Facebook Pixel Ραντεβού στον Πειραιά
| 2011-02-14 00:40:00

Ραντεβού στον Πειραιά

Ραντεβού στον Πειραιά

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ και το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Με το νεύρο που βγάζουν εσχάτως οι παίκτες του Παναθηναϊκού μέσα στο γήπεδο η ΑΕΚ δεν είχε καμία τύχη. Χαμένο το ‘χαν το ματσάκι πριν καν ξεκινήσει.

Οι πράσινοι τον έκαναν μια χαψιά τον Δικέφαλο και το τελικό 3-1 θα πρέπει σίγουρα να άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Μανόλο που γλίτωσε από ένα (ακόμα) τσουβάλι γκολ. Προφανώς γι’ αυτό και μετά τη λήξη του ματς, έχοντας φάει έξι γκολ σε δέκα μέρες από το τριφύλλι και όντας 24 βαθμούς από την κορυφή, δήλωσε… ΠΕΦΗΦΑΝΟΣ! Μαζί του και εμείς λοιπόν…

Μόλις στο προηγούμενο blog σημείωνα πως ανεξάρτητα από το αν θα πάρει ή όχι το φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, έχει δύο «γραμμάτια» να ξεπληρώσει. Το ένα ήταν να κερδίσει την ΑΕΚ, που το κατάφερε για πλάκα και το άλλο να νικήσει μέσα στον Πειραιά και να βουλώσει κάποια στόματα. Αντε να δούμε, τι θα δούμε και το άλλο Σάββατο…

Ο κόσμος του τριφυλλιού (πάνω από 40.000) έδειξε πως δεν παίρνει χαμπάρι ούτε από -7, ούτε από τίποτα άλλο εκτός από αυτό που βλέπει με τα ίδια του τα μάτια. Γι’ αυτό και ζήτησε από τους παίκτες να συνεχίσουν να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο, να κάνουν το διπλό στο Καραϊσκάκη και από εκεί και πέρα… ότι ήθελε προκύψει. Διότι πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον ότι έχεις ματώσει για το στόχο σου.

Ο Παναθηναϊκός το οφείλει το διπλό αυτό στους οπαδούς του και νομίζω ότι παρά την εκ του ασφαλούς αλαζονεία των απέναντι έχει όλα τα φόντα να τους το κάνει και να σαλτάρουν. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο φαντάζομαι πως και οι τυφλοί βλέπουν ότι μόνο έκπληξη δεν θα ‘ναι ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Μπορείς και... παραμπορείς.

Σε ότι αφορά τον αγώνα με την ΑΕΚ ας πούμε πέντε πράγματα. Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε ένα σωρό απουσίες, ο Φερέιρα κατάφερε να τις «κρύψει» και η ενδεκάδα που παρέταξε ήταν τέτοια που δεν άργησε να κάνει γιο - γιο τον αντίπαλο. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο τα τριγωνάκια έδιναν και έπαιρναν και οι πράσινοι αναπτύσσονταν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Τελικά το γκολ δεν ήρθε στο «καλό» διάστημα του πρώτου μέρους για τον Παναθηναϊκό, αλλά ΗΡΘΕ. Και ήταν το… λιγότερο που μπορούσαν να πάρουν οι πράσινοι στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Κατσουράνης κάρφωσε την πρώην ομάδα του η οποία συνέχιζε να παίζει με δέκα παίκτες επειδή ο Παμπορίδης είχε κλείσει νωρίτερα τα μάτια στην αποβολή του Ντιόπ. Από τη στιγμή που είδε και έδωσε φάουλ, έπρεπε να τον στείλει στα αποδυτήρια.

Το γκολ του Κατσουράνη ξεκίνησε ένα πάρτι σε τερέν και κερκίδα ενώ το δεύτερο του Λουκά ήταν από αυτά που λες ότι χάθηκε η μπάλα. Ο Σισέ πέρασε τη μπάλα από εκεί που δεν πήρε χαμπάρι όλη η άμυνα της ΑΕΚ και ο Βύντρα την κάρφωσε με απίστευτη δύναμη και τέχνη στα δίχτυα του Σάχα. Αν δεν ήταν ο Παμπορίδης η ΑΕΚ… ακόμη θα έτρωγε, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε να την ξαναβάλει (έστω και για λίγο) στο ματς.

Το τέρμα του Σκόκο ξεκινάει από πεντακάθαρο φάουλ πάνω στον Λέτο, στο οποίο έκλεισε τα μάτια και στην κόντρα έγινε το 2-1. Από την γκέλα του αυτή το ματς πήγε να μετατραπεί για 10-15 λεπτά σε ντέρμπι. Μέχρι να το τελειώσει ο τεράστιος Σισέ. Στο Κύπελλο έλεγαν ότι ο Τζιμπρίλ σκόραρε εναντίον της ΑΕΚ επειδή έλειπε ο Δέλλας, ε το είδε και ο Τραϊανός live και έδεσε το γλυκό…

Κορυφαίος του παιχνιδιού ο Γάλλος υπερπαίκτης, ένα κλικ πιο πίσω ο Βύντρα που έκανε τρομερό παιχνίδι όπως επίσης και ο Καντέ. Καλός και ο Ιωαννίδης, βοήθησαν σημαντικά Κάρα και Κατσούρ. Γενικώς πάντως ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει πολλούς παίκτες σε υψηλά στάνταρ απόδοσης εξ ου και η άνετη επικράτησή του. Από εδώ και πέρα τα λόγια είναι περιττά. Το ραντεβού στο Καραϊσκάκη είναι το επόμενο στοίχημα με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει για ΕΝΑ αποτέλεσμα: Τη νίκη.

ΥΓ: Και μια μικρή ειδησούλα: Για όσους αγχώνονται για το αν θα μείνει ή θα φύγει ο Βύντρα μαθαίνω ότι κατά 99,9% τα επόμενα χρόνια θα τον βρουν στην Παιανία. Ο ΠΑΟΚ όντως του έκανε προ καιρού μια ανεπίσημη προσέγγιση (350 συν μπόνους που τον φτάνει κοντά στο μισό μύριο), αλλά ο παίκτης δεν καλύπτεται και έχει αποφασίσει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Αρκεί να τον φωνάξουν μια μέρα, να του κάνουν συγκεκριμένη πρόταση και να υπογράψει…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags