούσε ότι θα το οδηγήσει μέχρι την Παιανία).

Το «τριφύλλι» θα αγωνιστεί, αναγκαστικά, για δύο ακόμα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (συν πρόστιμο 71.500 χιλ. ευρώ), αφού οι "πράσινοι" θεωρήθηκαν υπότροποι και θα εκτίσουν την ποινή τους στα παιχνίδια με Άρη και Καβάλα. Αφενός, δηλαδή, δεν θα υπάρξουν έσοδα για τα ταμεία της ΠΑΕ, αφού δεν θα πάει κόσμος στο γήπεδο, αφετέρου οι παίκτες δεν θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο για νίκη χωρίς τους οπαδούς στο πλευρό τους.

Χώρια που (δικαίως) έχουν παράπονα οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, οι οποίοι το καλοκαίρι έσπευσαν να τα προμηθευτούν για να βλέπουν την ομάδα τους από την εξέδρα και όχι την τηλεόραση. Ήδη οι «πράσινοι» έχουν δώσει τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών (σ.σ. της πρώτης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος, εναντίον της Ξάνθης στη Λεωφόρο, ήταν λόγω ποινής από το περσινό πρωτάθλημα).

Πέρα από το ποδοσφαιρικό τμήμα, πάντως, τα… καλόπαιδα φαίνεται ότι έχουν θέση σε κάθε γήπεδο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, που έχει «φουντώσει» το ενδιαφέρον για τα γυναικεία τμήματα του συλλόγου.

Δυο ακόμα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού», για τα επεισόδια και την προσωρινή διακοπή, που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στο παιχνίδι με τον Αθηναϊκό.

Οι «πράσινες» είχαν τιμωρηθεί και λίγες μέρες νωρίτερα με τρεις αγωνιστικές, για τα επεισόδια στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο σύνολο, δηλαδή, πέντε αγωνιστικές χωρίς κόσμο, για τμήματα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η ενίσχυση μέσω των εισιτηρίων είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική…

Άλλες δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών έχει παίξει φέτος και το ανδρικό τμήμα βόλεϊ (με ΕΑ Πατρών και Επίκουρο) από τιμωρίες που κουβαλούσε από πέρυσι.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι τα κορίτσια στο «πράσινο» βόλεϊ ξεκίνησαν τη σεζόν όπως το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Αγωνίστηκαν, δηλαδή, κεκλεισμένων την πρώτη αγωνιστική, με τιμωρία που «κουβαλούσαν» από πέρσι.

Βέβαια, οι θερμοπυρηνικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού ρίχνουν μέρος των ευθυνών και στις «προκλήσεις» της Αστυνομίας που «μας έχει βάλει στο μάτι», ωστόσο με τις αντιδράσεις τους δεν φαίνεται να συμφωνεί το μεγαλύτερο μέρος των φίλων της ομάδας, ούτε φυσικά και η διοίκηση, όπως φάνηκε και στην ανακοίνωση που ακολούθησε τα επεισόδια της Τρίπολης. Έλεγε τότε ο Νικόλας Πατέρας για τα «παιδιά» του:

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηρίξει κανείς την ομάδα αλλά σίγουρα σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται αυτοί που επέλεξαν σήμερα ορισμένοι, οι οποίοι, ανεξαρτήτως των προθέσεών τους, βλάπτουν τον Παναθηναϊκό και θίγουν τόσο την προοπτική όσο και την ιστορία του. Πρέπει οι φίλαθλοί μας να βοηθήσουν την ομάδα και να απομονώσουν και αποβάλουν από την οικογένεια του Παναθηναϊκού όλα εκείνα τα ταραχοποιά στοιχεία που δημιουργούν προβλήματα στο σύλλογό μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags