Facebook Pixel Marioworld!
| 2012-04-18 14:13:00

Marioworld!

Marioworld!

Κάποτε οι Γερμανοί τον κορόιδευαν. Κάποτε ο Λουίς Φαν Γκάαλ τον έδιωχνε. Κάποτε σ’ ένα χωριό στην Ισπανία, κάποτε σε μια κωμόπολη στη Γερμανία… Τώρα μια μεγάλη πόλη είναι στα πόδια του!

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες…

Ένα χωμάτινος δρόμος, ένα μικρό παλαιό σπίτι κι ένας γέροντας… 79 ετών πλέον, έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί. Ο Χοσέ Γκόμεζ γύρισε πίσω στη γενέτειρά του, όταν ένιωσε ότι το έργο του είχε ολοκληρωθεί. Έπρεπε, εξάλλου, να υπάρχει κάποιος για να πει την ιστορία. Το Αλμπουνιάν, μια μικρή ισπανική επαρχία με 441 κατοίκους, φιλοξενούσε τα καλοκαίρια τα όνειρα του μικρού Μάριο.

Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο πατέρας του, χωματόδρομος, έχει πάρει όνομα. «Mario Gomez street», ονομάστηκε και ο δήμαρχος του χωριού υποσχέθηκε στον Χοσέ ότι σύντομα θα πεζοδρομηθεί. Αν ήθελε, ας έκανε και αλλιώς. «Εδώ γεννήθηκε ο πατέρας του Μάριο και εδώ μένουμε τόσα χρόνια. Εδώ θα ονομαστεί ο δρόμος και σειρά θα πάρει το στάδιο της πόλης», προστάζει ο Χοσέ, τη στιγμή που όλοι έχουν να θυμηθούν μια ιστορία από τις καλοκαιρινές εβδομάδες με τον σταρ της Μπάγερν Μονάχου.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags