Facebook Pixel Να μην μπει στο αεροπλάνο ο Βαλβέρδε
| 2011-02-12 22:59:00

Να μην μπει στο αεροπλάνο ο Βαλβέρδε

Να μην μπει στο αεροπλάνο ο Βαλβέρδε

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και γιατί τον… κρατάει ακόμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τι τον θέλει αυτόν τον προπονητή ο Μαρινάκης δεν καταλαβαίνω. Προτείνω να κάνει αυτό που είχε κάνει και με τον Λίνεν.
Να ζητήσει να μην μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Θεσσαλονίκη ο Βαλβέρδε ή ακόμη καλύτερα να τον βάλει σε ένα άλλο με προορισμό το Μπιλμπάο για να ησυχάσουν μία και καλή οι φίλοι του Ολυμπιακού από αυτόν. Και γιατί πρέπει να συμβεί αυτό. Θα σας εξηγήσω.

-Ο Βαλβέρδε δεν μπορεί να κερδίζει τα μεγάλα και σημαντικά ματς. Το είδαμε ολοκάθαρα στο Βικελίδης.

-Ο Βαλβέρδε για να πάρει εκτός έδρας νίκη χρειάζεται τη διαιτησία. Το είδαμε στο ματς με τον Αρη όπου ο Ολυμπιακός ζήτησε σε δύο περιπτώσεις πέναλτι και τουλάχιστον η μία ήταν πεντακάθαρη παράβαση

-Ο Βαλβέρδε δεν μπορεί να εμφανίσει ομάδα με χαρακτήρα και τσαμπουκά και οι παίκτες του είναι soft και στα δύσκολα λυγίζουν. Το είδαμε όταν έπαιζε πολύ καλύτερα και βρέθηκε να χάνει από τον Αρη. Τους πήρε όλους από κάτω.

-Ο Βαλβέρδε πήγε και φόρτωσε στον Ολυμπιακό αυτό το παλτό το Φουστέρ. Που πήγε και τον βρήκε πραγματικά κανείς δεν ξέρει.

-Ο Βαλβέρδε έχει μόνο 10 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Ντροπή έπρεπε να έχει τουλάχιστον 22.

-Ο Βαλβέρδε δεν ξέρει να κοουτσάρει. Το έδειξε και στο ματς με τον Αρη που αναγκάστηκε να κάνει τρεις αλλαγές λόγω τραυματισμού και έχασε την ψυχραιμία του.

-Ο Βαλβέρδε σε 22 ματς πρωταθλήματος έχει πετύχει μόλις 19 νίκες. Που πας ρε Ερνέστο με τέτοιο ρεκόρ.

Στα σοβαρά τώρα. Το ματς στη Θεσσαλονίκη ήταν ο πρώτος μεγάλος θρίαμβος του Νταβίδ Φουστέρ. Όχι γιατί ήταν καλός σε απόδοση. Όχι γιατί πέτυχε ένα καταπληκτικό και καθοριστικό γκολ. Αλλά γιατί για πρώτη φορά ένας αντίπαλος προπονητής έφτιαξε όλη την ομάδα του πάνω στον Φουστέρ και πώς θα τον σταματήσει.

Ο Ολυμπιακός του Ιμπαγάσα, του Ριέρα, του Μιραλάς, του Τζεμπούρ αντιμετώπισε μία ομάδα που έπεσε όλη πάνω στον Φουστέρ για να τον σταματήσει. Και παρά το γεγονός ότι τον περιόρισε από αυτόν το βρήκε. Για αυτό το ματς στο Βικελίδης είναι η μεγάλη βραδιά του Φουστέρ, ο δικός του μεγάλος θρίαμβος. Ε, βοήθησε σε αυτό λιγάκι και ο τρόπος παιχνιδιού του Βαλβέρδε που τον έκανε σταρ, αλλά και το γεγονός ότι ο Ερνέστο επέλεξε να τον φέρει στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Δεν θεωρώ τον Βαλβέρδε κάποιον μέντορα της προπονητικής. Τον θεωρώ απλά έναν καλό σοβαρό και πειθαρχημένο προπονητή. Δεν θεωρώ καν ότι το επίπεδο του είναι τέτοιο που το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μικρό για αυτόν. Όταν όμως όλη τη χρονιά ακούω υπερβολές και αναλύσεις του… λου για ένα άνθρωπο που κατηγορείται γιατί δεν έπαιξε ένα καλό ματς στην Τούμπα και γιατί ο Ντουντού αστόχησε στο πέναλτι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πραγματικά απορώ.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags